Marea pisze:Widze na "dzikuski" wylazły na salony w końcu

super wyglądają w takim otoczeniu domowym, a nie pod biurkiem

Jak idzie ich oswajanie? jak mateczka, oswojona już?
One już długo na salonach, z 3-4 tyg. będzie chyba. Mateczka to zawsze oswojona była, tylko trochę się płoszy na widok obcych, teraz to Mateczka śpi na łóżku ze mną, a raz nawet moja Tygrys z łóżka przegoniła. Jej młode robią postępy, czasem je głaszczę, ale na ogół jedynie przy miskach, ale robią postępy - mam nadzieję, że się przełamią i niedługo będą gotowe do adopcji.
Marea pisze:Gratuluję adopcji Filipki
Mam nadzieję że i kolejne będą się systematycznie wyadoptowywać
No też mam taką nadzieję.
Marea pisze:a Białasek wciąż u Ciebie? jak z jego zdrówkiem? jak ostatnie małe czarne ?
Nie, Białaska zawiozłam do karmicielki z osiedla z którego kot jest, zresztą jednak na jej prośbę, oczywiscie jeśli będzie potrzeba mojej pomocy to się zaoferowałam, ale teraz już kot nie wymaga zabiegów tylko troskliwej opieki, zresztą ta pani ma swoich wetów tam w pobliżu, Białasek podobno czuje się dobrze, bawi się i ma apetyt

Potem czeka go jeszcze kastracja i szczepionki na grzyba.
A ostatnie małe czarne Fregatka, czuje się ok, oswaja się powoli, daje się obsługiwać, czasem lekko ropieje jej oczko, ale nie kicha, więc tylko zakraplam i liczę, że na tym się skończy.
Ona jest taka złośnica, ale bardziej na pokaz, potrafi tak syczeć i burczeć, że ciary po plecach przechodzą, ale o dziwo można ją obsłużyć gołymi rękami, nie drapie nie gryzie, a dłużej miziana nawet robi błogie miny.
A Danio się zrobił mega słodziak, jest rozkoszny, można go nosić na rękach, miziać w nieskończoność, i ma taki śmieszny objaw: jak popada w błogostan i mruczy to się slini - normalnie mu kropelki śliny z pyszczka wypadają
A Kromeczka cały czas kiepsko się czuje, śpi prawie całe dnie na takiej półeczce od szafki kuchennej, która jest przy szachcie z pionami c.o., tam teraz ciepło jest, choć w domu mam dość ciepło to ona się tam dogrzewa, mało je, nie uczestniczy w zabawach reszty kotów...