jeszcze raz bezdomniaki - Toruń, Czarnieckiego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 9:37 jeszcze raz bezdomniaki - Toruń, Czarnieckiego

Chciałabym prosić o radę i pomoc, choć wiem, że trudno cokolwiek poradzić lub pomóc... Na moim osiedlu jest kilka bezdomniaków, które dokarmiam. Ostatnio były gdzieś pochowane (nie mam pojęcia gdzie), ale dziś dwa wyszły. Nakarmiłam, obejrzałam. Duża (i chyba stara kotka) ma potwornie zaropiałe oczy, czarnuszek załupieżony. Siedzą biedule pod samochodami w pobliżu studzienek kanalizacyjnych, skąd paruje cieplejsze powietrze. Czarnuszek to dzikus, nie da się raczej złapać. Kafarek (ta kotka) może by i dała się złapać.
Cholera, CO ROBIĆ?
nie wiem, co się stalo, może ktoś je wyrzucił z piwnicy. W każdym razie widziałam, jak szukały jakiegoś otwartego okienka.
Ja je podkarmiam, ale nawet okna w piwnicy nie mam ;( Administracja nie zezwala na budki, a mieszkańcy osiedla (nie wszyscy ale sporo z nich) to już w ogóle szkoda słów. Nawet miski mi ostatnio poginęły...
Jestem podłamana...
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Sob gru 04, 2010 11:12 Re: jeszcze raz bezdomniaki - Toruń, Czarnieckiego

Ale czy juz nie było watku tych kotów ? coś mi się zdaje ,że znam sprawe..
Jednak jesli nie ma pozwolnei ana budki to trochę cienko to widzę.
a jakies krzaki tam są?,zeby budki chowac w krzakach, jak snieg posypie to moze nikt nie zauwazy
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Sob gru 04, 2010 11:28 Re: jeszcze raz bezdomniaki - Toruń, Czarnieckiego

ja też właśnie cienko :( latam od okna do okna. nie ma ich póki co, ale pewnie przyjdą na jedzonko. u nas z krzakami nawet ciężko. nie mam pomysłu gdzie by budki można schować, ale się porozglądam mimo to. wczoraj podglądałam jednego jak właził do piwnicy, ale czy to jest stała kryjówka to nie wiem...
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06