Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 19:44 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Lidka napisalam na pw, dzięki

a ja wyadoptowałam Rudego :D siedzac w domu. Zadzwoniła pani w sprawie rudasów tych podrostków co kiedys były ale ja namowiłam na Rudasa i pojechali po niego.
Rudy ma domek z kotką 5 letnia wziętą 4 lata temu ze schronu, dwiema jamniczkami i tchórzofretką :D

już sie zaprzyjażnił z fretką i jedli z jednej miski 8O
szybki jest :ok:

tylko kicha strasznie, kudre sie wymroziły koty przez ta dziurę, ze też nie pomysleli, ze moze im być zimno :evil:
jutro bede dzwonic do schronu

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie gru 05, 2010 21:18 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Filomen pisze:Lidka napisalam na pw, dzięki

a ja wyadoptowałam Rudego :D siedzac w domu. Zadzwoniła pani w sprawie rudasów tych podrostków co kiedys były ale ja namowiłam na Rudasa i pojechali po niego.
Rudy ma domek z kotką 5 letnia wziętą 4 lata temu ze schronu, dwiema jamniczkami i tchórzofretką :D

już sie zaprzyjażnił z fretką i jedli z jednej miski 8O
szybki jest :ok:

tylko kicha strasznie, kudre sie wymroziły koty przez ta dziurę, ze też nie pomysleli, ze moze im być zimno :evil:
jutro bede dzwonic do schronu

Ale cudownie :ok:To takie kochane kocisko,a dziś był taki jakiś smutny właśnie tak przypuszczałam że go coś łapie bo przy nas też kichał.
Dziś też pojechaly dwa długowłose kocury.Ciotka Moniki wzięła obydwa chłopaki do siebie.

W tamtym tyg pojechała do adopcji dziewczynaka z ADHD
Obrazek
i dziewczyna w kropeczki
Obrazek

Doszło masę kotów jak na grudzień stanowczo za dużo:(W siódemce na kwarantannie siedzi szkielet kota.Młody pełnojajeczny kocur masakrycznie wychudzony:(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon gru 06, 2010 1:08 Re: Katowice

W sobote w 7 byly 2 maluchy 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon gru 06, 2010 8:54 Re: Katowice

Dorota Wojciechowska pisze:W sobote w 7 byly 2 maluchy 8O

Oj przepraszam :roll: szkieletor siedzi w boksie nr 6 ,w 7 są dwa ok 5-6 mies maluchy

mar_tika

Post » Pon gru 06, 2010 11:03 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

W niedzielę po południu dzwoniła do mnie pani, żeby jej pomóc przy adopcji - telefonicznie przepilotowałam co i jak bo chciała miziastego i jak najmniejszego - wyjechała z jednym maluchem czarno-białym :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 06, 2010 11:13 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 06, 2010 11:20 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

:(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon gru 06, 2010 15:38 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

znamy sprawę - ja zawiadomiłam Sylwię, bo zadzwoniła w niedzielę Marta, która była u kotów, że w boksie 29 pełzają po betonowej, zamarzniętej, podłodze ślepe szczeniaki. Nie znałam szczegółów i teraz doczytałam. Pracownicy wiedzieli, że suka się oszczeniła w piątek i została na mrozie z tymi maluchami. :cry: :cry: :cry:
To jest wstrząsające i brak słów. Zwyrodnienie najwyższego stopnia.

koty też przez kilka dni miały zamrażarkę w pomieszczeniu bo nikt nie wpadł na pomysł ze przy -16 stopniach trzeba zamknąć w dzrwiach dziurę 40x30 cm, w efekcie kilka sie pochorowało.
trzeba by tam siedzieć codziennie od rana do nocy i sprawdzać boks po boksie klatka po klatce i niech mi nikt nie mówi ze to co sie tam dzieje to kwestia braku pieniędzy :evil:
Ostatnio edytowano Pon gru 06, 2010 15:46 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Pon gru 06, 2010 15:39 Re: Katowice

mar_tika pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:W sobote w 7 byly 2 maluchy 8O

Oj przepraszam :roll: szkieletor siedzi w boksie nr 6 ,w 7 są dwa ok 5-6 mies maluchy

zdechlaczek jest u lekarza, na razie nie znam szczegółów

Filomen

Post » Pon gru 06, 2010 15:41 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

kwestia lenistwa niechce sie dupy ruszyc zeby na zimno wyjsc -lepiej siedziec sobie w kanciapie gdzie cieplo
przeciez zwierzeta moga marznac a co tam :evil:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon gru 06, 2010 17:00 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Matko kochana...czy zeby zmienic los nieszczesnych zwierzat trzeba demonstracji jak w Dymianach :wink:
Wsrod tylu bezrobotnynch znalazloby sie napewno kilka osob z kawalkiem serca dla zwierzat, ktorzy z pewnoscia chetnie podjeliby taka prace i wykonywali ja rzetelnie jak im serce nakazuje.A tam zatrudnieni sa jacys bez serca, trzeba by ich do odgarniania sniegu albo do zamiatania ulic wygonic - bo chyba im za dobrze, wiec zanieidbuja swoje obowiazki i nie wiedza, co znaczy byc bez pracy, byc glodnym nie moc zaplacic mieszkania - mysla, ze im sie ten job nalezy i juz. Tak nie powinno byc - ale widac kierownictwo - identyczne skoro dopuszcza do takich sytuacji... :evil: Noz sie w kieszeni otwiera i strach pomyslec ile jeszcze w Polsce takich pseudo schronisk jest :crying:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon gru 06, 2010 20:12 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

MartynaP pisze:kwestia lenistwa niechce sie dupy ruszyc zeby na zimno wyjsc -lepiej siedziec sobie w kanciapie gdzie cieplo
przeciez zwierzeta moga marznac a co tam :evil:

To nie jest tak że lenistwo pracowników ,jeszcze 30 min wcześniej pracownik czyścił sąsiednie boksy.Ja nazwałabym to brakiem sumienia ,znieczulicą ,zwyrodnieniem sama nie wiem jak to nazwać :roll: .Jak można obojetnie przejść obok ślepych maluchów,piszczącyc i pełzających przy 14 stopniowym mrozie po betonie.
Poprostu brakuje słów :(
A później ta sunia (matka miotu) wbita w kąt boksu,patrząca z wyrzutem na każdego przechodzącego jakby wiedziała co się stało :cry:
A gdzie niby ta słoma co piszą na dogo?Przeszłam po boksach i słomy nie było.W boksach gdzie są mniejsze psy , takie nisko podwoziowe są wrzucone jakieś szmaty ,a duże psy śpią na gołym betonie :evil:

Powiem że koty jak narazie mają w miarę godne warunki ale na jak długo?.Po tygodniowym niebycie Ewy w schronie w kociarniach była rozpierducha.Nic nie mogłam znaleźć .Brak środków czystości,brak trocin nawet ligliny do czyszczenia boksów nie było :evil:

mar_tika

Post » Pon gru 06, 2010 20:27 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

jezu to jak niema słomy to załatwie,nawet postaram sie ja dowiesc
ale teraz juz niewiem czy jest czy niema
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Wto gru 07, 2010 10:21 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

W schronisku dziś będzie adopcja .Bardzo fajny domek .Chcieli wstępnie Biga ,ale domek zakocony. Całe towarzystwo ze schroniska i ulicy.Namówiłam panią na kociaka z naszego schroniska coby komplet miała :)

mar_tika

Post » Wto gru 07, 2010 10:37 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

:ok: Super rozmawiałam z nią chyba o Bigu.
Ale Big potrzebuje domku niezakocnego.
Mówiłam też o Alfie ale widocznie wolą ze schronu.
No i dobrze bo tam trzeba ratować towarzystwo :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]