Odnaleziony po 7 miesiącach Gucio - nasza codzienność :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 13:07 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Dołączam się do trzymania kciuków.
Wierze , że się odnajdzie.
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Nie gru 05, 2010 14:24 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Kasiu,może zabrała go jakaś starsza osoba,wychodzi z domu rzadko a i może chodzić przygarbiona ,okutana szalikiem i wtedy te ogłoszenia są poza zasięgiem jej wzroku(tak się pocieszam) :( :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Nie gru 05, 2010 20:12 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Okolica ponownie obwieszona plakatami. Powiesiliśmy również na wejściach do klatek schodowych, pewnie jutro dozorcy zedrą, ale chociaż chwilę powiszą... może ktoś zauważy, że szukamy naszego Gucia...
Mamy też namiar na lokalną TV na Sadybie. Jutro będę tam dzwonić, niech powiedzą o naszym Guciu. Może własnie jakaś starsza babcia zauważy...?
Choć muszę przyznać, że to głównie starsze babcie czytają nasze ogłoszenia i interesują się, gdy je przyklejamy. Może nagroda którąś skusi, aby oddać Gucia?
Już sama nie wiem, wierzę cały czas, że Gucio będzie jeszcze z nami, ale trochę coraz ciężej... trzeba jeszce robić, co można!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Nie gru 05, 2010 20:26 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

kciuki,kciuki nieustające :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 05, 2010 22:37 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

tak mi strasznie, strasznie smutno....
nie rozumiem, jak można przygarnąć kota i ... nie chcieć go oddać?
to oczywiście nie jest pewne, jednak Delfinka twierdzi, że Gucio został przygarnięty... więc ludie dobrej woli - oddajcie nam Gucia...
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Nie gru 05, 2010 22:57 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Nurmi, może przez jakis okrutny przypadek ktoś kot przygarnął Wasza kicię faktycznie nie trafił jeszcze na ślad Waszego domu.. Z dwojga złego ciut lepiej gdyby kot był gdzieś bezpieczny niż zmarznięty zdany na siebie :roll: Nie zniechęcaj się przypadkiem! Ogłoszenia muszą zadziałaś! Sama natknęłam się na nie 3 razy w ciągu ostatniego tygodnia.. Ogromne kciuki!! :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon gru 06, 2010 1:23 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

nurmi ZNAJDZIE SIĘ :!: Nie trać wiary :1luvu:
nadal trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 07, 2010 14:56 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Mieliśmy kilka sygnałów, że podobny kotek pojawił się niedawno na terenie zamkniętego osiedla. Razem z tą informacją pojawiła się wielka nadzieja... wczoraj oplakatowanie i kicianie, a dziś telefon - kot właśnie przyszedł do ochroniarzy.
Ja w pracy, ale mój partner pojechał jak najszybciej autobusem na Sadybę. Kot był... prawie identyczny jak Gucio, też marmurek ale inaczej trochę podpalany... no nie Gucio ;(

oglądam stare zdjęcia i wyję... łzy w oczach... coraz mniej wierzę (ale wierzę i nie myślę inaczej) że zobaczę Gucia jeszcze...

Co jeszcze zrobić?
Gdzie zamieścić ogłoszenia?
Czemu nikt nie widział Gucia, widziano podobne koty (jak dziś), ale nie jego..

Delfinka mówi, że ktoś go przygarnął..... niech odda.... ;(
z ciężkim sercem wracam do pracy.... nie mogę sie na niej skupić ;(

nurmi

Post » Wto gru 07, 2010 15:03 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Wiecie co tak mi przez głowę przeleciała taka myśl może nie żadna nowość :roll: .Ale skoro NIKT go tyle czasu nie widział, TO ON MUSI BYĆ W DOMU U KOGOŚ

nurmi ważne, że ludzie reagują :ok: na ogłoszenia to zwiększa szanse aby go znaleźć :ok:

Czasami jest tak, że zwierzaki znikają aby dać nam nauczkę :( tak mi kiedyś ktoś powiedział :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 07, 2010 19:54 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

To nie był wasz Gucio, ale macie dowód, że ludzie chcą pomóc.To bardzo dobrze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 07, 2010 20:02 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Przytulam mocno...
Musisz wierzyc, że kot się odnajdzie, że w końcu właściwy człowiek przeczyta ogłoszenie...

Też się zasadzałam na nie mojego kota i pamiętam dobrze gorzką konstatację - to NIE TEN kot...
Właściwy telefon zadzwonił duzo później...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto gru 07, 2010 20:37 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

ewar pisze:To nie był wasz Gucio, ale macie dowód, że ludzie chcą pomóc.To bardzo dobrze.

Teraz nie wasz.Kolejny moze być.Ludzie reagują a to ważne.

A co z tamtym "nie waszym " kotem się stanie?Wiecie może?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 07, 2010 21:21 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Tak wiemy :) ten "nie nasz" kot jest regularnie dokarmiany przez dokarmiaczy osiedlowych (których znamy, dlatego nas nie alarmowali). Nocuje w ocieplanych budkach.

Dajemy ogłoszenie do lokalnej TV na Sadybie. Może dzięki temu ktoś zauważy i się zgłosi?
Ogłoszenia na klatkach dalej wiszą! A i reszta z latarni, słupów i przy sklepach nie jest pozrywana...
Ale dalej nic
A my tęsknimy
i Fifi też.. bardzo ;(

nurmi

Post » Wto gru 07, 2010 23:17 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

nurmi - są np. też tacy którzy wjeżdzają samochodem bezpośrednio do garażu i wchodzą do mieszkania nie przechodząc przez drzwi wejściowe na których wiszą wasze ogłoszenia..
w poprzednich postach dziewczyny dobrze mówią - ludzie reagują na wasze ogłoszenia, to też jest dobry znak :wink:

przesyłam pozytywne myśli nieustająco :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro gru 08, 2010 23:24 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Rakea, wiem, że niektórzy poruszają się samochodami, nie chodzą za bardzo po osiedlu, może dotrze do nich lokalna TV? i Gazeta Wyborcza?
Dziękuję za pozytywne natchnienie wszystkim :* Czasem nachodzą mnie złe myśli, ale nie można gromadzić negatywnych emocji, trzeba myśleć tylko pozytywnie. Choć to nie jest łatwe, czasem wręcz trudne, nie tracę nadziei, dalej szukam, rozwieszam ogłoszenia i myślę! I czekam.. tylko czekanie samo w sobie jest najgorsze...

Guciu kochany mój maluchu, gdzie Ty się zawieruszyłeś, że nie dajesz się odnaleźć?? Ale my Cię szukamy! Będziesz na święta razem z Fifi ganiał się pod choinką i łapał bombki. Nawet się nie zezłoszczę, jak jakąś stłuczesz ;) Daj się znaleźć, Twoje miejsce jest w naszym domku, na zawsze do starości, do ostatnich dni...

nurmi

[poprzednia][następna]