K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 8:12 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

noemik pisze:jutro na dyżurze będzie ze mną Debra, a po Galerii idzie do DS.
Dexter wyprowadza się poniedziałek/wtorek.
Wasyl za tydzień w piątek.
:-)

ja tych szczylków nawet nie miałam okazji poznać :evil:
kurcze - a nie moglibyście poczekać z ich wydawaniem aż śnieg zejdzie i dojadę do Krakowa
w końcu - to "dzięki" mnie do Was trafiły a już idą w świat
i żeby nie urosły do wiosny - bo ja maluchów jakoś ostatnio nie miałam okazji nawet pogłaskać
ostatnio byl taki mały z ogromnymi uszami - ale kiedy to było.... :1luvu:

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt gru 03, 2010 10:08 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

czy ktoś przez przypadek byłby dziś wieczorem u dr Dudy?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt gru 03, 2010 10:37 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Tweety pisze:Kinga, a Stefan i Heniek? one są szczepione, zdrowe tylko nie wiem na ile ufne

Henio został już zarezerwowany, niedługo pójdzie do swojego domku, problem, że oba kociaki mocno jeszcze dziczą.
Stefek-Krecik, myślę, mógłby spróbować w GK za tydzień lub dwa. (on chyba jeszcze nie jest zaszczepiony, muszę to sprawdzić)
Co do grafiku: widzę, ze mnie nie ma 19.12 rano, są dwie osoby, więc chętnie odpuszczę :) ale wpisana jest wtedy Negra, prosiłabym więc o zaplanowanie innego kota; 11.12 na II zmianie (czyli mojej) wpisana jest Hania (która ma już domek, prawda?) zamiast niej mogłabym przyjechać z Negrą (sama ją dowiozę i odwiozę).
12.12. znów wpisana jest Negra, którą ktoś by przywiózł, niestety przez cały dzień nie ma mnie w domu, więc moje koty do zabrania odpadają :( sorki.
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pt gru 03, 2010 11:00 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Seniora Katia jest cudnym mruczaczkiem :D , dala sie wyglaskac i dzielnie zniosla zastrzyki i zakrapianie oczkow. Klarcia dala sobie nawet wysprzatac klatke, tylko probowala chodzic po "suficie" klatkowym 8O . Stefcia nie mialam okazji zobaczyc, bo dał dyla na poranny obchod 8O . Asiu jakbys byla u Kati to poglaskaj mi Zuziaczka, pieknie prosze, bo czasu mi zabraklo na szukaniu Stefcia Sowizdrzala. I tylko troszke glaskow dostala :cry: . Wislacki kocie jestes wielki !

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt gru 03, 2010 14:06 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

mogę wziąć jutrzejszą wieczorną zmianę, tak czy tak nie mam planów. kosma - wpisz mnie :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt gru 03, 2010 14:48 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocuria pisze:mogę wziąć jutrzejszą wieczorną zmianę, tak czy tak nie mam planów. kosma - wpisz mnie :ok:

a weźmiesz ze sobą Karmela? to było by rozwiązanie najlepsze z możliwych, bo:
a/ Twój kot i Cię kocha,
b/ Ty stoisz w gk a tegoż kota masz w domu pod ręką więc odpada ktoś do transportu
c/ macie blisko

z góry dziękuję:)

Myślę, że to oczywiste ale dla przypomnienia: do obowiązków na Kocimskiej należy teraz też odśnieżanie, co przy tej aurze jest niezbędne 2 razy dziennie aby tam w ogóle dotrzeć i nie zabić się tuż u progu. Robert tam posypuje ciągle ale wobec natury należy mieć sporo pokory i nie udawać, że jak już umiemy latać w kosmos to wygramy z padającym stale śniegiem :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt gru 03, 2010 15:54 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

jasne, karmel się ucieszy, bo ostatnio ma zapędy do poznawania świata :)
pytanie: jak go przetransportować, żeby mi nie zamarzł na śmierć? mam transporterek toszy, napcham mu tam koców, coś jeszcze mogę zrobić?

Kocuria

Post » Pt gru 03, 2010 16:02 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Mam dwa pytania:
1. Tepsa jeszcze szuka domu?
2. Ona to ta ciemniejsza od Netii, czy jaśniejsza?

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt gru 03, 2010 16:08 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocuria pisze:jasne, karmel się ucieszy, bo ostatnio ma zapędy do poznawania świata :)
pytanie: jak go przetransportować, żeby mi nie zamarzł na śmierć? mam transporterek toszy, napcham mu tam koców, coś jeszcze mogę zrobić?

Vanja pożyczała ocieplacz dla swoich ogonków ale, że one nie jadą to może można wypożyczyć dalej?

Tweety

Post » Pt gru 03, 2010 16:09 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

ten weekend wygląda tak:

04.12. sobota
ludzie:
1. Miszelina, kosma_shiva
2. Noemik, Queen_ink
3. Vanja, kocuria
koty:
1. sezam - kotowóz <> miszelina
2. kot od toszy - tosza <> tosza
3. szczylek od noemik - noemik <> noemik
4. karmel od kocurii - kocuria <> kocuria

05.12. niedziela
ludzie:
1. Vanja, Queen_ink
2. Miszelina, Kocuria
3. Katgral, Kocuria
koty:
1. wisienka - kotowóz <> ???
2. truskawka - ??? <> ???
3. majeranek - miszelina <> miszelina
4. hania od tweety? - katgral <> kotowóz

zgadza się? jeśli trzeba, w niedzielę również służę karmelem jeśli w sobotę się sprawdzi, może mi go mój TŻ podrzucić koło 17 jak go ładnie poproszę. bo rozumiem, że hania ma absztyfikantów i nie może?

sezama i truskawkę kojarzę - okropnie mi się płoszyły oba jeszcze w środę... dupek od toszy wymiecie wszystkich, co z wisienką i majerankiem, bo nie kojarzę, które to? i hanią, której nie znam?

btw - czego się spodziewać po kweście, bo nie było mnie jakby w zeszłym roku, a mam dużo dyżurów i chcę wiedzieć, w co się władowałam? :D

vanju - może przed galerią wpadniesz do mnie (nowy kleparz) z ocieplaczem i razem pojedziemy?
Ostatnio edytowano Pt gru 03, 2010 16:22 przez Kocuria, łącznie edytowano 1 raz

Kocuria

Post » Pt gru 03, 2010 16:17 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocuria pisze:ten weekend wygląda tak:

04.12. sobota
ludzie:
1. Miszelina, kosma_shiva
2. Noemik, Queen_ink
3. Vanja, kocuria
koty:
1. sezam - kotowóz <> miszelina z toszą
2. kot od toszy - tosza <> tosza
3. szczylek od noemik - noemik <> noemik
4. karmel od kocurii - kocuria <> kocuria

05.12. niedziela
ludzie:
1. Vanja, Queen_ink
2. Miszelina, Kocuria
3. Katgral, Kocuria
koty:
1. wisienka - kotowóz <> ???
2. truskawka - ??? <> ???
3. majeranek - miszelina <> miszelina
4. hania od tweety? - katgral <> kotowóz

zgadza się? jeśli trzeba, w niedzielę również służę karmelem jeśli w sobotę się sprawdzi, może mi go mój TŻ podrzucić koło 17 jak go ładnie poproszę. bo rozumiem, że hania ma absztyfikantów i nie może?

sezama i truskawkę kojarzę - okropnie mi się płoszyły oba jeszcze w środę... dupek od toszy wymiecie wszystkich, co z wisienką i majerankiem, bo nie kojarzę, które to? i hanią, której nie znam?

btw - czego się spodziewać po kweście, bo nie było mnie jakby w zeszłym roku, a mam dużo dyżurów i chcę wiedzieć, w co się władowałam? :D

vanju - może przed galerią wpadniesz do mnie (nowy kleparz) z ocieplaczem i razem pojedziemy?

Mała korekta: Sezama odwożę sama na Kocimską jutro. Tosza była w rezerwie, gdyby Szam mial iść do domu. Majeranek to ten biało-czarny z klatki w pierwszym pomieszczeniu.
Na kweście stoją dwie osoby, jedna ma na rękach kota, druga dzierży puszkę i ulotki. Namawiamy do datków, opowiadamy o kotach, jak są chętni, to sprzedajemy gadżety (zwykle są kubki, kalendarze, zdjęcia/magnesy na lodówkę). Ja jutro idąc na Kocimską kupię cukierki na placu - dla dzieci. No i pokazujemy naszych podopiecznych. Sama zobaczysz.
Aha, najważniejsze - kwestujemy z wejściu do sklepu, nie ma zgody na chodzenie po pasażu!!!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt gru 03, 2010 16:21 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

przy wejściu do którego sklepu, miszelinku? bo wejść do samej galerii jest sporo...
szkoda, że nie można łazić po galerii, karmel by się uradował...

pytanie: są tam może na wyposażeniu naszego stoiska jakieś krzesełka? bo ja nie ustoję 3 czy 6h na nogach za chiny ludowe?..

Kocuria

Post » Pt gru 03, 2010 16:39 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

to w niedzielę zamiast Wisienki Hanka? a Karmel wieczorem jak nic innego się nie da? chociaż lepiej jakby koty nie szły dzień po dniu :(
Namida, a może Wam by się udało zorganizować, z dowozem któregoś z chłopaków?

Tweety

Post » Pt gru 03, 2010 16:50 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocuria pisze:przy wejściu do którego sklepu, miszelinku? bo wejść do samej galerii jest sporo...
szkoda, że nie można łazić po galerii, karmel by się uradował...

pytanie: są tam może na wyposażeniu naszego stoiska jakieś krzesełka? bo ja nie ustoję 3 czy 6h na nogach za chiny ludowe?..

Sklep Zoo Afryka, na poziomie -1, od strony Pawiej, przy końcu, znaczy bliżej Saturna.

Krzesełek nie ma :( Po 3 godzinach nogi bolą, więc ja np. biorę buty górskie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt gru 03, 2010 17:25 Re: K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

kto odpowiada za kotowóz rankami? bo przecież do samochodu się spokojnie jakiś choćby taboret zmieści? jeśli trzeba, ja mogę swój wypożyczyć na czas trwania kwest, ikejowy za całą dychę... :roll:

Kocuria

[poprzednia][następna]