Moja gromadka - Mufinek['], Maleńka ['] :(( Joaś w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 21:11 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

Pierwszego kwietnia :mrgreen:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro gru 01, 2010 21:13 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

dziś jechałem z pracy do domu 17 km 1,5 godziny wiejskimi drogami, bo główna była całkowicie zablokowana, musiałem odśnieżyć im taras bo jest tyle śniegu że wpadali by do niego po grzbiecik :) ale niespecjalnie się kwapią by zaznać zimowego szaleństwa... w domu nie idzie napalić, wiatr tak wieje że przed garażem miałem 70 cm zaspę, a z domu całe ciepło wywiewa koty są zbulwersowane tą sytuacją :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Śro gru 01, 2010 22:30 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

wlasnie, nie dosc ze jest mrozno, to jeszcze ten wiatr wciska go w kazdy zakamarek :evil:

jak ja nie lubie zimy
brrrrrrrrrr
ja chce wiosne :placz:

koty mnie grzeja i pomagaja pozbyc sie napiecia
mocne za nas wszystkich, dwu i czteronoznych, by to jakos przetrwac :ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Czw gru 02, 2010 8:31 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

Jola_K pisze:wlasnie, nie dosc ze jest mrozno, to jeszcze ten wiatr wciska go w kazdy zakamarek :evil:

jak ja nie lubie zimy
brrrrrrrrrr
ja chce wiosne :placz:

koty mnie grzeja i pomagaja pozbyc sie napiecia
mocne za nas wszystkich, dwu i czteronoznych, by to jakos przetrwac :ok:

ja też nie cierpię zimy ale my marzniemy tylko parę godzin w ciągu dnia a bezdomne zwierzaki.... :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw gru 02, 2010 8:37 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

U nas też zima daje się we znaki. Mroźno i bardzo śnieżnie. Wczoraj to po prostu zasypało całe miasto...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw gru 02, 2010 8:38 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

mahob pisze:U nas też zima daje się we znaki. Mroźno i bardzo śnieżnie. Wczoraj to po prostu zasypało całe miasto...

U nas to samo. Za oknem śnieżyca :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw gru 02, 2010 11:21 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

U nas też :evil:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw gru 02, 2010 19:21 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

Bazyliszkowa pisze:Ciekawa jestem, czy kiedyś przeczytam tu taki post: "Nudno, nic się nie dzieje, wszystkie koty zdrowe i żaden nie napsocił." :roll:

Bądźmy dobrej myśli! :D

A teraz podsumowanie listopada.
Ogromne dzięki dla Bazyliszkowej, dagmary-olgi, mahob, amyszki! Dziękuję Wam za bazarki i wpłaty. :1luvu: Dziękuję też licytującym na bazarkach.

Wpływy:
65 zł - bazarek Bazyliszkowej
25 zł - Ania Wrocław ( bazarek dagmary-olgi)
40 zł - amyszka (bazarek dagmary-olgi)
40 zł - mahob
30 zł - LU (bazarek dagmary-olgi)
40 zł - sylwiaro (mój bazarek)
10 zł - gerardbutler (bazarek amyszki)
Razem: 250 zł

Wydałam na:
80 zł - badania Tanitki (krew, płucka rtg i usg)
70 zł - szczepienie Majeczki i Mimi
100 zł - jedzonko

Bardzo dziękuję! Szczególnie, ze już nie mam co wystawiać na bazarek, bo wszystkie kryminały Mankella, jakie miałam, sprzedałam już. :)

Co do pozytywów mojego tymczasowania, to w listopadzie przybyły do nas Elwirka, bardzo chora koteczka malutka ze schronu w Rudzie Śląskiej i Maja i Mimi, małe koteńki wyrzucone gdzieś nad rzeką, od Joli K. Dom znalazła Elwirka (dzięki Liwii_ ), Nelly (dzięki Alince6) i Tułek (dzięki ogłoszeniom mahob).

Dziękuję! :1luvu:

Aha, rozliczenia wpłat na Elwirkę i Joachima są w ich wątkach.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob gru 04, 2010 15:31 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

Oby zawsze się trafiały dobre domki dla kocinek :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie gru 05, 2010 11:24 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(; Tułek, Nelly i Elwirka w DS

Wczoraj do domu pojechała maleńka Mimi. Muszę powiedzieć, że jej nowa opiekunka wzbudziła moją ogromną sympatię od pierwszego wejrzenia. Bardzo fajna osoba, bardzo. No a mała wiedziała, jak się zaprezentować, zaraz włączyła megamotor, zaczęła się do nowej pańci tulić i podlizywać, główkę kłaść dramatycznie na ręce - słowem, miłość natychmiastowa. No i pojechały do Krakowa. Wieści dostałam już wczoraj takie, że mała czuje się jak u siebie i bawi się i tuli na okrągło. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo dumna z małej Mimi.

Wczoraj pojechaliśmy na Śląsk, aby odwiedzić teściów :D , a potem Mar9, od której zabraliśmy malutkiego Tygrynia, który jest ze schronu w Rudzie Śląskiej. Był u Marysi na tdt i ratowała mu życie, bo bardzo się rozchorował.
Dziękuję, Marysiu! :1luvu:
Tygrynio jest bardzo, bardzo malutki, taki okruszek. Cudny.

Jazda do domu to był horror. Śnieg, zimno, a do tego koszmarna mgła. Jechaliśmy ponad 2 godziny, bo momentami kompletnie nic nie było widać. A ponieważ całe popołudnie i wieczór nas nie było, to w domu zrobiło się chłodno, zwłaszcza, że termometr za oknem pokazywał wczoraj -23 stopnie. Tomek całą noc co 2 godziny wstawał i dokładał do pieca, żeby nagrzać w domu. Dziś jest cokolwiek zmęczony. Koty za to są zagubione jakieś, bo wszystko jest nie tak, jak zwykle, no i pańcio po nocy łaził i w ogóle...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie gru 05, 2010 11:42 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(;Tułek,Nelly,Elwirka,Mimi w DS

A pokazesz fotkę Tygrynia?
Gratulacje dla Mimi :ok:
U nas dziś też zimno, z rana było -18 :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 05, 2010 11:50 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(;Tułek,Nelly,Elwirka,Mimi w DS

Zrobię mu fotkę, tylko skończę 'konstruować' sprawdziany...

Co do wczorajszych atrakcji, to jak wróciliśmy, Majeczka wymiotowała, trzęsła się okropnie i miała powieki wywalone na połowę oczu. Temperaturę miała nieco ponad 39 stopni. Dziś jest ok, je, bawi się. Mam nadzieję, że to nie z tęsknoty za siostrą...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie gru 05, 2010 15:10 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(;Tułek,Nelly,Elwirka,Mimi w DS

Obrazek Maluśki Tygrynio
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie gru 05, 2010 15:12 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(;Tułek,Nelly,Elwirka,Mimi w DS

Obrazek Obrazek

A tak odpoczywa para przyjaciół - Zocha i Srebrny
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie gru 05, 2010 15:24 Re: Moja gromadka - Mufinek ['] :(;Tułek,Nelly,Elwirka,Mimi w DS

Malutki burasek słodki :)
A Zocha ze Srebrnym - ach co za przyjaźń :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]