Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 18:59 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Neigh pisze:Tym razem ja przyszłam do Was szukać pomocy.

Szukam kogoś do przedadopcyjnej wizyty w:

- Piekarach Śląskich ( nie znam nikogo:()
- w Rudzie Śląskiej

Przyznam szczerze, że nie bardzo, bardzo nie lubie wysłać kota daleko, ale.......
Baaaaaaaaardzo proszę i zapewniam dozgonną wdzięczność:-)

W jakiej dzielnicy Rudy?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie gru 05, 2010 19:01 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:

- w Rudzie Śląskiej

Przyznam szczerze, że nie bardzo, bardzo nie lubie wysłać kota daleko, ale.......

W jakiej dzielnicy Rudy?

A pojęcia nie mam - pani napisała tylko, ze jest z Rudy - mogę dopytać....

A z Piekar nikogo nie znacie?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie gru 05, 2010 19:07 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Mam stronę internetową własną mogę robić ogłoszenia tam i na cafe bo mam konto:)Wystarczy tylko na meila wyslać mi opis kota,zdjęcie wystarczy jedno i dane gdzie dzwonić w sprawie adopcji...
Gosiara

Post » Nie gru 05, 2010 23:23 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Neigh pisze:
justyna8585 pisze:

- w Rudzie Śląskiej

W jakiej dzielnicy Rudy?

A pojęcia nie mam - pani napisała tylko, ze jest z Rudy - mogę dopytać....

A z Piekar nikogo nie znacie?

Zapytaj o dzielnice.Ktoś z miau chciał,zebym sprawdziła tez domek dla kota i to była dzielnica Ruda.Ja moge jedynie sprawdzic warunki,ich wiedzy o kotach nie bardzo,bo sama jej nie posiadam.Szkoda,że ludzie szukają tak daleko kotów,a pod nosem mają...

Gosiaro-dzięki,dopisuje...

justyna8585

Post » Pon gru 06, 2010 7:48 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Pomysł skarbonki jest niezły, dyszkę miesięcznie da się wyskrobać z portfela.
Problem tylko w tym, kto się zdeklaruje za skarbnika i administratora tej skarbonki? To spory obowiązek bo i trzeba pilnować tej "puszki" i dobrze byłoby ją reklamować w celu pozyskiwania następnych skarbonko-dawców :wink:
Jak już to uzgodnimy to mozna poprosić o zrobienie banerka (wrocławianki tak mają, myślę, że nie pogniewają się o to, że weżmiemy z nich przykład)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon gru 06, 2010 9:28 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

ja w miarę możliwości deklaruję pomoc w leczeniu, tymczasowaniu i transporcie (Zabrze, Ruda, Bytom i okolice)

Arnold2

Od: Czw paź 14, 2010 18:35

Post » Pon gru 06, 2010 9:38 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

jak będzie skarbonka to będę płacić 10 zł miesięcznie
od czasu do czasu pieniądze na leczenie przeleję, w miarę możliwości.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon gru 06, 2010 9:51 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

mawin pisze:jak będzie skarbonka to będę płacić 10 zł miesięcznie
od czasu do czasu pieniądze na leczenie przeleję, w miarę możliwości.

dyszkę to i ja wyskrobię
(nawet z zasiłku, co nie daj Boże oczywiście :roll: )
skarbonka przyda sie na ew. testy, szczepienia, rentgeny, czy inne badania
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 06, 2010 11:45 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Nie umiem robić tutaj multicytatów...

Mar9- Można założyć specjalne konto,żeby pieniądze nie mieszały się,kiedyś w ING proponowano mi konto Direct-podobno bezpłatne.Na wątku charczącej kotki wywiązała sie niemiła dyskusja o wyciąganiu przez nas od ludzi pieniędzy.To było dziwne uczucie.Chciałabym uniknąć czegoś takiego.Do konta miałyby dostęp powiedzmy ze 3 osoby.Co o tym myślicie?
Będę też robiła rozliczenie w 1. poście,zrobię też to dzisiaj,bo na moim koncie są pieniądze z klatki + na kociaka z kk..

Arnold2,mawin-dziękuje :)

justyna8585

Post » Pon gru 06, 2010 12:36 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Ja mam konto direct w ing, rzeczywiscie nic sie nie płaci, jest tylko prowizja za uzytkowanie karty płatniczej (kasowana jesli sie zaplaci nią za łaczną kwotę min 100 zł/miesiąc)

Bezpłatnych kont jest od groma na rynku :wink: Co nie zmienia faktu, ze włascicielem takiego konta musi byc konkretna osoba i na nia spadnie odpowiedzialnośc za rozliczenia. Ale kiedy sa dostępne wyciagi i wszystkie transakcje dotycza kwestii zwierzakowych nie jest to już chyba skomplikowane - na pewno latwiejsze niż wyszukiwanie wszystkich przelewów posród prywatnych transakcji :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon gru 06, 2010 13:02 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:Nie umiem robić tutaj multicytatów...

Mar9- Można założyć specjalne konto,żeby pieniądze nie mieszały się,kiedyś w ING proponowano mi konto Direct-podobno bezpłatne.Na wątku charczącej kotki wywiązała sie niemiła dyskusja o wyciąganiu przez nas od ludzi pieniędzy.To było dziwne uczucie.Chciałabym uniknąć czegoś takiego.Do konta miałyby dostęp powiedzmy ze 3 osoby.Co o tym myślicie?
Będę też robiła rozliczenie w 1. poście,zrobię też to dzisiaj,bo na moim koncie są pieniądze z klatki + na kociaka z kk..

Arnold2,mawin-dziękuje :)

jeśli ktoś dobrowolnie sie zdeklaruje na członka takiej skarbony to gdzie tu wyciąganie kasy?
nawet apel o pozyskanie nowych członków skarbonki to nic nowego na forum, ileż jest takich wątków proszących
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 06, 2010 13:19 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Ja mogłabym to prowadzić,ale chciałabym,żeby wgląd miały jeszcze ze 2 osoby(tzn hasło,login),żeby nie było żadnych podejrzeń.
Wolałabym takie konto,bo nie chcę na mojem,kiedy będzie niezależne konto,to mniejsze prawdpoodbieństwo,że komuś przyjdzie coś do głowy...

justyna8585

Post » Pon gru 06, 2010 13:27 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Bardzo wszystkim dziękuję za deklaracje pomocy. Ja mogę zaoferować 20 zł /mc + deklarację, że sama nie będę z niego korzystać, jeżeli jakiś rudzki kot trafi kiedyś do mnie - pokryję wszystkie związane z nim koszty. Za prowadzenie funduszu się nie wezmę i trochę się obawiam, czy jego funkcjonowanie nie narazi nas w którymś momencie na jakieś zarzuty... ale kotom przyda się na pewno. Bardzo się cieszę z wszystkich nie-finansowych i finansowych deklaracji, wszystkie są na wagę złota.

To wg mnie dobry pomysł, by login i hasło miały np 3 osoby.

Na pewno przydałaby się się też bardzo osoba, która mogłaby układać teksty ogłoszeń na podstawie skąpych danych ;)
Muszę trochę ograniczyć ilość "kociego" czasu, ale postaram się pojawiać codziennie, jestem też cały czas pod telefonem.

Z nowin - z tego, co wiem, szansę na dom ma czarna koteczka u p. Cz. - tutaj ostateczna decyzja zależy od Pań Wet., w tym tygodniu do nowego domu ma jechać Emi :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon gru 06, 2010 13:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Justyna8585, pamiętasz maluszki które moja mama wzięła od Ciebie? Wstawilam parę najnowszych zdjęć na wątek moich kotów
Maluchy są cudowne :1luvu: Spędziłam cały weekend tuląc je - wykorzystałam okazję, bo moje są juz zbyt niezależne na przytulanki :mrgreen:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 06, 2010 14:51 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Weihaiwej pisze:Justyna8585, pamiętasz maluszki które moja mama wzięła od Ciebie? Wstawilam parę najnowszych zdjęć na wątek moich kotów
Maluchy są cudowne :1luvu: Spędziłam cały weekend tuląc je - wykorzystałam okazję, bo moje są juz zbyt niezależne na przytulanki :mrgreen:

Zajrzę jak wrócę :)

Są 2 pilne przypadki.Zdjęcia będą za chwilę.

3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka...

Pilnie poszukiwane DT

justyna8585

[poprzednia][następna]