Bardzo pilnie musimy znaleźć domki dla trójki Radlinków.
Mam problemy zdrowotne od zapalenia osierdzia po poważny problem z układem krążenia.
Wczoraj nie zgodziłam się na zostanie w szpitalu, ponieważ koty zostałyby bez jakiejkolwiek opieki i karmy.
Sytuacja jest na prawdę poważna. Przez ok 2-3 tyg nie powinnam wstawać z łózka, ponieważ każdy nawet najmniejszy wysiłek może skończyć się tragicznie.
Tak czy inaczej w najbliższym czasie czekają mnie "wycieczki" po szpitalach. Może być tak, że za dzień, dwa lub kilka dni sytuacja się powtórzy i wtedy ze względu na swoje zdrowie będę musiała zostać w szpitalu. Nie wiem co wtedy zrobię z kotami. Nie mogą zostać na kilka lub kilkanaście dni bez opieki i karmy. Musimy znaleźć jakieś miejsce dla tych zwierząt, bo nie możemy dopuścić do sytuacji żeby musiały wylądować w schronisku.
PepperWiek: ur ok 30.04.2010
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Sterylizacja: nie
Pepper to młody kocurek, który przyszedł na świat w szopie. Ma za sobą dwutygodniowe leczenie i obecnie nie ma już śladu po chorobie. Pepper jest bardzo odważny, kontaktowy i rozmruczany. To istny wulkan energii, który nie ma nawet czasu na odpoczynek, bo ciągle chciałby się bawić. Zapowiada się na potężnego kocurka. toleruje inne koty.

ŚnieżekWiek: ur ok 30.04.2010
Szczepienie: nie
Śnieżek podobnie jak Pepper został trafił do nas w tragicznym stanie. Po kilku tygodniach leczenia kocurek wyzdrowiał. Niestety ma powikłania po kocim katarze w postaci zmian na oczach. Są to zmiany nieodwracalne ale kocurek widzi. Śnieżek jest wyjątkowo kontaktowym kotem. Wspina się po spodniach chcąc wpakować się na ręce. Wykorzystuje też każdą nadarzającą się okazje, żeby dostać się na ramie lub szyję i wtedy zamienia się w żywy "szalik"
Chodzi za człowiekiem krok w krok. Idealnie dogaduje się z innymi kotami, zupełnie bezproblemowy. Nie boi się psów.

WillowWiek: ur ok 30.04.2010
Szczepienie: nie
Willow była najmniejszą i najsłabszą koteczka. Podobnie jak Pepper i Śnieżek chorowała na koci katar. Niestety w wyniku powikłań po katarze kicia ma zmiany na oczach (szczególnie na prawym oku). Willow widzi i uszkodzenie oczu nie przeszkadza jej w normalnym funkcjonowaniu. Jest bardzo przytulaśna, kontaktową, miłą, kolankową koteczka. Jest zrównoważona, spokojna i bardzo ładnie dogaduje się z innymi kotami, nie boi się psów.