Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 13:18 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Tydzień - a w zasadzie 5 dni - potem wrócą do domu na kolejne 2 tygodnie. Ale stwierdzam, że to miziankowy Press Gang - powalają miaukoleniem że chą być głaskane jak tamci pałą :twisted: Czasem w środku nocy :evil: A potem wywalają brzusio do głaskania i odpadasz :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 03, 2010 13:23 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

To może ja zapłacę za zastrzyki Soni :? - bo przecież była wcześniej u mnie i to ja alarmowałam, w związku z czym trafiła do weta w trybie pilnym - boję się, że Unidox u niej nie da rady infekcji :( Tylko proszę o info ile ich orientacyjnie będzie - to od razu przeleję na nasze konto.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt gru 03, 2010 13:30 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:To może ja zapłacę za zastrzyki Soni :? - bo przecież była wcześniej u mnie i to ja alarmowałam, w związku z czym trafiła do weta w trybie pilnym - boję się, że Unidox u niej nie da rady infekcji :( Tylko proszę o info ile ich orientacyjnie będzie - to od razu przeleję na nasze konto.

Soni wczoraj dostała Conwenię.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 03, 2010 13:32 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

No wiem właśnie, dlatego się oferowałam, że pokryję koszty- tylko tak orientacyjnie ile tych zastrzyków będzie? Bo wiem, że jeden 60 zł. Czyli w sumie... :?:

Alienor

Post » Pt gru 03, 2010 13:35 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Albercik dostał juz unidox od Martyny

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 03, 2010 13:55 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Kurde droga ta Convenia jak się ma dużo chorych kotów :( a ona jest lepsza/silniejsza od Unidoxu? Ma szersze spektrum działania? Bo martwię się też co będzie jeśli Czandrze Unidox nie pomoże...

A co z Guido - nadal bez kupki :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 03, 2010 14:05 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Jak wczoraj byłam w domu to Biguś jest w lepszej formie.
Po zastrzykach na apetyt i przemianę materi, które dostawał 2x dziennie troche lepiej.
Zainteresowany jest jedzeniem, ale kurcze tylko tuńczyk go interesuje.
Za radą Ewy wytaplałam mu suche w tuńczyku i zjadł wczoraj trochę.
Ale bardzo jest zaborczy w stosunku do mnie.
Alf wogóle nie może podejść bo zaraz jest goniony, z Sheba nie ma problemu :twisted: bo nie schodzi z szafy
Big naprawdę wróci szybko do formy ale potrzebuje Dużego dla siebie i myziania , myziania, myziania :1luvu:

Bigusiowy zawrót głowy :D
To ja Biguś Obrazek
Obrazek++Obrazek++Obrazek++Obrazek++Obrazek
Lubię ugniatać +Obrazek
i nawet się juz myję :P Obrazek++
Obrazek
ciociu czy musisz iść do pracy +Obrazek
To ja prześlę całuski dla cioć +Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 03, 2010 14:07 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Jaaa ale słodziak :1luvu: i tak ślicznie przesyła buziaczki :1luvu: A może chcesz dla niego trochę łososia? To bym do KCh podrzuciła ociupinkę :)

Alienor

Post » Pt gru 03, 2010 14:08 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Widzisz Dorota - zabierając go z KCh - uratowałaś go :ok: :piwa: :1luvu:

Mara S

Post » Pt gru 03, 2010 14:11 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Widzisz Dorota - zabierając go z KCh - uratowałaś go :ok: :piwa: :1luvu:

Taaa ale to nie do końca sukces, on potrzebuje więcej czasu z ludziem. A ja tylko w nocy jestem.
Jak mnie nie ma tak długo to on się wycofuje.
Wtorek i czwartek byłam więcej w domu bo miałam wolne za dyzur i naprawdę widać bylo różnicę w aktywności :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt gru 03, 2010 14:14 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Sukces będzie jak znajdzie dom bez innych kotów (jeśli dobrze rozumiem) ale dzięki temu, że go wzięłaś, wrócił do jako-takiej formy i moźna mu domku szukać :wink:

Mara S

Post » Pt gru 03, 2010 14:33 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:No wiem właśnie, dlatego się oferowałam, że pokryję koszty- tylko tak orientacyjnie ile tych zastrzyków będzie? Bo wiem, że jeden 60 zł. Czyli w sumie... :?:

Zawsze mi się wydawało, że genialność convenii polega na tym, że podaje się raz i działa do 14 dni.
Powtarzane jest tylko w skomplikowanych przypadkach. A juz nie pierwszy rac czytam o serii. Czy to naprawde tak trzeba?

http://www.elamed.pl/weterynaria/strona ... 11728.html

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 03, 2010 14:59 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Lidka pisze:
Alienor pisze:No wiem właśnie, dlatego się oferowałam, że pokryję koszty- tylko tak orientacyjnie ile tych zastrzyków będzie? Bo wiem, że jeden 60 zł. Czyli w sumie... :?:

Zawsze mi się wydawało, że genialność convenii polega na tym, że podaje się raz i działa do 14 dni.
Powtarzane jest tylko w skomplikowanych przypadkach. A juz nie pierwszy rac czytam o serii. Czy to naprawde tak trzeba?

http://www.elamed.pl/weterynaria/strona ... 11728.html

to jakies nieporozumienie - raczej raz sie podaje, ale słyszałam, że nie jest rewelacyjna jako antybiotyk, ale w przypadkach dzikich kotów jest wybawieniem, bo działa długo

to ta sama substanacja co cefalexim, biały zastrzyk, który podajemy codziennie, antybiotyk. Tylko w tym przypadku ma wydłużony czas działania.

cefalexim mamy w chatce

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 03, 2010 15:08 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

wrocilam
teresie przekazalam co i jak co zrobilam co nie
zostawilam tez kartke
buremu podalam unidox
soni cykloferon i do noska
guido siku pod siebie kupy nie ma -podalam parafine

cykloferon w drugim pomieszczeniu na oknie
bedzie trzeba podac jutro,w poniedzialek,srode i piatek

grzejnik wlaczylam jak Dorotko mowilas
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt gru 03, 2010 15:28 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

A tu bardzo sympatyczne wieści.
Odezwała się do mniez forum osoba na naszą prośbę o pomoc wszelaką w schronisku.
I tak to oto staliśmy sie szcęsliwymi posiadaczami- a w zasadzie nasze schroniskowe koty jedzonka.Obrazek
Podziękowałam i zapytałam czy mogę upublicznić nick, jak będzie zgoda to podam do wiadomości.
Narazie baaaardzo ale to baaaardzo dziękujemy darczyńcy Obrazek++

Obrazek++Obrazek++Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]