Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 28, 2010 16:01 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

Lunszpik pisze:A co myślicie o tym:
http://allegro.pl/item925703391_drapak_dla_kota_xxxl.html ?
Jest dosyć drogi, ale za to duży

Sprzedawca oferuje również koty niebieskie rosyjskie, z rodowodem albo bez :? :? :? http://allegro.pl/item966269880_rosyjsk ... ieski.html

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob maja 08, 2010 20:29 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

Czy ktoś z Was ma może drapak od Śwista ? :) Interesuje mnie sufitowy, mało bogaty, bo ma służyć głównie do wspinaczki. Cena bardzo niska - pytanie, na ile solidny... :roll:
http://aukcja.onet.pl/item1016557395_sw ... lorow.html

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Nie maja 09, 2010 9:35 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

ja mam i jak za tą cenę jestem bardzo zadowolona, a koty jeszcze bardziej, do wykończenia może i można się przyczepić, ale tylko w środku budki, więc i tak nie widać, jest stabilny, z tym, że na moim skacze devon, więc nie wiem jakby to było z cięższymi kotami
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pon cze 21, 2010 19:18 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

nie moge patrzec na stary drapak moich kocich
dlugo sie zastanawialam, czy go po prostu ponownie nie obic nowym futerkiem - a moze alacantra?
ale poobserwowalam je troche i one obecnie korzystaja wylacznie z opcji drapania oraz z hamaczkow
na drapak z drapaki.pl mnie nie stac :(

wiec zamowilam im taki:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/49263
wreszcie zewnetrze nie bedzie sie klaczylo, poduszki latwo mozna wyprac...
dam znac, czy koty zadowolone jak do mnie dotrze :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lis 10, 2010 22:33 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

Beata, jak Ci się sprawdza ten drapak? :)

A ja mogę podsumować drapaki Armakata po 3 latach użytkowania przez ok. 10 kotów jednocześnie.
- bardzo solidne jeśli chodzi o stabilność,
- nie wyłamał się ani nie obluzował jeden gwint (pełne zaskoczenie po drapakach, które mieliśmy z wiklinki - leolandu :twisted: )
- tapicerka wytrzymuje dość długo
- sznurki sizalowe musieliśmy w tym czasie zmieniać dwa razy na większości nóg, bo nasze koty bardzo chętnie z drapaków korzystają.

Po trzech latach najchętniej bym je wymieniła, bo tapicerka jest poprzecierana na rogach i dość zniszczona, a sizal znów nadaje się do wymiany. Szkoda mi ich jednak, bo wystarczyłoby je obić na nowo - nic nie jest obluzowane itd. Generalnie, stosunek ceny do jakości: bdb.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob gru 04, 2010 23:24 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

A ja polecam swojej produkcji drapaki.
www.colourfoot.pl
Warto wypróbować - Rufiemu nie ustępują. :D
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Nie sie 14, 2011 14:26 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

ryśka pisze:Beata, jak Ci się sprawdza ten drapak? :)

A ja mogę podsumować drapaki Armakata po 3 latach użytkowania przez ok. 10 kotów jednocześnie.
- bardzo solidne jeśli chodzi o stabilność,
- nie wyłamał się ani nie obluzował jeden gwint (pełne zaskoczenie po drapakach, które mieliśmy z wiklinki - leolandu :twisted: )
- tapicerka wytrzymuje dość długo
- sznurki sizalowe musieliśmy w tym czasie zmieniać dwa razy na większości nóg, bo nasze koty bardzo chętnie z drapaków korzystają.

Po trzech latach najchętniej bym je wymieniła, bo tapicerka jest poprzecierana na rogach i dość zniszczona, a sizal znów nadaje się do wymiany. Szkoda mi ich jednak, bo wystarczyłoby je obić na nowo - nic nie jest obluzowane itd. Generalnie, stosunek ceny do jakości: bdb.

Ja mam taki od 4 lat: http://www.armarkat.com.pl/index.php?pa ... id=AC6501V

Genialny! Niestety po 4 latach intensywnego używania jest cały poprzecierany...

Ktoś wie może gdzie można kupić materiał obiciowy na taki drapak???

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Nie sie 14, 2011 16:42 Re: Drapaki - rekomendacje ;)

[quote="orchidkaKtoś wie może gdzie można kupić materiał obiciowy na taki drapak???[/quote]
sprobuj w zakladach tapicerskich?
futerko (ale srednio mocne) mozna na pewno kupic w hurtowni na Cybernetyki 2 - sa dwie w tym drugim budynku tam, w jednej futerko jest na 100% bo sama jakis czas temu kupowalam

moj drapak sprawdza sie jak do tej pory swietnie :) koty zadowolone, korzystaja ciagle z hamaczka i obydwu budek, a drapia co popadnie, wlacznie z budkami :mrgreen: i jest cool
no i nie zbiera tyle kurzu/siersci co drapaki calkowicie obite futerkiem, z czego ja jestem BARDZO zadowolona - teraz jak mam Koko na tymczasie (gubi ogromne ilosci siersci), to przecieram podstawe co tydzien na mokro rekawiczka i jest ok - bez Koko w domu robilam to moze raz na miesiac i tez bylo ok 8)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw wrz 29, 2011 20:49 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

Witam

Ja w oczekiwaniu na swojego kociaka (bengalek) postanowiłem wziąć się do roboty i stworzyć drapak :] tuby fi 12cm mam, line sizalowa 70m fi 10cm prawie mam (czekam aż wysyłka dojdzie), brakuję mi tylko materiału i jednego pomysłu.
jeśli chodzi o materiał to celuję w http://allegro.pl/plusz-tkaniny-obiciow ... 72089.html
myślicie, że się nada?

I jeszcze jedno pytanie do osób doświadczonych w składaniu drapaków - Jak łączycie słupki z deską i słupkiem powyżej znajdujące się w tym samym miejscu na półce?
Moja koncepcja zakłada, że słupki są w tym samym miejscu od góry i od dołu i nie mam pojęcia jak to rozwiązać.

beneek

Od: Czw wrz 29, 2011 20:41

Post » Czw wrz 29, 2011 20:50 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

zaznaczam se
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie paź 02, 2011 16:58 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

problem materiału rozwiązał się - zasłony pluszowe ;]

teraz mam problem z doborem rozmiaru poszczególnych półek.
Jako, że bengale są dosyć duże to ktoś może doradzi mi jaki rozmiar półek dobrać?
Aktualnie wyglada to tak:
Podstawa 90 x 50
Słupek długi 95cm
Słupek obok 50cm
półka 48x45
półka długa poprzeczna 90 x 50
słupek 30cm
słupek 50cm
i górne polki 30cm x 30cm - tutaj jedna planuje większa

i planuję pod półkę poprzeczna zamontować tuleję o średnicy 30cm (narazie ciężko dorwać coś takiego)

zastanawia mnie czy kot nie będzie miał problemu z dorwaniem się do wyższych półek przy tych wysokościach.

drapak w trakcie robienia wyglada mniej wiecej tak:

Obrazek

beneek

Post » Nie paź 02, 2011 17:00 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

beneek pisze:zastanawia mnie czy kot nie będzie miał problemu z dorwaniem się do wyższych półek przy tych wysokościach.

drapak w trakcie robienia wyglada mniej wiecej tak:

Obrazek

Dla kota to nie jest duża wysokość ;)
A drapak wygląda bardzo fajnie :ok:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Nie paź 02, 2011 17:04 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

dzięki.

zastanawia mnie jeszcze jedno

półki od dolu 1 i 2 maja ta sama głebokośc - czy tyle miejsca z lewej (półki pierwszej od dołu) wystarczy zeby wskoczył na tą wyższą? :)

beneek

Post » Pon paź 03, 2011 8:08 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

beneek pisze:półki od dolu 1 i 2 maja ta sama głebokośc - czy tyle miejsca z lewej (półki pierwszej od dołu) wystarczy zeby wskoczył na tą wyższą? :)

Mnie się wydaje, że nie, ale raczej bez problemu wejdzie na nią po słupku.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw paź 06, 2011 22:04 Re: Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

zostały jeszcze tlko małe poprawki, ale jak zacząłem to skończę i pokaże co wyszło ;] w sobotę odbieram kotka i będzie testował :]

Obrazek

beneek

[poprzednia][następna]