Trójkot birmański n° 3 - wreszcie wiosna!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 02, 2010 22:23 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

No to poznalas jego nowa slabosc ;)

U mnie koty maja zbiorowa slabosc do wolowinki w galaretce z Bozity-mozna je obudzic z glebokiego snu po cichutku otwierajac opakowanie ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw gru 02, 2010 22:35 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Obrazek

To nie to, ze slabosc, to nowosc :lol:
Za tydzien juz sie tak pchal do tych chrupek nie bedzie. Jak otwierasz nowa torbe chrupek (a poprzednia w dodatku byla 7kg, wiec wielka, dlugo ja jadly), to Twoje koty nie rzucaja sie na poczatku z entuzjazmem na nowe chrupki? :kotek:
W dodatku moim pod koniec torby (zwlaszcza duzej) chrupki coraz ciezej wchodza, tzn. jedza je coraz mniej chetnie, albo smak im sie nudzi, albo dlugo otwarte wietrzeja troche? :roll: (choc szczelnie zamykam). Dlatego na lato zawsze kupuje chrupki w mniejszych opakowaniach, boje sie, ze w wyzszej temperaturze w otwartej torbie szybciej zjelczeja albo co...

Slabosc to one maja do parzonego dorsza czy mintaja 8)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw gru 02, 2010 23:42 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Moje tylko Bozite pozeraja-wolowinke ze smakiem,a odnosnie reszty robia łaske 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt gru 03, 2010 8:46 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

U mnie roznie, starszaki pozeraja rybe, Fifinka nerkowe chrupki Puszka :twisted: , wszystkie trzy nowe chrupki pierwszego dnia po otwarciu torby, indyka czy kurczaka ze sakiem, a reszte tak o Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 03, 2010 9:15 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Kronik Trójkotnych ciag dalszy, czyli codziennosc z potworrami Obrazek
Pupusz mnie dobil Obrazek
Wczoraj wieczorem w ostatniej chwili wyrwalam mu z zebow moja nowa welniana skarpetke, ktora wlasnie ze smakiem napoczynal :strach:
Na szczescie jestem czujna Obrazek

Spac poszedl ze mna do pokoju normalnie, urok nowych chrupek juz przeminal. Rozkosznie mruczac wszedl na koldre i rozpoczal rytual deptudeptudeptu poczawszy od moich stop, po czym stopniowo posuwajac sie w gore, ulokowal sie w koncu na moich oskrzelach, kokoszac sie i mruczac jak pijany traktor, co juz zaczelo wywolywac moja wesolosc (oraz lekkie przyduszenie Obrazek ). Pysio mial na mojej twarzy i stwierdzilam, ze brodka mu pachnie Rubenalem, taki delikatny ziolowy zapach Obrazek
W tym momencie otworzyl paszcze i (delikatnie, bez obawy) wzial w nia caly moj nos Obrazek
Dobrze, ze juz lezalam, bo inaczej poteznie rybny chuch by mnie powalil Obrazek
Dostalam wiec tylko nieopanowanego ataku konwulsji :ryk:
Pupusz, zdegustowany drgawkami podloza, zszedl mi z tchawicy na bok na lozko i stropiony patrzyl tak: Obrazek
Pozniej grzecznie spedzil noc na lozku przy mojej glowie, zjadl prawie wszystkie swoje chrupki k/d (ale porcja byla kopiasta) i rano znow przyszedl na seans miziania, ale poczekal z tym do budzika Obrazek

Kochanego mam kota! :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 03, 2010 9:21 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Birfanka pisze:Pupusz mnie dobil Obrazek
Wczoraj wieczorem w ostatniej chwili wyrwalam mu z zebow moja nowa welniana skarpetke, ktora wlasnie ze smakiem napoczynal :strach:

Ha! Skarpetkowa mania się szerzy.
Melduję się, lepiej późno niż wcale :)

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pt gru 03, 2010 9:41 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Witaj Bryska :D

Pupusz ma juz pare zamordowanych welnianych skarpetek na koncie mysliwskim Obrazek

Oraz dwa swetry :strach:
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 03, 2010 9:55 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Birfanka pisze:Kronik Trójkotnych ciag dalszy, czyli codziennosc z potworrami Obrazek
Pupusz mnie dobil Obrazek

Spac poszedl ze mna do pokoju normalnie, urok nowych chrupek juz przeminal. Rozkosznie mruczac wszedl na koldre i rozpoczal rytual deptudeptudeptu poczawszy od moich stop, po czym stopniowo posuwajac sie w gore, ulokowal sie w koncu na moich oskrzelach, kokoszac sie i mruczac jak pijany traktor, co juz zaczelo wywolywac moja wesolosc (oraz lekkie przyduszenie Obrazek ). Pysio mial na mojej twarzy i stwierdzilam, ze brodka mu pachnie Rubenalem, taki delikatny ziolowy zapach Obrazek
W tym momencie otworzyl paszcze i (delikatnie, bez obawy) wzial w nia caly moj nos Obrazek
Dobrze, ze juz lezalam, bo inaczej poteznie rybny chuch by mnie powalil Obrazek
Dostalam wiec tylko nieopanowanego ataku konwulsji :ryk:
Pupusz, zdegustowany drgawkami podloza, zszedl mi z tchawicy na bok na lozko i stropiony patrzyl tak: Obrazek
Pozniej grzecznie spedzil noc na lozku przy mojej glowie, zjadl prawie wszystkie swoje chrupki k/d (ale porcja byla kopiasta) i rano znow przyszedl na seans miziania, ale poczekal z tym do budzika Obrazek

Kochanego mam kota! :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kocham takie opisy :1luvu:
Chwilowo nie mam sily opisywac swego poranka i wieczoru z kotami,ale Twoj Sobie zwizualizowalam :ryk:

anulka111

Post » Pt gru 03, 2010 10:46 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Kociary :roll: Potwór najpierw potrenował na skarpetce, potem chciał Cię zabić podduszając a jak nie poskutkowało próbował dobić rybnym chuchem a Ty się cieszysz?! Rachunek sumienia zrób, czym się Jaśnie Pupuszowi naraziłaś :mrgreen:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt gru 03, 2010 11:29 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

A trzeba słuchać mądrości ludowych!
Koty w nocy wysysają oddech ze śpiącego!
Dobrze, że jeszcze nie spałaś, bo by Cię wyssał. :strach:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt gru 03, 2010 11:40 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Pupusz rozkoszniak :mrgreen: . Zaczynam doceniać moje koty za to że nie lubią rybnych chrupek, uff.
Z tym wysysaniem oddechu jest coś na rzeczy. Uwalenie się malutkiego kotka znakomicie wspomaga wydech, gorzej z nabraniem powietrza :twisted: . Jak się do tego doda nos przygryziony ząbkami - lekko, ale tak żeby przytkać dziurki... :lol:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt gru 03, 2010 11:42 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

:strach: :strach: :strach:

Ale zaraz, chwileczke, przeciez on chuchal, a nie wyciagal? Obrazek
Zrobil mi klasyczny wdmuch "usta-nos" (moze sie faktycznie przestraszyl, ze mnie poddusil tym kokoszeniem na moich sredniogornych drogach oddechowych?) :lol:
tyle, ze ten rybny chuch by powalil slonia, ale moze zastosowal to specjalnie w celu ocucenia, zamiast amoniaku? :lol:
Koty to chytre bestyje som! :twisted: :lol: :kotek:
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 03, 2010 11:51 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Hańka pisze:Kociary :roll: Potwór najpierw potrenował na skarpetce, potem chciał Cię zabić podduszając a jak nie poskutkowało próbował dobić rybnym chuchem a Ty się cieszysz?! Rachunek sumienia zrób, czym się Jaśnie Pupuszowi naraziłaś :mrgreen:

Ani chybi szlabanem na wejscie do lazienki w trakcie moich ablucji Obrazek
Ale po tym, jak kolejny raz z rzedu wepchal sie do lazienki, po czym zrobil mi numer z naglacym przerazliwym wyciem pod drzwiami jamuszewyjscjuznatychmiastjuzwypuscmnie! w starannie wybranym momencie, gdy akurat mialam leb pod prysznicem i bylam unieruchomiona, wiecej go nie wpuszczam :twisted:
Asystuja mi Maya i Fifinka (Fifinka stale, to jest jej ulubione zajecie, Maya czesto), ale one nigdy nie domagaly sie gwaltownie wypuszczenia z lazienki Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 03, 2010 16:16 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Birfanka pisze::strach: :strach: :strach:

Ale zaraz, chwileczke, przeciez on chuchal, a nie wyciagal? Obrazek
Zrobil mi klasyczny wdmuch "usta-nos" (moze sie faktycznie przestraszyl, ze mnie poddusil tym kokoszeniem na moich sredniogornych drogach oddechowych?) :lol:
tyle, ze ten rybny chuch by powalil slonia, ale moze zastosowal to specjalnie w celu ocucenia, zamiast amoniaku? :lol:
Koty to chytre bestyje som! :twisted: :lol: :kotek:

"Ooj naiwna, naiwna, naiwna
jak dziecko we mgle..."
Ratowac chciał, tiaaa.
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt gru 03, 2010 16:34 Re: Trójkot birmański n° 3 - przyszła zima, koty śpią.

Myslisz, ze specjalnie sie wczesniej obficie uraczyl rybnymi chrupkami, zeby mnie porazic chuchem? :strach:

A to dran Obrazek
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]