Piękny czarny Promyk ... już dobrze :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 11:31 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

Jestem jak zwykle :D
Tylko w robobcie taki zapiernicz i taka atmosfera, że nie miałam kiedy wcześniej wejść.
Promysiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt gru 03, 2010 12:11 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

przeczytałam o amigdalinie i tak- u nas opakowanie kosztuje 370 zł a można sprowadzić z meksyku za 85$ ale to potrwa b.długo.
1 tabl dla człowieka dziennie,co odpowiada zawartości amigdaliny w 10 jądrach pestek moreli.

albo ekstrakt 1g-2g dla chorego 80kg człowieka dziennie.
ale skąd wziąć ekstrakt..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt gru 03, 2010 12:15 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

smarti pisze:przeczytałam o amigdalinie i tak- u nas opakowanie kosztuje 370 zł a można sprowadzić z meksyku za 85$ ale to potrwa b.długo.
1 tabl dla człowieka dziennie,co odpowiada zawartości amigdaliny w 10 jądrach pestek moreli.

albo ekstrakt 1g-2g dla chorego 80kg człowieka dziennie.
ale skąd wziąć ekstrakt..

A nie lepiej sprawdzić ile jest tego w pestce jabłka? I rozgniatać np. pół pestki do jedzonka?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt gru 03, 2010 12:17 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

witamina B17 nie wiem w jakiej postaci na 100% była u nas we wro w kocance ( moja Mama tam kupowała właśnie)

o:

http://www.ekonsument.pl/spacerownik/m1 ... canka.html

ten pan który tam sprzedaje jest bardzo ok (ma tez dużą wiedzę), jak jest potrzeba to też ściga różne specyfiki...

a, a pestki migdałów obrzydliwie gorzkie!
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Pt gru 03, 2010 12:58 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

Noooo, z amigdaliną trzeba uważać, ona w zbyt dużych ilościach (które wcale nie są takie duże właśnie) jest już bardzo szkodliwa.

Witam, pozdrawiam, trzymam kciuki :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt gru 03, 2010 14:38 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

No to jestem z powrotem i zaglądam do Promysia :)
Przelewy zaczynają powoli spływać, więc kasa dla Was będzie w poniedziałek, bo dziś już nie będzie sesji wychodzących w moim banku.

A srebro koloidalne można podawać kotom przy przeziębieniu?
Moje czasem kichają, więc mnie to ciekawi.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 03, 2010 14:55 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

Promysiu, przesyłam cieplutkie głaski i przytulaski :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

^Lil^^

Od: Pon cze 02, 2008 18:59

Post » Pt gru 03, 2010 15:21 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

Erin pisze:No to jestem z powrotem i zaglądam do Promysia :)
Przelewy zaczynają powoli spływać, więc kasa dla Was będzie w poniedziałek, bo dziś już nie będzie sesji wychodzących w moim banku.

A srebro koloidalne można podawać kotom przy przeziębieniu?
Moje czasem kichają, więc mnie to ciekawi.

Można :) Moje dostają to na zmianę z Rutinoscorbinem.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt gru 03, 2010 15:53 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

no właśnie,ja Promysiowi chciałam dawać to srebro na gluta zamiast/oprócz antybiotyku i teraz chciałabym coś znależc na raka :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt gru 03, 2010 16:07 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

Z tego co czytałam bardzo bezpieczną dawka jest jedno całe jabłko dziennie dla człowieka (nawet dwa są bezpieczne ale taka pewna dawka to 1 jabłko). W jednym jabłku jest ok 6 pestek. Przeciętnego człowieka możemy liczyć na 60kg (bo to też dzieci się tyczy), czyli na 10kg przypadałaby jedna pestka. Zakładając że kot średnio waży ok 5kg to pół pestki na kota.

Ale to tylko takie moje bardzo przybliżone wyliczenia.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt gru 03, 2010 16:33 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

no pół pestki to już da się jakoś podać tylko weż pod uwagę że dawka dla chorych jest dwa razy większa niż w celu zapobiegania.

z tego co ja czytałam to straszysli nas cjankiem bo gdyby ludzie wiedzieli że amigdalina leczy raka to by przemysł farmaceutyczny padł i to była podobno gł.propaganda amerykańska.

ale jaka jest prawda -nie dojdziemy.

Gibutkowa-Promyś jest zachwycony Prezentem od Ciebie :kotek: :1luvu: :1luvu: wciąga aż się uszy trzęsa :D ta pucha ma taki piekny zapach że ja sama bym ją wciągnęła.Moj mąż kiedyć kupował to naszym rezydentom ale to są takie kociska że one wszystkim plują,bo za dobrze mają.

Promysiowi kupiłam tez conva w saszetce tego mięsnego i bardzo mu zasmakował :D

i jakby kicio ma dziś oczki bystrzejsze.. :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Pt gru 03, 2010 16:45 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

smarti pisze:ta pucha ma taki piekny zapach że ja sama bym ją wciągnęła.

jakem fanka ryb też kilka razy miałam ochotę ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt gru 03, 2010 16:49 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

a w pestkach nie ma cyjanku czy czegoś podobnego? Wydaje mi się, że kiedyś słyszałam, że są szkodliwe, tylko ludzie mają dużą masę ciała, więc nic im się nie dzieje, jeśli zjedzą...Ale głowy za to nie dam.

Czytałam na stronie lecznicy na Białobrzeskiej odpowiedź onkologa, dr Jagielskiego w FAQ dla dziewczyny, której suka ma białaczkę limfatyczną. Pisał też o kotach. Nie brzmi to bardzo optymistycznie :( , ale głębko wierzę, że Wasze wysiłki i nasze wspólne dobre myśli dla tego kota, zdziałają cuda!!! :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt gru 03, 2010 17:20 Re: Piękny czarny Promyk ... ciężko chory - prosimy o kciuki

smarti pisze:no właśnie,ja Promysiowi chciałam dawać to srebro na gluta zamiast/oprócz antybiotyku i teraz chciałabym coś znależc na raka :)

Smarti, kto by nie chciał? Mój Tata miał raka :(
A skoro srebro dobre na przeziębienie, to może spróbuję.
Gibutku, jaką dawkę stosujesz dla futer?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]