viewtopic.php?f=1&t=106998
viewtopic.php?f=13&t=116178
wystawiam książki:

1. Boris Vian „Jesień w Pekinie”. Klasyka absurdu, w dodatku całkiem aktualna, jeśli chodzi o uwarunkowania korporacyjne

cena wywoławcza 5pln

2. Joe J. Heydecker „Moja wojna”. Nówka.
cena wywoławcza 15 pln

3. i 4. Płyty na 15 lecie Paszportów Polityki. Są na nich utwory laureatów tej nagrody w dwóch kategoriach: muzyka poważna (3) i rozrywkowa (4).
Cena wywoławcza 5pln/ 1 szt
4. rozrywkowa:

audiobooki:
5. Stefan Grabiński „cień Bafometa” - horror z początku XX wieku. Niestety, zdarłam z niego całą folię. Cena wywoławcza 5 pln

6. Winston Groom „Forrest Gump”. Tego chyba nie trzeba przedstawiać

Obie płyty mało używane- przegrałam je po prostu na mp3 playera.

7. Iris Murdoch „Czarny Książę”. Fabuła nieco detektywistyczna, ale właściwie chodzi o odpowiedzialność pisarza wobec siebie, przyjaciół i czytelników.
cena wywoławcza 8 pln

8. Józef Hen „Ja, Michał z Montaigne”. Kupiłam w ramach wyprzedaży bibliotecznej, stąd pieczątki.
cena wywoławcza 8 pln

9. Michael Ondaatje „The Englisch Patient”. Wszyscy chyba wiedzą o co chodzi, po angielsku.
cena wywoławcza 8 pln

10. Kabarety „Z ziemi polskiej i do Polski” . Nówka, niestety, przeżyła malowanie i stąd na folii kropki z farby.
cena wywoławcza 5 pln

11. Andrzej Wróblewski „Przejażdżka po Rosji”. Egzotyka, a jak. Wspomnienia rzutkiego handlarza i jego nie zawsze zwycięskich starć z rosyjską biurokracją na każdym szczeblu. Boki można zrywać ze śmiechu, a do tego piękne zdjęcia. Niestety, okładka nieco pobrudzona, bo musiałam odkleić jakieś promocyjne naklejki, grrrr, barbarzyńcy.
cena wywoławcza 10 pln

12. Sofi Oksinen „Oczyszczenie”. Raczej babskie, ale pozytywnie. Akcja dzieje się w Estonii tuż po odzyskaniu niepodległości. Mamy starą kobietę, młodą Rosjankę szukającą u niej schronienia, mafiozów i wszechobecną historię. Z jednej strony bliskie nam- w końcu też byliśmy częścią imperium, a z drugiej egzotyczne jak sympatia do Wehrmachtu. Warto przeczytać.
Raz czytane. cena wywoławcza 15 pln

13. Dina Rubina „Oto idzie Mesjasz”. Następna egzotyka wokół Rosji: życie codzienne rosyjskich imigrantów w Izraelu.
cena wywoławcza 8 pln

14. Richard Adams „Wodnikowe Wzgórze”. Opowieść o królikach i ich wędrówce. Klasyka niedzieciecej literatury o zwierzętach.
cena wywoławcza 8 pln

15. Tad Williams, „Pieśń Łowcy”. Trochę podobne do „Wodnikowego Wzgórza”, ale o kotach i dużo straszniejsze (koty walczą z potworem). Książka podarowana przez sabbathę, która wygrała poprzedni bazarek.
Williams to ponoć znany autor fantasy. Na okładce jest rekomendacja Sapkowskiego, czyli wielbiciele tego gatunku mogą kupować w ciemno
Williams kapitalnie opisuje kocie zachowania, a niekiedy daje im wytłumaczenie religijno- ideologiczne (np. dlaczego kot się kręci po posłaniu zanim się położy- jak nie wiecie to se poczytajcie ).
wywoławcza 8 pln

16. Jan Czerniakowski „Ciasta, ciastka, ciasteczka” nic dodać, nic ująć. Bardzo dużo treści, mało zdjęć.
cena wywoławcza 8 pln

17. Księga rekordów Guinessa z 2002. po angielsku. Dla mnie szczerze horror, ale dostaliśmy od pewnej koleżanki, która do granic możliwości naciąga zasadę, że liczą się intencje... a ja nie potrafię tak po prostu wyrzucić książki. Może ktoś się skusi, tak na prezent z jajem? Książka pełna zdjęć, w twardej okładce, ciężka.
Sami zaproponujcie cenę

I dla amatorów gór. Swojego czasu robiły furorę na allagro

18. 2 katalogi Petzla. Poza częścią katalogową z pięknymi zdjęciami zawierają bardzo dobre schematycznie ilustrowane poradniki górskie i wspinaczkowe.
Cena wywoławcza 8 pln

19. 7 katalogów Black Dimond. Piękne zdjęcia, poza tym w niektórych są relacje z wypraw górskich, narciarskich i wspinaczkowych. Katalogi traktują o zimie (wspinaczka, freeride) i lecie (wspinaczka).
Cena wywoławcza 8 pln

aukcja trwa tydzień czyli do środy 15. grudnia godz. 12:00.
koszty przesyłki pokrywa kupujący, wg. cennika poczty polskiej (zwykle w przypadku książki nie przekracza 5pln)
EDIT:
ponieważ jutro rano wyjeżdżam i wracam dopiero w nocy z niedzieli na poniedziałek, nie będę mogła robić podsumowań tutaj (no chyba, że dorwę się do neta, ale w to wątpię), patrzcie więc proszę na podsumowania robione przez Buffy, która zaofiarowała swoją pomoc, za co tutaj Jej dziękuję.