Wyrzucony DWA RAZY. Wszystko mi już opadło

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 23:01 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

Sprawa jest ciężka dla Jany. Bo karmicielka, pod której opieką kotek się znajduje, pewnie na dom wychodzący by się zgodziła.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Nie gru 05, 2010 23:13 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

Ja też bym miala ciezki orzech do zgryzienia...
Niektórzy mają koty wychodzące i uważają, że one są szcześliwsze od tych,
które tylko siedzą w domu.
Ja bym swoich w życiu nie wypuściła... :roll:
Ale Kropek nie był wcześniej wychodzący, więc moze wcale nie bedzie go na dwór ciągnęlo...
Moje by za skarby świata nie wyszły, boją się na klatkę nosy wystawić...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie gru 05, 2010 23:53 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

No, ale nie mamy pewności, czy nie zechce wychodzić.
Ale z drugiej strony teraz nie ma najlepiej - drugi kot, który jest na tymczasie u karmicielki, ma "ADHD", a masz Kropek jest bardzo łagodny. Przydałby mu się własny dom jak najszybciej...
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon gru 06, 2010 21:52 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

Widzieliście, jak Kropek zachowywał się w obcym dla siebie terenie (piwnicy) - zastraszony, schowany, nieśmiały. On przy ludziach się ożywia. Jak go nikt na dwór nie wypchnie (a w taką pogodę to nikt mu tego nie zrobi), to i on nie wyjdzie.
A do lata się oswoi na tyle, że nawet jak będzie chciał wychodzić... to wróci.

Mój kolega miał kota wychodzącego. Pięknego, z dłuższym włosem. Oznakowany przez niego na szyi adresem.
Kot wychodził, wychodził, wychodził... któregoś dnia wrócił z kolegą - mały, czarny, chudzina taka.
No i teraz kolega ma dwa koty wychodzące ;)
Nie skazujcie takich domków na potępienie! Lepiej je zakocić na zimę, jak balkony i tak zamknięte, niż na lato...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon gru 06, 2010 23:06 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

zima ludzie tez wypuszczaja koty... :roll:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 06, 2010 23:08 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

Ci nie będą wypuszczać.
Z ciężkawym sercem napisałam maila z propozycją wizyty. Wszystkie dotychczasowe rozmowy były bardzo sensowne.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon gru 06, 2010 23:11 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

to kciuki z calej sily trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: niech sie kiciusiowi wreszcie poszczesci :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto gru 07, 2010 11:42 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

Dziewczyny,nie skreślajcie domów wychodzących-liczą sie ludzie,jak myślą i jakie mają serce do kota.
Moj dom jest wychodzący (oczyw.za dala od drogi w kociolubnej okolicy) i każdy z forum kto u mnie był , może zaswiadczyć że tak właśnie powinien wyglądać koci raj.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto gru 07, 2010 13:35 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

smarti pisze:Dziewczyny,nie skreślajcie domów wychodzących-liczą sie ludzie,jak myślą i jakie mają serce do kota.
Moj dom jest wychodzący (oczyw.za dala od drogi w kociolubnej okolicy) i każdy z forum kto u mnie był , może zaswiadczyć że tak właśnie powinien wyglądać koci raj.

Ależ my wiemy, że takie fajne domy co najmniej zdarzają się :D - ale nie mamy takich możliwości, by mieć pewność, że jakiś dom taki będzie - jeśli dopiero się go poznaje :(.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto gru 07, 2010 19:21 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

trudna sprawa...Miejmy nadzieję, że nie będą go wypuszczać.

ja bałabym się, że wychodzący kot jednak nie wróci. Z różnych względów może się zgubić, a skoro jest miziasty, tym gorzej dla niego. Niedawno pomagałam w poszukiwaniach oznakowanego kota, z dość spokojnej okolicy domków, wokół pola, lasy, wiele innych kotów. Ale także psy - biegające samopas albo na posesjach...:(

Poza tym jako małe dziecko wychowywałam się w domu z wychodzącymi kotami. Moi dziadkowie i rodzice nie wyobrażali sobie innego postępowania. Zwięrzeta pewnego dnia gdzieś po prostu znikały, nie wiem, co się z nimi działo. Żyły najdłuzej kilka lat. Dlatego teraz mam niewychodzące :D

Jana, wiem, że przemaglujesz tych ludzi wzdłuż i wszerz i podejmiesz dobrą decyzję :ok:
Ostatnio edytowano Wto gru 07, 2010 19:27 przez Alex405, łącznie edytowano 1 raz

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto gru 07, 2010 19:24 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

True, true.
Dlatego decyzja była tak trudna, a niepokój, czy była słuszna, pozostanie w nas na zawsze.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto gru 07, 2010 20:47 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

smarti pisze:Dziewczyny,nie skreślajcie domów wychodzących-liczą sie ludzie,jak myślą i jakie mają serce do kota.

Takie okolice w woj. mazowieckim, to jest naprawdę rzadkość.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro gru 08, 2010 13:45 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

VVu pisze:True, true.
Dlatego decyzja była tak trudna, a niepokój, czy była słuszna, pozostanie w nas na zawsze.

Czyli kiciuś poszedł jednak do tgo domku?
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro gru 08, 2010 19:22 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? Dylemat

Wszystko mi opadło i odechciało się wszystkiego.

Pani Krysia oświadczyła, że kota nie odda, bo się przyzwyczaiła do niego i jej wnuk tak samo. Nieważne, że nie mają zabezpieczonych okien, kasy na weta i koty nie będą szczepione, a w razie choroby pewnie ja się dowiem, że trzeba pomóc (zawieźć do weta, finansować itp). Kotów nie odda (kotów, bo tak samo Kolesia nie chce oddać) i już.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro gru 08, 2010 19:32 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Wszystko mi już opadło

To już wiesz, że więcej kotów nie można jej dawać "na tymczas" :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

[poprzednia][następna]