1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 13:14 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Zakładam ten wątek z nadzieją na to ,że po raz kolejny forumowicze okażą serca i pomogą p.Eli oraz jej podopiecznym.
Pani Ela ma pod swoją opieką około 30 psów na kilku działkach kiedyś w opiece nad pieskami pomagały jej mama i siostra niestety zmarły nagle i pani Ela została sama z psiakami, psy które do niej trafiają sa starsze i chore np. ostatnie stadium nowotworu to takie małe psie hospicjum, psi dom opieki .......
Pani Ela oddaje serce dla nich czasem sama nawet nie ma co jeść, zapłacić prądu czy gazu ... Ostatnio pani Ela by miec pieniażki dla psiakow sprzedała co jest najcenniejsze z domu- laptopa ,teraz juz nie ma czego sprzedać, a przeciez psiaki musza coś jeś,c mimo że w Łodzi jest tyle fundacji pani Eli nikt nie pomamaga ,raz z łodzkiego TOZ p.Ela dostała 10 puszek i troche karmy ,ale mimo to sytuacja jest zła,Pani Ela potrzebuje kocy ,bud misek ,smyczy ,obroży, sródkow na pchły i kleczcze ,tabletek na robaki ,szczepionek,
ryżu, makaronów, puszek czy suchej karmy może -ale tak na prawdę KAŻDA możliwa pomoc jest BEZCENNA !!
P.Ela to anioł ,nie kobieta skromna ,życzliwa, nie przejdzie obok psiego nieszczescia.
Potrzebne są również bazarki dla p.Eli.
Tylko nasza Fundacja Medor pomaga p.Eli ,ale niestety my sami już nie wyrabiamy :(
Oczywiście p.Ela nie jest zbieraczką i chce ,aby jej podopieczni znaleźli domy i tutaj również prośba o DT , pomoc w szukaniu DS !
Gdyby ktoś chciał również p.Elę wesprzeć groszem nr konta podam na PW.Na razie fotki + opis mam tych psiaków :
1. PIERNICZKA
Została przygarnięta czarna sunia, która czeka by ktoś ją zaadoptował i otoczył opieką. Obecnie Pierniczka przebywa w tymczasowym domu i czeka na dobrych ludzi. Pierniczka jest młodziutką sunią po przejściach. Została znaleziona jako szczeniak i oddana do nowego domu, natepnie, po 10 miesiącach zwrócona do osoby, która ją oddała do adopcji, ponieważ prawdopodobnie zachorowała i stała się niepotrzebna w rodzinie. Osoba, do której zwrócono sunie, zaopiekowała się sunią i Pierniczka doszła do siebie. Jest to pies, który wymaga ludzkiego ciepła i troski, ludzi, którzy są w większości czasu w domu i dom ten jest spokojny. Pierniczka jest wesoła, przyjacielska i bardzo posłuszna. Nie ufa ludziom i podchodzi do osób, które zna, ale szybko nawiązuje kontakt i uwielbia się przytulać. Ma czarno-brazową sierść, jest średniego wzrostu psiakiem z białą krawatką.
Pierniczka naprawdę potrzebuje domu! Osoba, która sie nią opiekuje ma już kilkanaście psów i nie ma warunków fizycznych, by zaadoptować na stałę kolejnego psa. Bardzo proszę o odzew.
Telefon kontaktowy: 600-436-897 p.Ela
Obrazek

2. AMIK
SZUKAM DOBRYCH I ODPOWIEDZIALNYCH LUDZI, KTÓRZY CHCIELIBY ZAOPIEKOWAC SIĘ PIESKIEM O IMIENIU AMIK. AMIK MA OK. 1,5 ROKU I ZOSTAŁ ZNALEZIONY. PIESEK JEST WRAZLIWY I BARDZO PRZYWIĄZANY DO MIEJSCA, PSI DOMOATOR. JEST WESOŁY, PRZYJACIELSKI, ALE WYMAGA CZASU, CIERPLIWOŚCI, WRAŻLIWOŚCI I UWAGI BY ZAAKCEPTOWAĆ NOWE MIEJSCE.
Pani ELA TEL. 600-436-897
Obrazek

3. UMKA I MARCHEWKA – CÓRKI DOBERMANKI:
DWIE SUCZKI SZCZENIAKI SZUKAJĄ DOMU, W KTÓRYM POZOSTANA NA ZAWSZE I LUDZI, KTÓRZY SIĘ W NICH ZAKOCHAJĄ. MAJĄ DWA MIESIĄCE, WYGLADAJĄ JAK PINCZERY ŚREDNIE, ALE SĄ CÓRKAMI PIĘKNEJ BRĄZOWEJ DOBERMANKI.
SUNIE SĄ BARDZO ENERGICZNE I CHĘTNIE ZNAJDĄ CIEPŁY DOM. MAJĄ KRÓTKĄ SIERŚĆ I DLATEGO NIE NADAJA SIĘ DO TRZYMANIA W BUDZIE.
SĄ PIĘKNE I BARDZO ODDANE. MARCHEWKA MA TEMPERAMENT A UMKA UROK OSOBISTY.
ELA TEL: 600-436-897
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 03, 2010 16:38 przez Borówka16, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Pt gru 03, 2010 13:23 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

czy na zwierzęta Pani Eli wystawiane były aukcje cegiełkowe na allegro?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt gru 03, 2010 14:00 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

ojej :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt gru 03, 2010 14:06 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Borówka, ja bym nie wpisywała publicznie danych p. Eli... Z tego co czytałam na dogo ktoś kiedyś wklejał te dane na allegro jak psiaki były ogłaszane i ludzie zaczęli jej podrzucać zwierzęta...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt gru 03, 2010 14:32 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Magija pisze:czy na zwierzęta Pani Eli wystawiane były aukcje cegiełkowe na allegro?

Magda, w tej sprawie miała się skontaktować z Tobą Dorota z Sokolnik, pytała mnie własnie o możliwość wystawiania Allegro przez Kotylion.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt gru 03, 2010 14:50 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

jesteśmy z Dorotą w kontakcie - ja pytam czy allegro cegiełkowe było robione przez kogokolwiek?
Obrazek

Magija

Post » Pt gru 03, 2010 16:36 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Nie , allegro nie było wystawiane z tego co mi wiadomo ,ale jeszcze dopytam.
Oczywiście bardzo fajnie by było , gdyby zostało wystawione :)
Zaraz skasuję dane ,wstawiłam je ,bo zasugerowałam się ,że na wątku na dogo są upublicznione.
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pt gru 03, 2010 16:47 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Borówka16 pisze:Nie , allegro nie było wystawiane z tego co mi wiadomo ,ale jeszcze dopytam.
Zaraz skasuję dane ,wstawiłam je ,bo zasugerowałam się ,że na wątku na dogo są upublicznione.

to jeśli dostanę gotowy tekst+foto na aukcję cegiełkową (można podpatrzeć na allegro co ma się znaleźć na takiej aukcji) to wystawię taką na P. Elę
Obrazek

Magija

Post » Pt gru 03, 2010 16:54 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Magija pisze:
Borówka16 pisze:Nie , allegro nie było wystawiane z tego co mi wiadomo ,ale jeszcze dopytam.

to jeśli dostanę gotowy tekst+foto na aukcję cegiełkową (można podpatrzeć na allegro co ma się znaleźć na takiej aukcji) to wystawię taką na P. Elę

Ok , super :1luvu:
Zaraz sklecę jakiś tekst i wstawię na wątek :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pt gru 03, 2010 16:58 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

I kolejne fotki...jeszcze bez opisów.
Najchudsza sunieczke :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I piękny , czarny pies
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Sob gru 04, 2010 17:27 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Borówka16 pisze: mimo że w Łodzi jest tyle fundacji pani Eli nikt nie pomamaga ,

Borówko16, proponuję byś sprawdziła dokładnie i dopiero po rozmowie u źródła pisała o braku pomocy ze strony wszystkich łódzkich fundacji...
Obrazek

jola od jadzi

Od: Pt sie 10, 2007 15:30

Post » Sob gru 04, 2010 17:30 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

jola od jadzi pisze:
Borówka16 pisze: mimo że w Łodzi jest tyle fundacji pani Eli nikt nie pomamaga ,

Borówko16, proponuję byś sprawdziła dokładnie i dopiero po rozmowie u źródła pisała o braku pomocy ze strony wszystkich łódzkich fundacji...

Przepraszam ,ale treść wątku skopiowałam z jego odpowiednika na dogo ,którego nie jestem autorką :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Sob gru 04, 2010 17:33 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob gru 04, 2010 17:43 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Borówka16 pisze:Przepraszam ,ale treść wątku skopiowałam z jego odpowiednika na dogo ,którego nie jestem autorką :roll:

Faktycznie, wobec tego muszę sprostować, że autorka wątku na dogo minęła się z prawdą.
Obrazek

jola od jadzi

Od: Pt sie 10, 2007 15:30

Post » Śro gru 08, 2010 17:03 Re: 1 kobieta i ok.30 zwierząt ! Łódź ! POMOC PILNIE POTRZEBNA !

Magija , wstrzymaj się na razie z allegro cegiełkowym ,bo kilka dni temu Dominika z Medoru wystawiła : http://allegro.pl/urocze-psiaki-z-lodzi ... ml#gallery
Ale bardzo dziękuję za chęci :1luvu:
Odewzę się jak to się skończy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

[następna]