Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon gru 06, 2010 17:22 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

MOZE BEDZIE JAKAS SZANSA DALAM NA SWOJA STRONE GALERI NK TRZYMAM ZA TYMUSIA KCIUKI :1luvu:

becia7002

Od: Nie paź 10, 2010 11:20

Post » Pon gru 06, 2010 21:08 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Jest ktoś :1luvu: ale trzeba by kociaka dowieść do Kielc :1luvu: Kasia napisała na FB że mogłaby go wziąść na tymczas :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon gru 06, 2010 22:07 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Kielce nie takie straszne :>

I hormony w organizmie kota po sterylizacji (obojętnie jakiej płci) utrzymują się jeszcze przez dłuższy czas. Tym samym kot wracając do swoich kotów wydaje im się ciągle taki sam pod względem i zapachu, i zachowania - a potem te zmiany zachodzą na tyle powolnie, że kocur - o ile na początku był akceptowany - tak i dalej będzie.
Kastracja tego nie zmienia.

Natomiast zdarza się, że łagodne koty stają się kozłami ofiarnymi - ale to nie zależy od kastracji. Raczej od tego, jak "nowy" w jak dużo licznej grupie jest kot.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto gru 07, 2010 0:54 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Dziewczyny,
po gruntowym przemyśleniu i zasięgnięciu rady doszłam do wniosku, że Tymoteuszek zostanie jednak na działkach. Oczywiście będzie zaopiekowany, doglądany, porządna duża budka z podwójnymi ścianami już stoi, codziennie Koty tam są karmione, zimą ciepłym jedzeniem. Gdyby coś się działo - mieszkam po 2 stronie ulicy, nie jestem tu sama i na pewno mu pomogę.
On chyba jednak woli zostać na działkach.
Tak myślę, i nie tylko ja.
Przepraszam za rozpoczęcie tego wątku.
Z drugiej strony, dzięki temu JEST SZANSA na bezpieczne schronienie dla TEGO KOTA:
viewtopic.php?f=1&t=121044

Myślę, że tak miało być.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto gru 07, 2010 1:26 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Carmen201 pisze:Dziewczyny,
po gruntowym przemyśleniu i zasięgnięciu rady doszłam do wniosku, że Tymoteuszek zostanie jednak na działkach. Oczywiście będzie zaopiekowany, doglądany, porządna duża budka z podwójnymi ścianami już stoi, codziennie Koty tam są karmione, zimą ciepłym jedzeniem. Gdyby coś się działo - mieszkam po 2 stronie ulicy, nie jestem tu sama i na pewno mu pomogę.
On chyba jednak woli zostać na działkach.
Tak myślę, i nie tylko ja.
Przepraszam za rozpoczęcie tego wątku.
Z drugiej strony, dzięki temu JEST SZANSA na bezpieczne schronienie dla TEGO KOTA:
viewtopic.php?f=1&t=121044

Myślę, że tak miało być.

Tak samo robię :) tzn chodzi mi o to że nie szukam domków dla moich ""dzikusków"" zostawiam miejsce innym potrzebującym kotom :) moje mają tu gdzie są dobrze :)

Poza tym Kasia może dać schronienie tamtemu kotu :) :ok: jestem z nią w kontakcie :), ale pamiętaj, że w sobotę jej nie ma.

CatAngel

Post » Wto gru 07, 2010 1:38 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Wiesz Gosiu,
Tymek nie jest dziki. Właściwie byłam pewna po jego zachowaniu, że to On zdecydował, że chce do domu. Dziś mi Ktoś podpowiedział, że jednak chyba nie. Nie chcę go unieszczęśliwiać.

I czemu Ty nie śpisz jeszcze???:)))

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto gru 07, 2010 1:52 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Carmen201 pisze:Wiesz Gosiu,
Tymek nie jest dziki. Właściwie byłam pewna po jego zachowaniu, że to On zdecydował, że chce do domu. Dziś mi Ktoś podpowiedział, że jednak chyba nie. Nie chcę go unieszczęśliwiać.

I czemu Ty nie śpisz jeszcze???:)))

U mnie jest taki ""Twój Tymek"" ten wiellllki marmurkowy kot :D ""widać, że był domowy"", ale ja jak patrzę na niego czuję, że on jest szczęśliwy na dworzu, i dlatego nie szukam mu domu, wiem, że inni pewnie by powiedzieli, że źle robię, ale to jest taki typ kota-samotnika-podróżnika czy jakoś tak :P :mrgreen:
Miałam jakoś we wrześniu na tymczasie kotkę(no tak mi darła ryjek, tak płakała) a jak ją wypuściłam do siostry była tak szczęśliwa, ogonki na sztorc i maszerują obok siebie 8O :D :D i wtedy wiedziałam, że potrafię wyczuć, czy kot potrzebuje domu czy nie. Nie bedę na siłe zmuszać ""moich niektórych niedzikusków"" aby w domach były. Jedną kotkę dałam ""teściom"" bo wiedziałam, że ona pragnie domu-ktoś ją wyrzucił i ona tak za ludzmi latała jak ten kot z Pruszkowa. Więc tutaj zrobiłam dobrze :)

Ja zawsze chodze spać o 2.00 :) jakoś tak się nauczyłam.

CatAngel

Post » Czw gru 09, 2010 17:48 Re: Tymuś z Warszawy PILNIE szuka domu !!!!

Kochane, oby one tylko były zaopiekowane i szczęśliwe :D

Zmieńcie tytuł, bo serce rozpruwa.. :wink:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia]