Morela wreszcie u siebie - Morelowy Dwór istnieje.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 9:14 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

#MAGDA# pisze:
naline pisze:Ale co innego mieć na "już" zrobiony porządek, raport w pracy czy inne rzeczy, a co innego na "już" zwierzątko :)
Samochodu też byś chyba nie kupiła na "już" :) ? Lub komputera :) ?
Też nie lubię czekać na pewne rzeczy, ale na inne wręcz trzeba uzbroić się w cierpliwość :)
A Morelka jest ślicznokotką, więc tym bardziej na nią warto czekać :)

hehe akurat samochód sobie upatrzyłam i zaraz go miałam :wink:

wiem ze Morelka musi mieć normalną rodzinkę i cały czas trzymam za nią kciuki :ok: :ok: :ok:

Upatrzyłaś, czyli szukałaś :) Szukanie zakłada jakieś kryteria selekcji, a nie kupię samochód dziś, nie jutro.
Ja swoją pierwszą kotkę też, że tak powiem wypatrzyłam i w miarę szybko "dorwałam" :D co nie zmienia faktu, że później musiałam poczekać, ale było warto.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie gru 05, 2010 10:25 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Jeśli Ktoś dzwoni z ogłoszenia, to musi się liczyć z oczekiwaniem. Mnie się to wydaje normalne.
Ja mieszkam pod Serockiem - pani w Siedlcach.....W moim przypadku akcja "podrzucę do Warszawy" nie wchodzi w rachubę. Chyba, ze dom byłby wcześniej sprawdzony, wszystko obgadane.

Ale to nie jest worek ziemniaków, który sobie w byle warzywniaku można kupić - i też sie okazać moze ze zmarznięte:-).
To, ze ktoś się nie moze na kota doczekać, to zrozumiałe......a stawianie sprawy "albo dziś albo nigdy" moim zdaniem nie wygląda poważnie.

I tyle.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie gru 05, 2010 13:06 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Neigh nie zrozum mnie źle :D tej pani z Siedlec też bym Morelki nie oddała :wink:
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Nie gru 05, 2010 13:39 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

#MAGDA# pisze:Neigh nie zrozum mnie źle :D tej pani z Siedlec też bym Morelki nie oddała :wink:

Ależ ja Cię rozumiem - pani ponoć czytała wątek, wiec uważam, ze tą wypowiedz też powinna przeczytać.

Ja uważam, ze adopcja to poważna sprawa - obie strony powinny być do niej przekonane, zarówno adoptujacy jak i oddający. Adoptujący powinien wiedzieć kogo bierze i dlaczego:-). A oddający komu oddaje.

Takie adopcje z cyklu "dziś zabieram" zwykle sie kończą "jutro oddaję".

Staję się coraz bardziej zatwardziała, ale życie mnie uczy, ze inaczej nie można. Ludzie wszystkiemu przytakną, wszystkiego wsłuchają a potem i tak będzie jak zawsze..... Niestety na 100 osób zdarza sie 3 fajne - smutna, ale prawdziwa statystyka.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie gru 05, 2010 18:36 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Jejku teraz dla odmiany potrzebny Ktoś do sprawdzenia domu w Rudzie Śląskiej.......:(

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 05, 2010 21:17 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Neigh zobacz tutaj ---> :D :D :D http://www.domowe-tygrysy.info/informac ... ,51,1.html
Zdjęcie sobie, że tak powiem przywłaszczyłam :mrgreen: ale sama pozwoliłaś :oops:
Wiedziałam, że się ruda spodoba :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdobyłyśmy wyróżnienie redakcji :dance: :dance2:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon gru 06, 2010 9:53 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

jasdor pisze:Neigh zobacz tutaj ---> :D :D :D http://www.domowe-tygrysy.info/informac ... ,51,1.html
Zdjęcie sobie, że tak powiem przywłaszczyłam :mrgreen: ale sama pozwoliłaś :oops:
Wiedziałam, że się ruda spodoba :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdobyłyśmy wyróżnienie redakcji :dance: :dance2:

To zdjęcie to robiła była Pani Morelki - Marynia:-)

Też by się ucieszyła.......jeśli tylko to ma zaprowadzić Morelinę do "Morelowego Dworu" .........Ruda jest powalająco piękna - wiem, wiem.

Obrazek

Neigh

Post » Śro gru 08, 2010 7:46 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

A w sprawie Morelki głucha cisza........
Coraz mi smutniej z tego powodu.......

Obrazek

Neigh

Post » Śro gru 08, 2010 12:38 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Dziwne, dziwne...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro gru 08, 2010 14:25 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Jak Ci się zwali masa ludzia przed świętami, to będziesz wspominać tę ciszę z utęsknieniem...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro gru 08, 2010 14:42 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Neigh, dodałam ogłoszenie o kici na szerlok.pl, aktywuj :)

la_nouvelle_vie

Od: Sob mar 20, 2010 15:41

Post » Śro gru 08, 2010 16:19 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Aktywowałam dzięki......:-)

Zwalić to się moze i zwali, tyle ze wiesz przed Swiętami, to wszyscy chcą urocego kociacka najchętniej w czapce Mikołaja......a po Świętach won do schronu.

Wiesz co sie na Paluchu np. po Swiętach dzieje?
Rekordzistą był jeden pan w zeszłym roku, który do pobliskiego schronu przyniósł jamnicze dziecko z koszyczkiem i całą wyprawką........dobrze, ze bez opakowania.......

Obrazek

Neigh

Post » Śro gru 08, 2010 20:50 Re: Ruda długowłosa kota szuka nowego domu

Szalony Kot pisze:Nie chcę myśleć o Paluchu po świętach. Serio, boję się tego.
Tam już jest strasznie.

Wiem........gdzie nie jest?
Chociaż i tak rekordem był skwerek na Ursynowie, na którym dziewczyny wyłapały chyba 6 świnek morskich.......cynk im dała Pani, której pies zagryzł 7.....Pani doznała szoku, zryczała się - normalna kobita. Nie mogła uwierzyć.....
Jakiś su.......syn wystawił całe stado świnek, ludzki pan był, bo im też domek zostawił - elegancki drewniany. To można książkę napisać........

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]