Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 17:12 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Zdjęcia będą w niedalekiej przyszłości. Ale na ile niedalekiej - nie wiem :roll: Zamierzałam próbować coś cyknąć dziś, niestety rano okazało się, że muszę pędem jechać do Babci (moi rodzice podobno oboje chorzy, Babcia i kocica znowu zostały bez zakupów :( ).

Wróciłam, posprzątałam kuwety, stoczyłam zwycięską tym razem 'bioxetinową bitwę' z Lichem :twisted: , wstawiłam pranie, odgrzałam sobie jakieś przeterminowane i to znacznie :oops: , a jeszcze w dodatku niechcący je przypaliłam :twisted: kopytka... Powinnam jeszcze raz wyjść z domu w celu zrobienia zakupów, ale nie mam już siły, trudno. I tak na co dzień (głównie z braku czasu, ale dobrych chęci również) żywię się głównie słodyczami i zupkami 'z torebki' - skoro cały czas się trzymam, to może znaczy, że organizm jest przyzwyczajony...?
Zaraz skończę jeść i pora brać się za sprzątanie.
Run Forrest, run. Dasz radę :twisted:

Paluszęta nadal w nadspodziewanie dobrej formie.
Jedzą jak smoki (przy czym zdecydowanie preferują mokre. Na razie je rozpieszczam, bo coś im się chyba po tej paluchowej nędzy od życia należy - ale w najbliższych dniach zamierzam ograniczyć mokre posiłki do 1-2 dziennie. Suche też jeść umieją, oba już to zaprezentowały - więc muszą dać radę. Bo jakoś mi głupio karmić gości pachnącymi puszkami/saszetkami, kiedy pazerne Dranie sterczą dookoła klatki, niuchają i próbują wedrzeć się do środka :roll: ...), wzorowo korzystają z kuwety, natrętnie domagają się uwagi i czułości (tzn. domaga się tego głównie Doryś-Wrzaskun :wink: , Klarcia jest zdecydowanie cichsza i subtelniejsza), mruczą... Zmieniłam im posłanko w klatce, wymyłam i napełniłam miseczki, oboje wymiziałam...
Ponieważ miewałam już u siebie w domu koty z Palucha :( , jak również czytam główny forumowy wątek 'Paluszków', ciągle trudno mi uwierzyć, że te moje są w aż tak dobrej formie. Nadal drżę - i z całą pewnością drżeć będę jeszcze przynajmniej przez kilka najbliższych dni - co by u żadnego z nich nie ujawnił się przypadkiem żaden paluchowy syf, z pp na czele :strach:.
Ale na razie żyjemy, jemy, s*amy i jest ogólnie OK :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie gru 05, 2010 17:24 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Dla staruszki ze schronu też [`] :(

*anika* pisze:moim zdaniem też niestety ;) nie jest to brunet, a ciemny blondyn (ale bez zrudzień :twisted: )
i też nie jest jakiś specjalnie szczupły, ale w drugą stronę też nie przesadzajmy ;)
obrączkę od razu zauważyłam (u mnie pierwsze na co się patrzy po stwierdzeniu że "ładne to" 8) )
ale rzeczywiście sprawia wrażenie inteligentnego i dobrego.

Zgoda, przyznaję się, patrzę na niego oczami wyobraźni :twisted:
Ale obie (bo i Monia też zgłaszała tu jakieś zastrzeżenia :wink: ) przyznacie mi chyba zgodnie, iż ogólnie rzecz biorąc Doktor Adam prezentuje się zdecydowanie o niebo lepiej, niż 'mój' poprzedni weterynaryjny casus :wink: No i w dodatku dla odmiany najwyraźniej jest monogamistą, co niewerbalnie deklaruje tą (nieszczęsną!!!) obrączką...

Aniko, nie wiem, czy zaglądasz do wątku chłopaków Marcelibu - gdyby nie, kopiuję specjalnie dla Ciebie aktualność nt. wyczynów Twojego ulubieńca :roll: :mrgreen:

Wielbłądzio pisze:
Erin pisze:Xandra, jak możesz? 8O
Nie ma głupich kotów.
Najwyżej koty o małych rozumkach :wink:

Mylisz się Iza :roll:
Dopóki nie wzięłam sobie Pluszaka, też mi się tak wydawało.
Plu naprawdę nie ma nawet grama rozumu.
Wczoraj np. ukradł mi z siatki z zakupami dużego kiszonego ogórka i z apetytem rozpoczął jego konsumpcję po to tylko, aby za chwilę gwałtownie odskoczyć i... i na owego ogórka naprychać :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie gru 05, 2010 21:04 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Znów ze wszystkim nie nadążam.
Mieszkanie z grubsza 'ogarnięte' (nie mylić z przyzwoitym wysprzątaniem), Draństwo oporządzone... Tylko wykąpać się i sama oporządzić nie mam już siły. Trudno, wstanę jutro o 4.45, powinnam ze wszystkim zdążyć :roll:

Na obiad/kolację zrobię sobie zaraz jakiś gorący kubek i kanapkę z dykty, nic ciekawszego w lodówce i w całej kuchni nie zdołałam znaleźć :roll:

A Glamiś...
Ach, Glamiś, ten Facet jest niepowtarzalny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Liże mnie po ryju jak szalony, gada, chodzi przy nodze... "Glamurkiem" został z angielska, ale równie dobrze może być z francuska "L`Amurkiem", ponieważ jest uosobieniem prawdziwej kociej miłości :1luvu:
Nie wiem, co by było, gdyby Biduniek nie odeszła :( Miałam ogromną ochotę go sobie zostawić, nawet wtedy, kiedy jeszcze nic nie zapowiadało mającej zdarzyć się tragedii :( - no ale wtedy jeszcze COŚ mnie powstrzymywało, coś tłumaczyło mi, że nie mogę. Hmm... ale być może i tak by został, przecież młody nie jest, nie wiadomo, czy ktoś w ogóle odpowiedziałby na ogłoszenie o 10-letnim kocie szukającym Domu... No a zresztą... Na dziesiątą wzięłam teraz i tak Klaryskę :oops: , więc liczbowo na jedno wyszło.
Po wyadoptowaniu Dorcia skończę chyba z tymczasowaniem :( ...

Wielbłądzio

Post » Nie gru 05, 2010 21:45 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Serdecznie gratulujemy i Paluszanka pozdrawia Klarcię i Doriana :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie gru 05, 2010 22:17 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Dzieciaki nakarmione.
Klarusia trochę mnie martwi, ponieważ ma znacznie mniejszy apetyt niż Dorek, a poza tym: siedzi cały czas taka skulona i smutna, ożywia się tylko wtedy, kiedy zbliżam ręce, żeby ją pogłaskać...
Oby to były 'tylko' pozostałości schroniskowej deprechy. Bo z tym na pewno damy sobie radę, a z czymś TFU TFU TFU innym to już niekoniecznie i na 100% :(

Wielbłądzio

Post » Nie gru 05, 2010 23:36 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Dla staruszki ze schronu też [`] :(

Wielbłądzio pisze:
*anika* pisze:moim zdaniem też niestety ;) nie jest to brunet, a ciemny blondyn (ale bez zrudzień :twisted: )
i też nie jest jakiś specjalnie szczupły, ale w drugą stronę też nie przesadzajmy ;)
obrączkę od razu zauważyłam (u mnie pierwsze na co się patrzy po stwierdzeniu że "ładne to" 8) )
ale rzeczywiście sprawia wrażenie inteligentnego i dobrego.

Zgoda, przyznaję się, patrzę na niego oczami wyobraźni :twisted:
Ale obie (bo i Monia też zgłaszała tu jakieś zastrzeżenia :wink: ) przyznacie mi chyba zgodnie, iż ogólnie rzecz biorąc Doktor Adam prezentuje się zdecydowanie o niebo lepiej, niż 'mój' poprzedni weterynaryjny casus :wink: No i w dodatku dla odmiany najwyraźniej jest monogamistą, co niewerbalnie deklaruje tą (nieszczęsną!!!) obrączką...

no toż to oczywiste! :mrgreen:
na pewno, co trzeba przyznać, dr Adam wygląda o wiele bardziej inteligentnie "z pyska" niż ów poprzedni osobnik... :wink:

Wielbłądzio pisze:Aniko, nie wiem, czy zaglądasz do wątku chłopaków Marcelibu - gdyby nie, kopiuję specjalnie dla Ciebie aktualność nt. wyczynów Twojego ulubieńca :roll: :mrgreen:

Wielbłądzio pisze:
Erin pisze:Xandra, jak możesz? 8O
Nie ma głupich kotów.
Najwyżej koty o małych rozumkach :wink:

Mylisz się Iza :roll:
Dopóki nie wzięłam sobie Pluszaka, też mi się tak wydawało.
Plu naprawdę nie ma nawet grama rozumu.
Wczoraj np. ukradł mi z siatki z zakupami dużego kiszonego ogórka i z apetytem rozpoczął jego konsumpcję po to tylko, aby za chwilę gwałtownie odskoczyć i... i na owego ogórka naprychać :roll:

biedny Plusio :ryk:
ale nie należy śmiać się z niepełnosprawnych :twisted: :roll: :oops:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon gru 06, 2010 13:07 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Plusio :1luvu: Też mam swoje niepełnosprawne zwierzątko - zawsze twierdzę że mam najgłupszą sucię na całym Mokotowie , owszem ładną, głupią ale moją ukochaną :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon gru 06, 2010 13:08 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Dla staruszki ze schronu też [`] :(

*anika* pisze:no toż to oczywiste! :mrgreen:
na pewno, co trzeba przyznać, dr Adam wygląda o wiele bardziej inteligentnie "z pyska" niż ów poprzedni osobnik... :wink:

Wiesz Aniko, nawet nie o to mi chodziło (akurat o brak inteligencji to i tamtego bym nie podejrzewała :wink: ). Tylko o to, że ten jest dla odmiany przystojny i prawdopodobnie zdolny do monogamii :wink:

Atmosfera w robocie taka, że nawet nie chce się pisać.
Zapieprzam za dwie, a oczywiście i tak 'zaniedbuję obowiązki'. Jeszcze trzy godziny.

Wielbłądzio

Post » Pon gru 06, 2010 14:47 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Dla staruszki ze schronu też [`] :(

Wielbłądzio pisze:Przywiozłam.
Sztuk dwie.
...
Koteczce dałam na imię Klarcia.
...
Koczurek... Ach, koczurek... :1luvu:
:oops: :oops: :oops:

Koczurek aż do wczoraj absolutnie nie był planowany. Ale okazało się, że trafił tam niedawno jeden taki: wielki, przepiękny, miły... z galopującą depresją po śmierci swojego właściciela :( W schronisku podobno prawie wcale nie chciał wychodzić z budki, nie miał apetytu, od dnia przyjazdu (chyba 19.11) schudł już około 1,5 kg...
No to co mialam zrobić :roll:

Wielbłądzio :1luvu:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon gru 06, 2010 15:54 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Cała przyjemność po mojej stronie :mrgreen:
Niech tylko nie chorują...

Wielbłądzio

Post » Pon gru 06, 2010 21:17 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Wielbłądzio pisze:Niech tylko nie chorują...

:ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon gru 06, 2010 22:08 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Wstałam i jem kolację. Bomba, tuż przed 22 najpierw zeżreć wielką bułę z jasnego pieczywa, a teraz dołożyć do tego jeszcze odgrzewane canelloni z ricottą... No i czy ja mogę być szczupła :crying: ...?

Po powrocie z roboty walnęłam się spać w towarzystwie nieodłącznej Księżniczki, Ropuszystego oraz Glamcia. Kochane stworzenia. One przynajmniej mnie szanują.
Jest mi zwyczajnie przykro. Zapieprzam jak dziki osiołek, teraz, kiedy oprócz swoich obowiązków zastępuję też panienkę od dzieci, nie robię sobie żadnych, nawet krótkich przerw na posiłki, net czy ploteczki (zgoda, na te ostatnie to nigdy nie robię. nie w takim towarzystwie :roll: ), latam po piętrach z wywieszonym jęzorem, a kiedy w przelocie zdarzyło mi się dzisiaj moją szefową o coś zapytać (i nie było to bynajmniej nic oczywistego!), usłyszałam (cytuję) : "A co to, Pan Bóg pani rozum odjął?" 8O
Przykro.
Przykro będzie od nowego roku zostać na lodzie, ale z drugiej strony - chyba powinnam trochę odpocząć. I zaklinać los, żeby w następnej pracy trafiło mi się towarzystwo (w tym szefostwo) mniej kąśliwe oraz ze sprawniejszymi mózgami :twisted:

Paluszątka nadal w niezłej formie. Co prawda Klarunia prawie całkiem odmówiła spożycia kolacji :roll: , ale poza tym nie sprawia wrażenia chorej - może nie powinnam jeszcze panikować...?

Tadźka jakoś dziwnie kuleje, a kiedy dotknie się tego miejsca po wyciętym palcu, zaczyna miauczeć tak, jakby ją to bolało.
Czyżbym już za długo nie była u Małgosi :roll: :twisted: ...?

EDIT: przecinki.
Ostatnio edytowano Pon gru 06, 2010 22:32 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Pon gru 06, 2010 22:19 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Z jednej strony niefajnie jest tracić pracę ale z drugiej strony sympatyczne w niej układy to podstawa , bez nich zamienia się w szare wyrobnictwo :( .........

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon gru 06, 2010 23:04 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

A do tego wszystkiego tak cholernie tęsknię za moim Biduńkiem :(

Wielbłądzio

Post » Wto gru 07, 2010 10:50 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Panienka od dzieciątek przedłużyła sobie zwolnienie do 15. :twisted: Szlag by to.
Jeśli szefowa będzie uprzejma jeszcze choćby raz mnie obrazić, ja również postaram się o zwolnienie :twisted: :twisted: :twisted:

Jestem wściekła. Za jakie grzechy mam z powodu czyichś dzieci pracować na dwa etaty za tę samą pensję??? Który to już raz??? Powinni wyliczyć z jej pensji kwotę dniówki i za każdy dzień nieobecności placić tę kasę mnie, nie jej - a przynajmniej jakąś jej część. Wtedy dobra, OK, miałabym motywację do zapieprzania.
Między innymi właśnie dlatego mam ciężkie uczulenie na młode mamuśki. Chciałam napisać "święte krowy", ale to byłaby obraza krów.

Mamusia Przemusia z kolei właśnie szczebioce do telefonu: "Niunio, niunio, niunio".
Tylko się wziąć i wysterylizować. Tak na wszelki wypadek :twisted:

Z informacji istotniejszych:
1. Tadźka kuleje na tę 'wybrakowaną' łapkę. W piątek/sobotę jedziemy do Małgosi i chirurga :(
2. Glamek zwymiotował spienioną wodą. Niby nic poza tym się z nim nie dzieje (je, grucha, mizia się), ale z uwagi na obecność przybyszy z Palucha wpadłam już w zapasową panikę...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]