Moderator: Estraven
majencja pisze:Unidox jest tabletka rozpuszczalną, tak że przy maluchach można rozpuścić np w małym kieliszeczku w 5 ml , nabrać potem do strzykawki i wtedy 1 ml to 20 mg . a daje się 10-20mg na kilo kociszona
Mara S pisze:majencja pisze:Unidox jest tabletka rozpuszczalną, tak że przy maluchach można rozpuścić np w małym kieliszeczku w 5 ml , nabrać potem do strzykawki i wtedy 1 ml to 20 mg . a daje się 10-20mg na kilo kociszona
No właśnie mi dzisiaj wet powiedział, że o wiele za dużo dajemy kotom tego Unidoxu jak usłyszał, że dostają po pół tabletki dzienniea do tego ponoć doxycyklina b. niszczy wątrobę
A w ogóle to ja mam wszystkie koty chore(((. Hanka zaraziła się od Czandry a potem od Hanki - Lena i Perełka a moje dwa koty stajonarne także kichają
![]()
Zamiast Czandra wyzdrowiec to inne się pochorowały

Filomen pisze:Mara i drogie Panie,
każdy antybiotyk szarpie albo nery albo wątrobę - najwazniejsze żeby pomógł. Watrobe mozna potem regenerować gorzej z nerkami.
Unidox jest tani i latwy w podawaniu a niestety nie będziemy z kazdym przypadkiem KK leciec do weta bo nas na to nie stać. Albo leczymy masowo i czasami z gorszym czy dłuższym czasem zdrowienia albo leczymy jednostki drogo i szybko. Nie mamy czasu i pieniędzy i ludzi, przykro mi,
Filomen pisze:Moge zamówić dodatkowo f-lisysne, która nie leczy ale ogranicza replikacje wirusa
Mara S pisze:Filomen pisze:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Majencje ale czy jeśli 5kg kot ma dostawac 1 tabletkę Unidoxu to znaczy, że 50 kg człowiek ma zjadać ich 10 na raz?
MartynaP pisze:a licznik to łooo chce wyskoczyc
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 06.12.-12.12.2010
06.12. pon. rano brak wie. Mara S.
07.12. wt. rano Alienor wie. Beatka
08.12. śr. rano brak wie. Mara S.
09.12. czw. rano Bogusia i Asia wie. Beatka
10.12. piat. rano Gosia wie. Teresa
11.12. sob. rano Martyna wie.Gosia
12.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka, Google [Bot], koszka, Majestic-12 [Bot], Wojtek i 106 gości