Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 8:20 Re: Legnica

Legnica pisze:Kupiłam bardzo tanio na bazarku używany drapak,a wiecie dla czego?
Bo tam jest DUUUUŻY leżaczek.
Jeszcze tylko muszę wymyślić jak go z Wrocławia przywieźć i skończą się te kocie męki :lol:

Wiesz ... po kotach to się można różnych rzeczy spodziewać :ryk:
Może im się wcale nie spodobać nowy leżaczek i nadal będą się prześcigać w zajmowaniu miejsca na małym ;)

Alergie to nic fajnego ... polecam leki antyhistaminowe z loratydyną w składzie (nie dają efektu zamulenia) - dostępne w aptece bez recepty. Szybko i skutecznie działają, i świetnie się nadają na tekie sporadyczne "napady" alergiczne.
A Kuba ... widać ma to COŚ w sobie :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon gru 06, 2010 11:32 Re: Legnica

ja jak tu zaglądam to tak wyglądam :lol: :D 8O :lol: 8O :lol:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon gru 06, 2010 11:50 Re: Legnica

:lol: i słusznie,bo odkąd przedszkolaki do nas trafiły to takie małe wariatkowo w domu urządzają.
Dzisiaj rano,zaraz po przebudzeniu,przez chwilę wydawało mi się ze cos jest nie tak,w pokoju niby wszystko było tak jak i wieczorem,kiedy szłam spać,a jednak coś było nie tak...
Dopiero kiedy całkiem wstałam,zauważyłam o co chodzi.Okna były "odsłonięte",ale nie dla tego że ktoś zasłonki rozsunął,tylko dla tego ze wszystkie trzy zasłonki były zerwane i leżały na podłodze.
Ale nigdy nie jest tak źle,żeby nie mogło być gorzej,więc cieszę się ze firanki ocalały.
Legnica

Post » Pon gru 06, 2010 14:57 Re: Legnica

Chciały Cię wyręczyć w porannych czynnościach :ryk: - dzięki temu miałaś więcej czasu na szykowanie im śniadania ;)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Pon gru 06, 2010 15:43 Re: Legnica

Może koty zaczęły juz porządki okołoświąteczne. Od zdjęcia firanek. I teraz ktoś inny musi je uprać. Trzeba się dzielić pracą, trudno, żeby wszytko było na kociej głowie...
Mikołajkowe głaski dla stada (szczególne dla Foresta, ma się rozumieć :) )

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pon gru 06, 2010 18:52 Re: Legnica

Legnica pisze:Witamy sie ,po pracowitym tygodniu mamy pracowitą sobotę,może choc w niedzielę uda się troche poleniuchować.
Dziękuję LIDKA14 za fanty bazarkowe,oraz wszystkim licytującym na bazarku,czesć uzyskanej kwoty juz zostawiłam w sklepie,kupiłam żwir,cześć wraz z wpłatą od Willow_ i Aniju,za które również serdecznie dziekuje,zostanie przeznaczona na zakup karmy dla starszaków.
Jeszcze tylko martwię sie o przedszkolaki,koniec grudnia i początek stycznia to bardzo długi wolny weekend,na dostawy ze sklepów internetowych raczej nie ma co liczyć,a maluchy zapasu karmy nie mają,także żwir kupuję na bieżaco,niestety.
Hary w przyszłym tygodniu będzie miał powtórke zastrzyku na swierzb,byc moze będzie go można za pare dni zaszczepic,podwójnie.
A to spiące przedszkolaki

Obrazek

Ale cuda :1luvu:
Paluszek

Post » Pon gru 06, 2010 20:55 Re: Legnica

agiag skąd wiedziałaś o praniu? 8)
Zasłony miały być wyłącznie powieszone.Poprosiłam syna,spieszył się,ale wziął raz raz drabinę,zasłonkę w garść,potem szybciutko kilka stopni wyżej po drabinie,a potem to już tylko słyszałam
"MAMO co to jest !#^%$*@^"
któryś maluch kupkę na zasłonkę zrobił sobie po prostu :oops: a tak mi się cos zdawało ze brzydko w pokoju pachnie,tylko nie wiedziałam co :?

Potem to już tylko zasłonki do pralki,syn tylko się przebrał,trochę sie tylko spóźnił ,dzień jak co dzień :lol:
Legnica

Post » Pon gru 06, 2010 21:00 Re: Legnica

Bardzo dziękuję aniju za podwózkę do weta,na wizycie byli:Hary drugi zastrzyk p/świerzbowi,Asmi pobranie krwi na test białaczkowy.
Poza tym zauważyłam że Bayerowi i Asmiemu zaczynają się uszy brudzić,nie będę czekać,od dziś wszystkim czyszczę i zakrapiam.
Legnica

Post » Wto gru 07, 2010 16:45 Re: Legnica

U nas znów,jak co roku,mamy wesołe miasteczko.Co roku takie cyrki się dzieją,więc już z ironia piszę.Nagle mamy odwilż.A to znaczy ze całe hałdy śniegu w szybkim tempie zaczyna się topić.Od lat,z dachu jednej z kamienic na naszej ulicy,w czasie roztopów,spadają z wielkim hukiem ogromne bryły roztopionego śniegu.Najbardziej cierpią na tym zaparkowane auta.Dachy powgniatane,lakiery porysowane i włączające się non stop alarmy to norma.Po kilku przypadkach w których urazy odnieśli ludzie,postanowiono w tamtej kamienicy,zbudować coś w rodzaju daszku,który miał uniemożliwić spadanie tych przemoczonych brył śniegu w czasie nagłych roztopów.
Ale daszek się nie sprawdził.Dzisiaj w nocy,najpierw jakoweś służby próbowały odholować auto,wcześniej policja dość długo przy nim stała i cosik ustalała.Jak się już z tym autem uporali ok.11 w nocy rozległ się ogromny huk(dziwnie znajomy się wydawał),po chwili jakieś krzyki bo któreś auto uległo zniszczeniu,parę alarmów na full.Okazało się ze daszek wykonano,tradycyjnie,byle jak,nie wytrzymał ciężaru przemoczonego śniegu zsuwającego się z dachu,wziął i do połowy pękł a nawet się do połowy od kamienicy oderwał.Przyjechała jak zwykle straż pożarna,policja,daszek strażacy próbowali:oderwać,odpiłować bo w takim wiszącym do połowy stanie,zagrażał bezpieczeństwu.
ok.2 w nocy na ulicy ucichło.Ale na krótko.
Znów przyjechały służby na syrenach:straż pożarna,policja bo dwie kamienice dalej piwnice się paliły.
W takiej wesołej dzielnicy sobie mieszkam :wink:

A dziś koty rozsiadły się na parapetach i spoglądają jak wielkie bryły śniegu spadają z hukiem z dachów.
Legnica

Post » Wto gru 07, 2010 19:45 Re: Legnica

Noc świra normalnie 8O :strach:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto gru 07, 2010 19:50 Re: Legnica

Chybaby mnie poniosło ... mnie trafia kiedy co czwartek ok. 5 rano przyjeżdża śmieciareczka :twisted:
Nic nie pomaga na tę nadgorliwość w porządkach ... :evil:

Willow_

Post » Wto gru 07, 2010 20:42 Re: Legnica

A mnie nie wnerwia :lol: serio,bo ja bardzo lubię twórczość Stanisława Bareji :lol:
Legnica

Post » Wto gru 07, 2010 20:56 Re: Legnica

U nas dzisiaj w zakładzie śnieg gruchną przed samym wejściem, jakby tak ktoś stał albo który mieszkaniec chodził to by było wesoło dopiero :evil: Zwariowane podwórko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 08, 2010 19:58 Re: Legnica

Mam awarię komputera :| i z tego powodu troszkę mniej bede bywać na forum.
Fotki aktualne trzaskam,jak się komp naprawi zapraszam na sesję.
Legnica

Post » Śro gru 08, 2010 20:06 Re: Legnica

Czekamy niecierpliwie :)
Oddech od komputera też jest czasami potrzebny :twisted:
A jakby się Wandzia załapała na sesję ... da się?

Willow_

[poprzednia][następna]