Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką 27.02.11 już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 08, 2010 20:19 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Jadę jutro z małą do CC żeby tą nóżkę usztywnić. I przy okazji dopytam się czy już zdrowa i czy wszystko ok, bo coś mi się jeszcze jej oczka nie podobają.
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 08, 2010 20:20 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

no tak, bo fajnie by było ją zaszczepić.
Ania wszystko sprawdzi.
Będę trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 08, 2010 20:26 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Magda, a jak byłaś z małą to CC sprawdziła tylko nóżkę? Czy obejrzała ją też tak ogólnie?
O szczepieniu też myślę, że powoli trzeba, dopytam jutro :) No i zapytam kiedy najlepiej sterylkę zrobić.
Obrazek

Afra666

Post » Śro gru 08, 2010 20:31 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

podczas tamtej wizyty skupiłyśmy się tylko na łapce.
Jutro poproś Anię o dokładny przegląd :ok:
Ania jest bardzo skrupulatna i na pewno wszystko sprawdzi :)
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 08, 2010 20:34 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Jutro zapytam o wszystko :)
Obrazek

Afra666

Post » Śro gru 08, 2010 20:42 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Będę czekać na wieści :ok:
ja jutro od Ani zabieram moją małą Pyzę. Może ją uda Ci się zobaczyć. Bo mój mąż będzie dopiero po 19.
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 08, 2010 21:10 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Pinki :ok:
Madzia, to jednak Pyza, matko, nie nadążam :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 08, 2010 21:12 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

gosiaa pisze:Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Pinki :ok:
Madzia, to jednak Pyza, matko, nie nadążam :roll:

tak, Gosiu, bo kudłaty poszedł do DS :wink:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw gru 09, 2010 12:56 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Byliśmy u CC. Daru nas zawiózł, dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Pinki ma nóżkę usztywnioną na 10 dni (chyba, że bardzo, bardzo będzie jej to przeszkadzać, to mam zdjąć). Niestety katar jeszcze ma, dostałam kolejną porcję tabletek na 10 dni... Węzły ma powiększone. CC zrobiła testy na FIV i FELV (dobrze napisałam?) ujemne :)
Już mi szkoda małej, bo się przewraca i nie umie chodzić z tą nóżką, ale CC mówiła, że tak na początku będzie.

A Borubar już jej dokucza...
Obrazek

Afra666

Post » Czw gru 09, 2010 15:20 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

dopiero doczytuję, bo netu wcześniej nie było.
Miałam tymczasa Dyzia, który też miał tak usztywnioną nóżkę i nie bardzo to lubił, ale po kilku dniach przyzwyczaił się.
poszukam filmiku na youtube to zobaczysz.

o, znalazłam proszę:

http://www.youtube.com/watch?v=ZgU21QUtNls

miał go tydzień, później sam sobie zdjął, ale nóżka pieknie się zrosła :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw gru 09, 2010 19:15 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Filmiku niestety teraz nie zobaczę, bo chwilowo mam internet na kartę i szkoda mi limitu :P

Pinki po jakiejś godzinie (może nawet mniej) nauczyła się z tym chodzić i nie przewracać :) Nie zdążyłam napisać, bo leciałam na kolokwium (zaliczyłam :D ).
Małą tą nóżkę trochę ciągnie za sobą, trochę się podpiera.
Nie jest źle.
Później jakieś zdjęcia wrzucę, teraz nie mam siły.
Przepraszam, jeśli trochę bez składu i ładu piszę, ale miałam męczący dzień.
Obrazek

Afra666

Post » Czw gru 09, 2010 19:20 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Afra gratulacje ze zdania kolokwium :ok:
odpoczywaj teraz i ciesz sie malenka,zdjecia nie zajac nie uciekna :wink: ..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw gru 09, 2010 20:03 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Dzieki :)
Ale dużo nie odpocznę, w pn czeka mnie kolo ze statystyki, dużo nauki, a to się na 99% poprawką skończy...

Pinki na razie chyba jakoś szczególnie nie przeszkadza ten bandaż. Nauczyła się szybko z tym chodzić. Chociaż pierwsze kilkanaście minut jak próbowała w tym wstać strasznie wyglądało :( Jak chciała gdzieś iść tą ją podtrzymywałam, żeby równowagę złapała i jakoś poszło. Bo tak to sama wstać nie mogła tylko takie fikołki robiła :(
Obrazek

Afra666

Post » Czw gru 09, 2010 20:25 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Afra666 pisze:Dzieki :)
Ale dużo nie odpocznę, w pn czeka mnie kolo ze statystyki, dużo nauki, a to się na 99% poprawką skończy...

Pinki na razie chyba jakoś szczególnie nie przeszkadza ten bandaż. Nauczyła się szybko z tym chodzić. Chociaż pierwsze kilkanaście minut jak próbowała w tym wstać strasznie wyglądało :( Jak chciała gdzieś iść tą ją podtrzymywałam, żeby równowagę złapała i jakoś poszło. Bo tak to sama wstać nie mogła tylko takie fikołki robiła :(

Afra to zawsze tak strasznie wyglada,ale wierz mi,ze pomaga :ok:
bede trzymac kciuki za poniedzialek Afra i prosze o lepsze nastawienie do egzaminu :mrgreen:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw gru 09, 2010 20:41 Re: Młoda Pinki szuka DS-Łódź.ZŁAMANA ŁAPKA, POTRZEBNA POMOC!!!!

Teraz to już ok wygląda. Te pierwsze kilkanaście min było nieciekawe, bo ona w ogóle nie potrafiła równowagi utrzymać. A teraz już bez problemu łazi i się wspina po meblach. Tyle, że ta nóżka tak z tyłu jest, ale nie przeszkadza jej to jakoś strasznie. Wygląda to tak, jakby wiedziała, że tak musi być i że będzie lepiej. Mądra jest :) A od jutra znowu walka z tabletkami...

A co do statystyki, to cienko mi idzie, więc raczej nie uda mi się w pierwszym terminie zaliczyć. Jena grupa już miała kolokwium z tego i zdaje się że na 27osób zdało 7. Ogólnie ten facet chyba lubi jak studenci oblewają. Uśmiech na jego twarzy widziałam tylko jak komuś 2 stawiał.
Obrazek

Afra666

[poprzednia][następna]