Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 7:56 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Chuchamy, leczymy...

Od rana trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 07, 2010 8:57 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Chuchamy, leczymy...

Kochane, nie wiem od czego zacząć...
Przede wszystkim bardzo, bardzo Wam dziękuję za obecność, za ciepłe myśli dla Tymonka, za wszelką pomoc :1luvu:
Pisiokotku :1luvu: , Ty wiesz... Pieniążki wpłynęły, zaraz zrobię rozliczeniowy kącik w pierwszym poście.
Wielkie podziękowania dla Kociej Skarbonki, dla Funduszu Ślepaczków za wystawienie kandydatury Tymusia.
Tadira :1luvu: , gorrrąco dziękuję, za chwilę prześlę PW.
Jestem bardzo wzruszona, że los Tymona poruszył tyle serc...
Dziękuję, że jesteście - Tymonek baaaardzo potrzebuje kciuków...
Piszę dopiero dzisiaj, bo zima odcięła mi TV i "psuje" Internet :evil:

Wieści z lecznicy:
Najpierw te dobre: testy FIV/FELV ujemne :D :D :D
Ale poza tym radości brak. Wyniki biochemii będę znała dopiero o 12.00.
Morfologia wykazała bardzo wysoki poziom leukocytów 41.8 (norma:5.5 - 19.5) i niski poziom płytek krwi 168 ( norma: 300 - 800). Podobno tak wysoki poziom leukocytów nie może wynikać ze stanu zapalnego (katar, przeziębienie) jaki kocio przechodzi. Istnieje podejrzenie chłoniaka, białaczki (nie wirusowej, a onkologicznej) :( Ale na razie to podejrzenie, nie pewność!!! Dzisiaj będziemy robić Rtg. No i kolejna dawka antybiotyku i reszty zastrzyków (nie mogę rozszyfrować wpisu w książeczce - na pewno Synolux, chyba Cotosal i coś + coś, dzisiaj dopytam) na przeziębienie. Poza tym oczywiście kroplówka. Wczoraj nawadnianie podskórne poszło bardzo kiepsko, bo okazało się, że Tymonek nie ma ciałka, tylko skórę ze zfilcowaną, zdredowaną sierścią i kości :( W związku z tym podawano mu wlew co chwilę w innym miejscu, ale i tak było to dla biedactwa bolesne. Dzisiaj montaż wenflonika.
Tymonek :love: był bardzo dzielny, cały czas mruczał i tylko podczas pobierania krwi przejmująco płakał.
Jest bardzo wycieńczony, słaby, zmęczony, ale gdy widzi miseczkę dzielnie staje na łapkach i wsuwa z zapamiętaniem. Nawet nie wiecie jak ten widok mnie raduje :D
Tak więc przed nami walka, ale myślę, że Tymonek niejedną walkę już musiał stoczyć i teraz również się nie podda :ok: :ok: :ok:
W perspektywie mamy też rzeczy przyjemniejsze, na przykład kąpiółkę, ale to dopiero gdy stan kocia troszkę się poprawi.

Najważniejsza jest diagnoza - to należy do wetów, ale będę wdzięczna za wszelkie rady, wskazówki, podpowiedzi.
Nie mam żadnego doświadczenia chłoniakiem, rakiem w ogóle.
Czy któraś z Was miala do czynienia z tak wysokim poziomem leukocytów, który wcale nie świadczył o raku?
Bo ja mam wielką nadzieję, że Tymonka wyleczymy :!: :!: :!:
Jest tak kochaną kupką nieszczęścia, że aż dech zapiera. Resztki sił zbiera na włączenie traktorka i wtulanie główki w moją dłoń :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cały czas spędza leżąc na posłanku, z trudem dociera do kuwety, a czasem i to mu się nie uda.
Ale Tymonek ma wielką wolę życia i jeszcze się nim nacieszy - to mówiłam ja, jerzykówka i mam nadzieję, że Opatrzność usłyszała :evil: :evil: :evil:

Jak tylko poznam wyniki biochemii, natychmiast wpiszę.

Peciu :1luvu: :1luvu: :1luvu: dziękuję za wszystko...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto gru 07, 2010 9:06 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Obrazek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto gru 07, 2010 9:09 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Asieńko! wierzę, że będzie dobrze! w tej chwili nie mogę pomóc inaczej, jak tylko kciuki z całej siły zaciskać! za Ciebie i za Tymonka! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto gru 07, 2010 9:11 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Biedny Tymonek...
dobrze, że testy wyszły negatywne. A może te leukocyty to wynik różnych jednak kolei losu Tymonka i różnych nie wyleczonych chorób? Tak sobie próbuję tłumaczyć jako laik......
będę trzymała kciuki, żeby to nie był żaden nowotwór :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 07, 2010 9:32 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

mam nadzieje ze to Cie pocieszy, co ja napisze
byl taki moment gdy moj Timon mial leukocytow 47 tysiecy - ale ona ma na dodatek i FIV i bialaczke
ale nawet przy bialaczce to ten poziom jest okolo 20 tysiecy a nie tyle
mial tez podejrzenie chloniaka na jelitach i nerce - tak wyszlo na USG, na szczescie nic takiego jednak nie bylo, choc dostawal przez ponad pol roku sterydy
bylismy na konsultacji u dra Jagielskiego ktory tez sie dziwil, ale w koncu powiedzial: dajmy temu kotu spokoj
zbadal mu leukocyty na maszynie podrecznej i wyszlo cos okolo 20 tysiecy
poziom leukocytow zmienia sie bardzo szybko, nawet w czasie doby

niech dostaje te antybiotyki co trzeba
a powtorzcie badanie za jakis czas i zobaczysz
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto gru 07, 2010 9:36 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Taka sama sytuacja byla u Despi. Tez bardzo wysokie leukocyty wychodzily mimo lekow. Po jakims czasie samo sie unormowalo i spadly.

Kciuki Aska.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto gru 07, 2010 9:40 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Marylo, dziękuję bardzo :D Dodałaś mi ducha!!!!!!
Będziemy monitorować poziom tych okropnych leukocytów. Ja bardzo wierzę, że spadną jak u Twojego Timona, którego serdecznie pozdrawiam!!!

Aga, dzięki :D Zupełnie zapomniałam, że u Despi było podobnie. A Ona tak pięknie wróciła do zdrowia :D :D :D

Aha, zapomniałam dodać, że Pani doktor znalazła u Tymonka tylko dwa zęby. Właściwie nie sposób określić jego prawdziwego wieku. Ale przecież nie to jest najważniejsze!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto gru 07, 2010 10:18 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Oj jak ja trzymam kciuki! Niestety nie pomogę w sprawie leukocytów :( Ale wierzę, że to jakieś nieporozumienie i tak jak u dziewczyn przy następnym badaniu opadną. Nie wiem od czego to zależy ale naprawdę czuję, że tak jest. A ja przeczucia mam dobre - naprawdę!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Miziuchy Smyruchy dla Kochanego Tymonka! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto gru 07, 2010 10:28 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

kciuki za Tymnonka mocne!
Bieda straszna z niego,ale będzie miał siłe do walki.Jest otoczony miłością w ceiepełku domowym,a to jest najlepszy lek.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 07, 2010 10:43 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Asiu, jesteś wielka :1luvu: :1luvu: jaki on biedny, normalnie aż się płakać chce :( :( mam nadzieję, że reszta badań wykaże, że to nic groźnego :ok:

Ewa88

Od: Nie wrz 26, 2010 18:17

Post » Wto gru 07, 2010 10:53 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Trzymam kciuki i czekam na pozostałe wyniki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto gru 07, 2010 11:04 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Ewa88 pisze:Asiu, jesteś wielka :1luvu: :1luvu: jaki on biedny, normalnie aż się płakać chce :( :( mam nadzieję, że reszta badań wykaże, że to nic groźnego :ok:

Ewuniu :1luvu: :1luvu: :1luvu: tak się cieszę, że jesteś tu z nami!!! Pokochałaś "moją" niewidomą Mgiełeczkę, która dodatkowo ma problemy neurologiczne. Chciałaś ją i tylko ją :D Jesteś Dużą z marzeń :!: I ja wierzę, że takich aniołów jest więcej i że również Tymonek trafi na swojego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Taką wiarę zyskujemy właśnie dzięki wspaniałym domom, do których przekazujemy nasze tymczasiki. A bez takiej wiary nie ma sił, jest tylko strach :oops:
Wycałuj Mgiełkę :love: w pysiolek, plisss.
No i już się zryczałam ze wzruszenia, pora uciekać, bo Was zaleję tanim sentymentalizmem (chociaż prosto z serca) :oops: :wink: :twisted:

Ale wracam za godzinę :wink: - z wynikami, oby były dobre :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto gru 07, 2010 11:09 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

:ok: :ok: :ok: :ok: zdrowiej kotku
krynia08

Post » Wto gru 07, 2010 11:27 Re: Niewidomy Tymonek-kupka nieszczęścia:( Leukocyty 41 .8...???

Na pewno wszystko będzie dobrze:) trzymamy kciuki z Mgiełką:)) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ewa88

Od: Nie wrz 26, 2010 18:17

[poprzednia][następna]