» Pt gru 10, 2010 5:14
Re: Bolek już w DS :) DZIĘKUJEMY
Witam Wszystkich na Forum!!!
Postanowilam sie dzisiaj zarejestrowac czytajac o Bolku. Na Forum trafialam jako gosc - czytajac historie Amelki,malenstwa ratowanego przez z Stonke oraz Omi bez ogonka - no i na koniec wpadlam na Bolka. On tez rudy jak moje najmlodsze ukochanie - Chili - juz 6 lat. Mam 15- letniego Chicko, 14 -letniego Misse
oraz kotke Maje ca 7 lat.
Czytalam o Bolku i zainteresowaly mnie jego oczka, poniewaz to masa czytania - 24 strony to po kilku stronach przeszlam na ostatnia i radosc ogromna Bolek ma opieke!!!!
Poniewaz nie przeczytalam wszystkiego - przepraszam!!! - to nie wiem jak z oczkami Bolka?
Pytam sie dlatego, ze moj pierwszy, niezyjacy juz kot, tez pewnej zimy dostal bielma na oczkach nagle -
wiec ja pedem do lecznicy. Zostal zatrzymany w szpitalu - zrobiono mase badan, ktore nic nie wykazaly!!!
A wiec diagnoza, ze czasami to bielmo na oczkach powoduja - robaki -!!!! Zostal porzadnie odrobaczywiony i wrocil do domu - !!! Bielmo moze troszke bylo mniejsze ale kocina nie chciala jesc no i
znowu szpital. Tym razem dostal witaminy w zastrzykach oraz hydrokortizon. Lekarz gwarantowal, ze bedzie jadl i tak sie tez stalo. Pierwsze co kot zrobil w domu , to poszedl do miseczki i jadl oraz pil.
Po tym zyl jeszcze 8 lat i dozyl 16 lat w zdrowiu. Zostal uspiony z powodu niewydolnosci nerek - co sie niestety zdarza wykastrowanym kotom. A wiec nie wiem co pomoglo? odrobaczywienie? czy witaminy
i hydrokortizon w zastrzyku? Bardzo prosze o zasugerowanie wet. opiekujacemu sie Bolciem kuracji jak
wyzej opisana. Kurascje przeprowadzono w szpitalu uniweryteckim Skara - Szwecja.
Przepraszam wszystkich czytajacych za pismo - nie mam polskich znakow w komputerze.
Jeszcze o ropnych infekcjach oczu - sprawdzone!!!! - kompresy i przemywanie letnim naparem rumianku lub swietlika lekarskiego. Stosowanie roznych masci tylko pod kontrola lekarza!!!!!! Moga czasami zaszkodzic, a nie pomoc!!!
Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich na Forum i czekam na wiesci o Bolku - Marysienka !!!!!!!