Benia odeszła...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 29, 2010 14:05 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

BOZENAZWISNIEWA pisze:http://img593.imageshack.us/img593/3157/dscf3685.jpg

Taka jestem grzeczniutka

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lis 29, 2010 18:16 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

a jak ona sobie radzi w stadzie? bo wcześniej była jedynaczką, tak?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto lis 30, 2010 10:59 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

qlenka pisze:a jak ona sobie radzi w stadzie? bo wcześniej była jedynaczką, tak?

Na razie mieszka z trzema kotami i nie wykazuje za wielkiego zainteresowania grupą, ale wczoraj na przykład leżała zadowolona wtulona w najmłodszego naszego Znajdusia i nawet się "przytulały"Jest zainteresowana co się dzieje za drzwiami,słyszy biegające koty i nastawia uszka.Korzysta ze wspólnej kuwetki,nie ma problemu.Myślę ,że to dobry znak.Wczoraj znienacka wskoczyła na wiklinowe kontenerki i wygladało jakby chciała się bawić,bo ten maluch 4 miesięczny wariował i "rozkręcił "troszkę Benię.Dzisiaj juz ładnie zjadła swoja ulubiona tacke i popiła mleczkiem i teraz sobie siedzi w koszu wiklinowym i nasłuchuje.Jak wychodzę z pokoju zostawiam muzyczkę,żeby za cicho nie miała(Pani Ola tak poleciła, bo wtedy Benia czuje się jakby ktoś był przy niej)I tak spedza kwarantannę poszczepienna.Mam nadzieje,ze kiedys sie "rozkręci" :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lis 30, 2010 12:39 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Benia :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon gru 06, 2010 0:09 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

:ok: :ok: :ok: Jak fajnie słyszeć dobre wieści:)))
Obrazek

Nyanko

Od: Sob wrz 11, 2010 19:05

Post » Pt gru 17, 2010 23:59 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Bibi się powolutku rozkreciła, na dźwiek "jedzonko"wyskakuje ze swojego koszyczka na łóżku i biegnie do "jadłodajni" :lol: Uwielbia surowe mięsko, albo tacki Animondy."Czyści"wszystko :lol: Dzisiaj miała dobry dzionek, dużo chodziła.Powoli już przyzwyczaja się do dźwięku domu, bo kończy jej się kwarantanna poszczepienna.Jak dobrze pójdzie to już jutro pójdzie sobie zwiedzać.Na razie trzyma się jeszcze swojego azylu:sypialni i nie wychodzi poza pokój,chyba,że na rękach.Lubi być głaskana, ale krótko,to jest koteczka naprawdę nie wymagająca-samosia.Śpioszek :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 18, 2010 23:29 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

:) :1luvu: :) :1luvu: :) :1luvu: :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon gru 20, 2010 18:33 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Bibi zrobiła kolejny krok do przodu-niedawno podeszła do miski i zaczęła jeść z towarzystwem 8O .Troszkę powarczała ku zdziwieniu reszty 8O ,ale zgodnie jadły kolacyjkę :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon gru 27, 2010 21:39 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

No teraz juz jestem spokojna.Benia podchodzi sama do głaskania,podstawia bródkę do drapania.Mruczy kiedy siadam blisko.Od rana zwiedza dom.Była już w pokoju naszego synka, część salonu zwiedziła i wróciła do sypialni.Zeskakuje w porze karmienia i "zasiada"do miseczki z jej porcją na podłodze.UFF :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 14, 2011 19:03 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Rano coś się stało.PO 14 ZOSTAŁAM BARDZO POGRYZIONA.Mam dzziury w rękach.jESTEM W SZOKU,Nigdy tak nie miałam....bYŁAM ZASZCZEPIONA OD ŻÓŁTACZKI,ALE TERAż/rĘCE FIOLETOWE, DZIURY.Nie nie wiem
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 14, 2011 19:41 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

BOZENAZWISNIEWA pisze:Rano coś się stało.PO 14 ZOSTAŁAM BARDZO POGRYZIONA.Mam dzziury w rękach.jESTEM W SZOKU,Nigdy tak nie miałam....bYŁAM ZASZCZEPIONA OD ŻÓŁTACZKI,ALE TERAż/rĘCE FIOLETOWE, DZIURY.Nie nie wiem

:?:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Nie lut 20, 2011 18:18 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Ręce juz dobrze,Benia doszła do siebie.Chyba sie mnie wystraszyła,nie wiem :( Zachowuje sie dziwnie...raz sie daje głaskac i mruczy, potem warczy kilka dni.No nic-wystraszyłam sie strasznie.Dzisiaj nawet pochodziła za mna z uniesionym ogonem.Kurka myslałam,ze sie już zżyłyśmy .Stan zdrowia Beni jest dobry,nic sie nie dzieje.Ona nie lubi "niechcianych"dotyków.Albo niestety teskni za Pania z która była ponad 7 lat.Apetyt ma.Mój inny niewidomy kot zachowuje sie zupełnie inaczej,jest przyjazny, radosny, szuka sam kontaktu z nami,bawi sie.Benia raczej "indywidualistka"-taka "stara panna"(nie obrazajac tu singielek...To tyle na razie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lut 20, 2011 22:34 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

:roll:
Gosiara

Post » Nie lut 20, 2011 23:01 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Teraz sie miziała, po czym zaczęła fukać.Widocznie ma limit "głasków"Taka jest chyba, spedzała ponad 10 godzin w domu sama, pani była uczulona, wiec i z Nia nie spała.Wybrała sobie miejsce w salonie na takiej części od łóka naroznej(tam sa posłanka kotów, bo pietrowa jest)ale wpada do sypialni i czasem rano spi w koszyczku na łóżku obok mnie.Mysle,ze trudno zmienic przyzwyczajenia starszego kota,tak jak i człowieka.Dzieci dostały "zakaz"zblizania sie do Beni bez mojej obecnosci,bo tez chciałyby ja pogłaskać,żeby sie nie czuła gorsza.Oczywiscie zdarza sie,ze Benia da sie pogłaskac starszemu, wtedy ten biegnie i mówi podniecony,ze BIBI na dobry humor.Nasz drugi cvałkowicie slepy kot po dosłownie 10 minutach juz dom wyszedł zwiedzac i sie rozkładał mi na rekach do głaskania...Mam w domu tez kota okaleczonego przez ludzi,on zwiewa ode mnie, po czym podbiega i sie łasi do nóg.Łapie go na tym ,ze w nocy lezy obok mnie i mruczy, ale jak tylko reke wyciagnę ,zeby go pogłaskac czmycha.Oczywiscie jak go złapie ,gdy "sie zapomni"to mruczy i widac,ze tego pragnie....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 28, 2011 11:45 Re: Niewidoma Benia - jest już w DS!!!:)))

Szukam domu Beni...bez innych kotów
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]