PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 08, 2010 19:02 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

jasdor pisze:Trzeba tylko nadzieję mieć, że całego lokum przed kiedysiejszą wyprowadzką nie zdemoluje

Odkąd zrobił sobie drapak z blatu stołu (a przynajmniej próbuje :twisted: ) nie jestem już niczego pewna :wink: Choć zawsze będe mogła zwalić wszystko na lichą jakość wykonania :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro gru 08, 2010 19:06 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kto chce niech poczyta , ale ostrzegam, to nie jest śmieszne http://www.sfora.pl/Mlodzi-Polacy-to-sa ... eta-a27014

A czy Ty AniHili jesteś pewna, że to zwierze to jest KOT ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro gru 08, 2010 19:10 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

jasdor pisze:Kto chce niech poczyta , ale ostrzegam, to nie jest śmieszne http://www.sfora.pl/Mlodzi-Polacy-to-sa ... eta-a27014

A czy Ty AniHili jesteś pewna, że to zwierze to jest KOT ?

Hmm...dobre pytanie...niby ma puszysty ogon, długie wąsy, żółte oczka, jest pręgowany i głośno mruczy ale może to jakiś kotołak 8)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro gru 08, 2010 19:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Witajcie!
Klepię i poklepuję co trzeba :wink:

Mam nową dekorację ławy w salonie. Ta dekoracja leży na środku serwety i łypie na swoimi oczyskami 8O

W pracy dziś mnie koleżanka wkurewniła do imentu...

No i jakoś się żyje dalej.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro gru 08, 2010 19:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopia :ok: :ok: mam nadzieję, że sunię szybko uda się zdiagnozować i leczyć.

Witam nową Siostrę :wink:

http://www.sfora.pl/Mlodzi-Polacy-to-sadysci-Tak-torturuja-zwierzeta-a27014
Nie dziwi mnie to jakoś... Sama jako dziecko byłam świadkiem jak starsi 'koledzy' z podwórka rzucali sobie maleńkim kotkiem :evil: Przeraża mnie to czasem... Ale komputerów to oni raczej nie mieli. Właśnie siedzenie na podwórku i wymyślanie co tu głupiego zrobić to było ich jedyne zajęcie, dlatego obarczanie winą gier komputerowych jest moim zdaniem strasznie naciągane.
Po prostu nie ma kto dzieciaków nauczyć szacunku do życia, do zwierząt...

MissTake2

Od: Pt lis 19, 2010 13:50

Post » Śro gru 08, 2010 19:40 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Masz 100% racji MissTake2 . Jak ktos wychowuje sie w domu, gdzie zwierzetom okazywany jest szacunek i miłość nie będzie tak postepował, choćby większość wolnego czasu spędził przed ekranem. Ale kiedy dziecko widzi i jest uczone, że małe koty i szczeniaczki po urodzeniu trafiają do wiadra i nie należy ich traktować poważnie, to co ma myśleć, skoro taki przekaz dostaje od dorosłych :roll: I jest jak jest :(
Ale myślę, że szkoła też by mogła się bardziej zaangażować w opiekę nad bezdomnymi zwierzetami, pomoc schroniskom, itp.
Jak ja chodziłam do szkoły to były takie akcje, teraz choć moje 2 dzieci już prawie pokończyło edukacje, nie wiem, czy ze dwa razy zabierały do szkoły ziarenka dla ptaków :(

jasdor

Post » Śro gru 08, 2010 19:43 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Plecy mnie bolą i to tak, że podniesienie torebki z podłogi zaczyna zasługiwać na miano niesamowitego wyczyny ekwilibrystyczno-akrobatycznego :crying: Czwarty tydzień już :crying: A do tego możliwe, że nery przeziębiłam :crying: AAAAAAA!!!!

Już mi lepiej :mrgreen:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro gru 08, 2010 19:49 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

MissTake2 pisze:Po prostu nie ma kto dzieciaków nauczyć szacunku do życia, do zwierząt...

Oj tak...Przedwczoraj koleżanka mnie poinformowała, że jej siostra po przeprowadzce do nowo wybudowanego domu zastała pierwszego dnia kocią kupę na środku salonu. Wściekła się na swojego pseudo brytyjczyka (ponad rocznego) i wywaliła go dosłownie przez drzwi na śnieg w -10 na dworze. Po kilku godzinach wpuściła go ale tylko do garażu. Jednak w garażu był jakiś czujnik otwierający bramę i kot ciągle koło tego czujnika chodził i brama chodziła góra-dół, góra-dół. W międzyczasie ich 5 letnia jedynaczka musiała jechać z tatusiem samochodem, spytała co kot robi w garażu? Tatuś jej opowiedział jaki to kotek niedobry na co córunia "to tatusiu chodź go przejedziemy autem! Albo nie...bo jeszcze nam koła pobrudzi". Historia autentyczna :( . Całe szczęście podobno kota komuś wydali w kilka dni...

Dzyśka pisze:Plecy mnie bolą i to tak, że podniesienie torebki z podłogi zaczyna zasługiwać na miano niesamowitego wyczyny ekwilibrystyczno-akrobatycznego :crying: Czwarty tydzień już :crying: A do tego możliwe, że nery przeziębiłam :crying: AAAAAAA!!!!

Cudowne ozdrowienie :?: czy lepiej ci bo się pożaliłaś :wink: :mrgreen: ? Z plechami do lekarza z nerami też. Choć na oba dobrze podziała np. poduszka elektryczna na pleckach...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro gru 08, 2010 19:53 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Witajcie Siostry drogie - wróciłam właśnie z pracy, nieco sponiewierana, ale żywa i łypię jednym zdrowym okiem od razu na wątek paktu, a drugi sobie okładam herbatą :roll: Psiamko soczewek nie nosze i nigdy nie nosiła, jak trzeba to okulary, ale też mało chętnie. Zanabyłam sobie sól fizjologiczną i sobie ślepie przemywam, ale póki co poprawy nie ma. Na razie okulista :twisted: (tak Dzyśka, nie nabijaj się z jednookiej bandytki co się przejęzyczyła) odpada. Nie mam czasu na takie luksusy - w sobotę mam wymianę kolekcji, po lekarzach mogę sobie śmigać w przyszłym tygodniu, a jeszcze muszę sobie zrobić kontrolnie przegląd zadniej strony, czy się znowu nie popsułam :roll: nie, żebym jakoś brzydko pachniała, ale wiecie -był problem, trzeba się skontrolować. Kot Pompon stęskniony okropnie łazi za mną i miauczy zaglądając mi w oczy - ciekawe co też próbuje mi powiedzieć? :roll: Czekam na wypłatę, bo już na ostatnich oszczędnościach jadę i mam totalny przeciąg w portfelu - karmy kociej mi starczy tak w sam raz - wypłata w piątek, to jakieś przysmaki im znowu kupię, a na razie muszą na suchym dotrwać. 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro gru 08, 2010 20:11 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Asia_Siunia - lepiej mi, bo se ponarzekałam
pomponmamo - nabijam się, bo jestem wredną jędzą :mrgreen:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro gru 08, 2010 21:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kot Pompon stęskniony okropnie łazi za mną i miauczy zaglądając mi w oczy - ciekawe co też próbuje mi powiedzieć?
Myślę, że Pompon już wie co się dzieje z Twoim okiem i próbuje Ci wyjaśnić :roll:

Nieśmiało proszę o kciuki - staram się o staż na stanowisku korektora :oops:
Boję się, że zrobiłam jakiś błąd w liście motywacyjnym i z góry odrzucą moją kandydaturę :lol:

MissTake2

Post » Śro gru 08, 2010 21:51 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Pompon, siądź w auto i jedź do wojewódzkiego na izbę przyjęć może. Ja się kompletnie nie znam ale koleżanka z takimi samymi objawami miała zapalenie rogówki.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro gru 08, 2010 21:55 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

villemo5 pisze:Witajcie!
Klepię i poklepuję co trzeba :wink:

Rozumiem, że teraz mogę witać się z wszystkimi jako ta mietłą poklepana i obnosić się z wiedźmą w podpisie ;)

Asia_Siunia pisze:
Dzyśka pisze:Plecy mnie bolą i to tak, że podniesienie torebki z podłogi zaczyna zasługiwać na miano niesamowitego wyczyny ekwilibrystyczno-akrobatycznego :crying: Czwarty tydzień już :crying: A do tego możliwe, że nery przeziębiłam :crying: AAAAAAA!!!!

Cudowne ozdrowienie :?: czy lepiej ci bo się pożaliłaś :wink: :mrgreen: ? Z plechami do lekarza z nerami też. Choć na oba dobrze podziała np. poduszka elektryczna na pleckach...

Zaraz tam poduszka elektryczna, do kota się uśmiechnąć niech wygrzewa :mrgreen:

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Śro gru 08, 2010 22:00 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

http://statichg.demotywatory.pl/uploads ... la_500.jpg

Jakież to prawdziwe, ostatnio Tygrys jakimś tylko jemu znanym sposobem zablokował mi klawiaturę 8O

MissTake2

Post » Śro gru 08, 2010 22:02 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Nieśmiało proszę o kciuki - staram się o staż na stanowisku korektora :oops:
ależ proszę bardzo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tylko dlaczego Ty sie o to stanowisko musisz starać :roll: U mnie stanowisko korektor ma bez specjalnego starania się... na biurku :mrgreen:

Pompon - rogówka tak boli. Wiem bom se kiedyś własny osobisty palec do oczka wsadziła. Łzawi jak cholera, boli, jakby piasku nasypało do ocz i czerwone całe. Nie ma żartów, tu nawet Siostra Majencja nie pomoże

jasdor

[poprzednia][następna]