Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 17:01 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Oba są wesołe, tylko Jeżyn to teraz Leżyn - chwila zabawy i już leży. Ale nie dyszy, kiedy sobie sam reguluje (czyli zabawa dowolna, ale bez patyczka, kocio-kocia). Jeżynka wygląda zdrowo, węzły ma tradycyjnie olbrzymie. Snieg po pas, spauzowaliśmy, nic się nie dzieje, poczekamy z wetem, zwłaszcza, że ja dziś musiałam "do weta" ze sobą (przepraszam, Panie Doktorze :lol: ). Wcinam antybiotyk. Możliwe, że Jeżynka będzie miała kumpla :1luvu: do zabawy. Z Jeżynem nie bardzo, więc chodzi, grucha, nawołuje i nic. Tylko tem kumpel strasznie daleko :( A zima sroga... Coś czuję, że przyjedzie prosto pod choinkę :wink:
Paluszek

Post » Pt gru 03, 2010 17:21 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Na Jeżynkę mówimy: Gryzeldka (gryzie), Drapieżynka (drapie), Szczuruś (ta powalająca uroda :twisted: ) i okropnie ją kochamy. Na Jeżyna Jeżyn-Zwierzyn, Leżyn (leży) i Słodki Klusek (ciepły, miły, przytulasty, grubiutki). I tez kochamy śliczności :1luvu:
Paluszek

Post » Pt gru 03, 2010 23:34 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Paluszek pisze:Możliwe, że Jeżynka będzie miała kumpla :1luvu: do zabawy. Z Jeżynem nie bardzo, więc chodzi, grucha, nawołuje i nic. Tylko tem kumpel strasznie daleko :( A zima sroga... Coś czuję, że przyjedzie prosto pod choinkę :wink:

Czyli znowu szykuje się sześciopak 8O Tylko nie za bardzo teraz rozumiem ile kotów będą mieli brązowobiali? :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob gru 04, 2010 10:51 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Jak troszkę odhodujemy, to podzielimy po połowie :kotek: :kotek: :kotek: :mrgreen: :kotek: :kotek: :kotek:
Paluszek

Post » Sob gru 04, 2010 15:13 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Małe kotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paluszek

Post » Sob gru 04, 2010 18:00 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Ależ wyrosły :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jeżyn prawdziwy elegancik 8) A takie to było małe, w ręku się mieściło...
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob gru 04, 2010 19:14 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Jakie wielkie już są :D
Księżniczka nadal o połowę mniejsza od braciszka, ale też ładnie wyrosła :wink:

Jakiego koloru będzie nowy nabytek?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob gru 04, 2010 19:24 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Wielbłądziu, będzie pręgowany, nie zazdrość, na pewno nie będzie czarnym koczurkiem :1luvu: Za to Jeżyna Wielkiego na pewno nam zazdrościsz - jest przepiękny, prawda?
Paluszek

Post » Sob gru 04, 2010 19:26 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Tak, bardzo zazdroszczę :oops: Podobnie jak genowefie Siupsiupka, Anice Frotki... I wszystkim innym, którzy są posiadaczami normalnych, cywilizowanych, niedzikich pingwinów :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob gru 04, 2010 20:12 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Oj, oj :twisted: Siupsiupek to nie pingwin, tylko kot frakowy :mrgreen:
Paluszek

Post » Nie gru 05, 2010 18:26 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Sesja zdjęciowa z dziś. Podziwiajcie jakie maluchy są już duuuże :)

Obrazek
Pomiar wielkości Jeżynki na śpiąco ;)

Obrazek
Myszki.

Obrazek
Jeżynka.

Obrazek
Jeżyn w hamaku.

Obrazek
Mała podczas zabawy.

Obrazek
Jeżynek w swoim ulubionym hamaku.

Obrazek
Śliczna mordka ;)

Obrazek
Polowanie.

Obrazek
Żarłoczna mała. Ludzkie zawsze wydaje się fajniejsze ale tylko na pierwszy rzut oka. Potem już nie :D

Sesja Jeżynki...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i Jeżyna.
Obrazek

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Wto gru 07, 2010 12:18 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

A to są pozytywne skutki zapalenia oskrzeli (człowieka - nie kota, odpukać). Siedzi się na forum i wkleja zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paluszek

Post » Wto gru 07, 2010 19:37 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Paluszek pisze:Oj, oj :twisted: Siupsiupek to nie pingwin, tylko kot frakowy :mrgreen:

Tak jest, wypraszam sobie. Siupsiupek to nie jest żaden pingwin :twisted: Widział ktoś kiedyś pingwina z pućkami, hę?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto gru 07, 2010 19:59 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

genowefa pisze:
Paluszek pisze:Oj, oj :twisted: Siupsiupek to nie pingwin, tylko kot frakowy :mrgreen:

Tak jest, wypraszam sobie. Siupsiupek to nie jest żaden pingwin :twisted: Widział ktoś kiedyś pingwina z pućkami, hę?

OK, przecież nie będę się sprzeczać :roll:
Wszystko jedno, ale jak dla mnie pingwin to pingwin, nawet jeśli z pućkami :mrgreen:

Dzieciaki są tak piękne i tak rozbrajające, że chciałoby się je zacałować. Mają szczęście, że nie ma mnie w pobliżu :wink:
Bo tak w ogóle, to ja strasznie współczuję swoim kotą. Całuję je po łbach, w noski, w uszka, w pućki, w brzuszki, ugniatam jak ciasto drożdżowe (tego - a właściwie używania takiego porównania, bo samą czynność znałam od dziecka :wink: , nauczyła mnie lata temu pewna Angielka: demonstrując tego rodzaju pieszczotę na jednej ze swoich kotek, szeptała pod nosem w ekstazie "like a cake, like a cake"), noszę na rękach i kołyszę jak dzieci, śpiewam im, opowiadam bajki...
:spin2:

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 20:02 Re: Nikusiowo-Jeżynkowo :)

Zabawy Jeżynkowe :) Mamy nadzieję, że Asmi nie będzie ustępował Jeżynkom w chęci do zabawy :D Oglądnijcie: (klik na obrazek)
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 14, 2010 21:17 przez brązowobiali, łącznie edytowano 2 razy

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

[poprzednia][następna]