Łaciatek już w DS u Prue!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 9:12 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Noc minęła spokojnie - mama nie została uduszona przez kota :)
Całą noc ładnie spał w łóżku przytulony. Nadal zachowuje się jak piesek - chodzi za ludziem wszędzie!

Mama mówi na niego Rambo ;)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Czw gru 02, 2010 12:02 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Zołzik pisze:Noc minęła spokojnie - mama nie została uduszona przez kota :)
Całą noc ładnie spał w łóżku przytulony. Nadal zachowuje się jak piesek - chodzi za ludziem wszędzie!

Mama mówi na niego Rambo ;)

Pewnie ma coś z Devona - te koty były właśnie tak "krzyżowane" ze sobą żeby tą cechę miały. Mój Mietek też taki jest :) Czasem to jego upierdlistwo jest trochę męczące ale słooodkie :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 02, 2010 17:55 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Łaciatek grzeczny!
Ładnie je (wręcz się domaga), pije wodę, korzysta z kuwety. Śpi sobie na kanapie, a jak sobie przypomni, to upomina się o mizianie. Mruczy i ugniata.

To naprawdę cudowny kot - dom stały będzie zachwycony!!

Zołzik

Post » Pt gru 03, 2010 1:22 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Rambo :1luvu: Słodko 8)
Rambo Słodziak :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt gru 03, 2010 12:30 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Mamy mały problem... Kot od wczoraj ma srakę... i nie bardzo wiem, co może być jej przyczyną (mam nadzięję, że nie pp..)

Ogólnie jest troszkę niechlujny, mało się myje, nie bardzo sobie radzi jak się ubrudzi. Ma apetyt.

Dostanie aniprazol - mam nadzieję, że sraczka wywołana jest robakami, a nie czymś poważniejszym!! Trzymajcie kciiuki!

Zołzik

Post » Pt gru 03, 2010 17:50 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

:ok: :ok: Oby były to robaki!

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pt gru 03, 2010 19:57 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Byłam w odwiedzinach u Łaciatka vel. Mafiozo.
Jest jedną wielką przytulanką. Nie sprawia żadnych kłopotów poza tym, że je jak smok!! Myślałam, że karma, którą dałam starczy mu na tydzień przynajmniej a on już prawie wszystko wciągnął. Siada przy misce i miauczy ;)

Jest cudowny. Ma mięciutką i puszystą sierść i przyjemnie mruczy!

Szukamy domku stałego dla Mafioza!!

Zołzik

Post » Sob gru 04, 2010 10:31 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Jak łaciatek po nocy :twisted:

molly88

Post » Sob gru 04, 2010 10:33 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

A jak qpal?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob gru 04, 2010 10:48 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Gibutkowa pisze:A jak qpal?

No więc qpal nadal rzadki - brązowy. Nie jest żółty, ani krwisty więc nie panikuję :)
Robiony raz dziennie - rano, więc sraczki jako takiej też nie ma.
Dzisiaj nie trafił do kuwety załatwił się obok... :/
Mama trochę kręci nosem, bo jest bardzo czystą osobą i troszkę ja to wkurza, że na dzień dobry ma takie przeboje z kotem.
Kociak dostaje RC Intenstinal, więc w zasadzie od strony jelitowej nie powinno być problemów, więc nie wiem...
W poniedziałek dostanie Aniprazol.

Sama nie wiem co to może być. Jakieś pomysły?

Poza tym Mafiozo ma apetyt, domaga się jedzenia - rano mamę ugniata, żeby wstała i dała jeść ;)
Wczoraj wieczorem się bawił piłeczką i szalał.

Ma ulubione miejsce na parapecie i ogląda ptaszki.

Zołzik

Post » Sob gru 04, 2010 10:58 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Co do RC Intenstinal to jak moja kotka była na nim to rez robiła rzadkie kupki... Dopiero jak juz weszła na normalna karme to jej to mineło... Wiec sama nie wiem :(

molly88

Post » Sob gru 04, 2010 11:01 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

molly88 pisze:Co do RC Intenstinal to jak moja kotka była na nim to rez robiła rzadkie kupki... Dopiero jak juz weszła na normalna karme to jej to mineło... Wiec sama nie wiem :(

No moje z kolei zaczeły po nim dopiero robić ładne... kurcze sama nie wiem...

Co myślicie? Robaki? Karma? Co robić?

Zołzik

Post » Sob gru 04, 2010 12:24 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Ja bym na razie nie dawała odrobaczacza albo spróbowała ustabilizować kupę do tego poniedziałku. Odrobacznie zazwyczaj idzie w parze ze sraczką więc spadniecie z deszczu pod rynnę. Ugotuj mu kurczaka z dość sporą ilością marchewki - zmiksuj i podaj taka papkę (bez przypraw żadnych oczywiście). Marchwianka naturalnie hamuje biegunkę i stabilizuje układ trawienny. Dopiero jak kupa będzie w miarę prawidłowa (bardziej przypominała plastelinkę niż ciapkę) podałabym Aniprazol. W razie czego kup saszetkę Smecty i podaj do jedzenia na końcu trzonka łyżeczki od herbaty - bardzo malutko ale to już w przypadku takiej mocniejszej biegunki. Jeśli nie jest tragicznie to marchwianka powinna załatwić sprawę. Oprócz kurczaka z marchewką tylko suche mu podawaj na czas hamowania biegunki.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie gru 05, 2010 16:49 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

:!:

molly88

Post » Nie gru 05, 2010 19:29 Re: [WRO] Łaciatek - szuka DS! Prosimy o pomoc finansową dla DT!

Dostaje tylko suche. Czekamy co będzie, ale na razie nie ma sraczki.

Zołzik

[poprzednia][następna]