Zulusek i Nikita część I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 15:02 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

za dobrze mu, o :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 06, 2010 15:05 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

Magda tutaj obrożę jeszcze taniej znalazła:

http://www.fionka.pl/index.php?products ... ntent=2784

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon gru 06, 2010 15:06 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

magdaradek pisze:za dobrze mu, o :mrgreen:

:twisted: myślisz... ???

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon gru 06, 2010 19:41 Re: Zulusek i Nikita - idzie zima????

Asia_Siunia pisze: ... i wycierana codziennie dupę no powiedzcie mi :?:

no wiesz, może ja dziwna jestem, ale osobiście to akurat mogłoby mnie stresować. Stanowczo. :twisted: ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 06, 2010 19:43 Re: Zulusek i Nikita - idzie zima????

Georg-inia pisze:

no wiesz, może ja dziwna jestem, ale osobiście to akurat mogłoby mnie stresować. Stanowczo. :twisted: ;)

:ryk: zależy co kto lubi...Nikita stoi wówczas z zadartym ogonem i...mruczy 8O ... koci pedzio ?

Asia_Siunia

Post » Pon gru 06, 2010 19:46 Re: Zulusek i Nikita - idzie zima????

Asia_Siunia pisze:
Georg-inia pisze:

:ryk: zależy co kto lubi...Nikita stoi wówczas z zadartym ogonem i...mruczy 8O ... koci pedzio ?

to Ty, Asia_Siunia, jesteś facetem? 8O

:ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 06, 2010 20:15 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

no że dotykanie w doopkę lubi :twisted:
a Asia zdecydowanie facetem nie jest :twisted: :twisted: :twisted: widziałam to wiem :mrgreen:

ale Ty świrujesz, co? z tym podcieraniem? :roll:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon gru 06, 2010 20:18 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

No niestety...Nikita ma to "szczęście", że w badaniach po kokcydiach sprzed roku nic nie wychodzi a on śluzuje na końcu qupala albo ma ostatni 1 cm luźniejszą i trzeba mu podetrzeć bo jak nie to podetrze sobie sam o cokolwiek :wink:

Gerg-inia - potwierdzam, za Madzią - JESTEM KOBIETĄ...wogóle jestem strrasznie niemęska :mrgreen:

Asia_Siunia

Post » Śro gru 08, 2010 20:00 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

Postanowiłam kotom znów dogodzić...nabyłam drogą kupna karmę Applaws - taka super, hiper i wogółe i co :?: I stoi ... koty ledwo tkną. trzeba było zostać przy Acanie mieszanej z Sanabelle....Tak to jest kotkom dogadzać kosztem kieszeni... :?

Asia_Siunia

Post » Śro gru 08, 2010 20:09 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

też zastanawiałam się kiedyś nad Applaws, bo słyszałam o niej wiele dobrego. Ale właśnie bałam się, że nie będą chciały jeść. Tak jak Orijena :?
natomiast ja często zmieniam kotom karmę. Ostatnio jadły joserę, piękna sierść jest po niej. Lubią zmiany moje koty, ale nie na jakieś dziwne wynalazki :)

Asia pytałaś o tę obróżkę. Ja zamawiałam we Fionka.pl
tam najtaniej było
Obrazek

magdaradek

Post » Pon gru 20, 2010 13:58 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

Niestety...chyba nie będziemy więcej kupować Applaws. koty ewidentnie go unikają. Jedzą - jak muszą. Poza tym nie wiem czy to ma związek z tą karmą ale...Zulus puszcza pawie. Co kilka dni mu się zdarza! Aż się martwię. Pawie są hmmm dość widowiskowe bo to wygląda tak jakby Zulus kichnął a paw...leci na metr z prędkością światła...rozbryg nieziemski 8O . Po tej karmie muszę przyznac aromaty z kuwety o niebo mniejsze a i sam urobek jakiś mniejszy :wink: (może dlatego, ze mniej jedzą...?). Swoja drogą jak kiedyś otworzyłam kuwetę po Zulusie aby szybko pozbyć się waniającego qupala i ujrzał toto TZ to głośno powiedział "nooo Zulus wielki szacun chłopie za taką elastyczność zwieracza" :ryk:

Poza tym hamaczek po wypraniu (paw Zula) przestał być ulubionym miejscem Zulusa....Wykorzystał to skrzętnie Nikita i ładuje się na niego ile wlezie. Do owego hamaczka pałał on miłoscią platoniczną ale było to dotąd miejsce niedostępne bo jak tylko Zulus go w tej okolicy widział to młody dostawał manto - w końcu Nikita to kot cieplarniany i najchętniej spałby na samym kaloryferze nie zważając na to, że nie ma na nim krzty kocyka. W związku z powyższym do łask u Zulcia wróciła oponka, częściej śpi mi tez na kolanach i na sofie koło kaloryfera z hamaczkiem w którym śpi Nikita...

Nie kupiłam jeszcze obróżki... :oops: . Finansowo jestem bankrutem bo w tym miesiącu nie dość, że gwiazdka to jeszcze ubezpieczenie auta i przegląd...Ja nie wiedziałam, że aż TYLE muszę na te 4 kółka wybulić :evil:

Asia_Siunia

Post » Pon gru 20, 2010 14:11 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

a może być, że to po karmie te pawiki. Odstaw i zobacz czy się uspokoi. Moje koty pięknie tolerują joserę i mają po niej piękną, błyszczącą sierść :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon gru 20, 2010 23:08 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

Z karmami to tak niestety jest. Moje nie tykają Orijena, Applaws, Cosmy, Bozity i innych. Sanabelle jedzą, czasem Purinę pro Plan. A po wątróbce rzygają okrutnie. I czemu tak jest? Nikt nie wie :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon gru 27, 2010 14:16 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

no i jak tam po świętach?
choinka stoi?
nic nie zniszczone?
Mikołaj był?
Obrazek

magdaradek

Post » Pon gru 27, 2010 14:17 Re: Zulusek i Nikita - Nikita broi!!!

Mikołaj z rózgą :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]