Melman Mrozek -> Buffu znalazła Domek !:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 20:59 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

nią :lol:

teraz szukam imienia dla dziewczynki :roll: biedna mała, bardzo wystraszona jest. Wsadziłam do kuwetki to bidulka w niej została. Ale rozluźnia się przy mizianku.

nesssssa

Od: Czw wrz 25, 2008 16:29

Post » Sob gru 04, 2010 21:03 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

a no tak nią :mrgreen:

cykniesz jakas fotke ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob gru 04, 2010 21:12 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

już się cyka :wink: obawiam się kurka, że kicia może być chora :( bardzo jest "nie w sosie". Jutro zmolestuje mojego weta koniecznie, żeby ją zobaczył

nesssssa

Post » Sob gru 04, 2010 21:28 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

miejmy nadzieje ze tylko sie obrazil ze mu ograniczono wolnosc
oby nie chorowal-no ale z 10 dni to powinien miec kwarantanne bo wszystko moze sie zdazyc i cos z niego moze wyjsc :|

EDIT:coś ciągle pisze on,z niego a to dziewczynka przeciez :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Sob gru 04, 2010 21:42 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

wydaje mi sie ze w jednym uchu swierzb, mam dylemat czy nazwać ją Pinki (od noska) czy Zebra :?

i fotka Obrazek

nesssssa

Post » Sob gru 04, 2010 22:00 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

z takimi oczami to dlugo szukac nie bedzie :1luvu:

duzo ma w uszach? kurde ja ostatnio leczylam koty ze swierzba oczywiscie mojemu psu tez sie swierzba od nich dostalo :?

duzo za masc zaplacilam
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Sob gru 04, 2010 22:36 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

dobra ostatecznie od dziś jest Mają :mrgreen: jakoś mi tak pasuje do niej
jedno ucho zawalone ale ujdzie, drugie lepiej. Wet jest kochany i za takie "ofiary" lżej kasuje :1luvu:

nesssssa

Post » Nie gru 05, 2010 13:50 Re: Melman Mrozek znalazł kochający cieply domek :)

Przepraszam jesli poczułyście sie oszukane, ja nie znam się na kotach i stwierdzilam wiek po tym jak widziałam go na targu jako malenkiego kotka,mniej więcej,ale przeciez kot jest młodziutki i to widac.Myslalam,ze chodzi o danie domu kotu,a nie malutkiemu kotu.

Powtarzam wiek osądziłam ogólnie. Juz zmieniam temat.wiem,ze Dajesz mu domek tymczasowy i chwała Ci za to.:) :1luvu:

Maja wygląda super,przyznacie ze mimo zwyczajych kolorow jest sliczna :)

Sylwiag

Od: Czw lis 04, 2010 14:57

Post » Nie gru 05, 2010 17:07 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

Maja według weterynarza ma 8 miesięcy. Waży 2,5kg i ma taki świerzb w uszach, że aż weta zatkało. Takie złoża miała w uszach, że masakra. Dał jej antybiotyk i leki przeciwzapalne, bo mu się nie podobała. Przekrwione podpuchnięte spojówki. W czwartek powtórne czyszczenie uszu. Można ją już sterylizować, ale nie mam na to kasy. Niestety musi być ze 2 tyg w izolacji, bo może być źródłem świństewek. Był pierwszy klocek, twardy uff. Siku nie robiła od wczoraj więc ją odsikał w gabinecie i to ze stresu raczej. To na tyle. Jak się domyje i będzie mniej przerażona porobię fotki i zacznę ogłaszać

nesssssa

Post » Nie gru 05, 2010 17:22 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

To moze nie ten kot :wink:
Jak i twoje znające sie oko osądziło go na 4 m-ce,dziewczyny na 2 a wet na 8 :mrgreen:

uważam,ze mała znajdzie dom. Tylko nalezy ogłaszać systematycznie i nie poprzestawac na jednorazowej akcji. Mam w domu różniste wiekiem i w chwili obecnej zostały mi kiedys :wink: małe koty a wszystkie duże i dorosłe poszły wcześniej. W tym 3 letnia Maja (bardzo podobna do tej) i 6 letnia Muszka.A małe mi niestety podrosły do 6-7 m-cy. Coraz częsciej ludzie chcą kota już odchowanego i ułożonego. Miziaty dorosły moze miec duze branie.

Skąd taka rozbieżnosć wiekowa?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie gru 05, 2010 19:18 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

wiesz ona jak się skuli to taki maluszek się robi. Byłam aż w szoku, że waży 2,5kg
Ma wymienione zębiska wszystkie, no i wet stwierdził, że jego zdaniem to spokojnie 8 miechów, ale wiecie jak długo była na dworze to pewnie z tych jak to nazywam "niskopodwoziowych"

Jak biorę na kolanka to posiedzi, pomruczy ale po jakimś czasie wraca na swoje posłanko. Smutna jest :(
Wydaje mi się, że źle się czuje i to dlatego.

No ale ma potencjał adopcyjny bo jest delikatna, mizista i grzeczniutka. U weterynarza była super spokojna i raz tylko miaukneła z niezadowolenia.

nesssssa

Post » Pon gru 06, 2010 10:07 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

Ojej ja na prawde watpie,ze ma 8 miesięcy, bo kiedy bylo jeszcze ciepło ona była malenka,baaardzo malenka,jeszcze wtedy była ich mama kocica. No ne wiem z resztą ni bede sie wymadrzac.

Nie dziwie sie ze kotek jest smutny, rodzwenstwo mu ludzie z targu pobrali,została z braciszkiem to go zabili, później jakas baba go wzięła (JA :P ) jechała bardzo długo, a teraz znów obce otoczenie. Nie wiedziałam,ze jakis swierzb ma , a ja go głaskałam itp,czy go dla nas groźne?? 8O Oby Mała doszła do siebie. :kotek:

Sylwiag

Post » Pon gru 06, 2010 10:14 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

mam teraz Iwi co to dawałam jej 6-7 m-cy jak znalazłam po wzroscie. Wet ocenił na...2 lata.Maleńka,okragła,na stożkowatych krótkich nozynkach...Miziak nad miziaki.
Powoli znajda sie domy dla każdego, tylko nie wolno się poddawać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon gru 06, 2010 10:38 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

nie ten rodzaj świerzbu nie jest groźny dla ludzi.
A Maja robi postępy :) w kuwecie jest wszystko co ma być, już mordka weselsza, przychodzi na mizianko, podrzuca ręke, wystawia brzuszek :1luvu:

nesssssa

Post » Pon gru 06, 2010 16:15 Re: Melman Mrozek Ma Dt - Pilnie szukamy DS dla pieknisi :)

Ojej Nessa porob jakies fotki :):) :1luvu:

Sylwiag

[poprzednia][następna]