KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 12:27 KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

Witajcie.
pod koniec września umarł mój sąsiad i osierocił 13 kotów. Pięciu z nich znalazłam domy u swoich znajomych i ich los jest w dobrych rękach. Pozostały 3 kocury oraz 5 prawie całkiem dzikich kotek. Jednego kocura wykastrowałam, drugiego wykastruje po 6 grudnia. Kotkom daje provere ale właśnie chciałam się Was poradzić na temat sterylizacji, czy nadal są jakieś programy że wykonuje się ją w niektórych lecznicach bezpłatnie? Niestety nie stać mnie na ich sterylizacje a też nie orientuje się w tym temacie dlatego będę wdzięczna za pomoc. Mieszkanie po sąsiedzie jest obecnie remontowane bo było w strasznym stanie, ważyły się też jego losy bo było ogromnie zadłużone jednak bratu sąsiada udało się się dogadać ze spółdzielnią, pozwolił zostać kotom i na czas jak oni tam na stałe nie mieszkają ja z rodziną się nimi opiekuje. Dla dwóch dorosłych kocurów szukam również domów ponieważ to oswojone, cudowne koty, jeden rudy a drugi pręgowany. Jednak to muszą być domy w których nie wychodzi się na dwór bo uciekają w poszukiwaniu swojego domu.
Obrazek

Największe zło to tolerować krzywdę.
— Platon

Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. - Emile Zola

lawinka

Od: Nie mar 16, 2008 15:42

Post » Czw gru 02, 2010 14:04 Re: KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

Wydaje mi się, że w dużych miastach takie akcje są organizowane głównie w marcu, poza sezonem kocich utarczek w rozumieniu urzędniczym trudno o pomoc :/
Warto chyba też popytać w schronie o zniżki na sterylki, czasem tam robią taniej.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw gru 02, 2010 15:00 Re: KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

dziękuje za odp :) czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć bo znalazłam taka info http://www.schroniskopromyk.pl/index.ph ... &Itemid=68 i zaliczam się do doktora Jacka który według tego co tam pisze ma jeszcze miejsca w moim rejonie tylko czy myślisz że ja jako osoba z ulicy mogę się o to ubiegać? Chce tam podejść i zapytać jak we wtorek wrócę do Gdańska ale w ogóle nie wiem czy mam szanse.
Obrazek

— Platon

Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. - Emile Zola

lawinka

Post » Czw gru 02, 2010 15:14 Re: KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

Tam jest takie info
Do w/w zakładów weterynaryjnych zwierzęta przewidziane do przeprowadzenia zabiegu sterylizacji mogą dostarczać tylko osoby ujęte na liście społecznych opiekunów.Listy te znajdują się m.in. w lecznicach objętych programem sterylizacji bezdomnych kotek na rok 2010 oraz w siedzibie Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Gdańsku Wrzeszczu ul. Wyspiańskiego 30 tel. 58 341-94-70

To może być trochę dyskwalifikujące, ale możesz zapytać - bez tego nie będziesz wiedzieć i tak :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw gru 02, 2010 20:29 Re: KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

no tak nic nie zaszkodzi mi sprobowac :) a jesli ktos jest opiekunem spolecznym z mojego regionu (Gdansk Morena ) lub zna kogos takiego i moze mi pomoc to zalatwic to tez prosze o kontakt. A wiecie moze jak zostaje sie takim opiekunem spolecznym?
Obrazek

— Platon

lawinka

Post » Pt gru 03, 2010 9:46 Re: KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja

To jak będę w Gdańsku to się wszystkiego dowiem i napisze bo może komuś też przydadzą się te informacje :) dziękuje za zainteresowanie :)
Obrazek

— Platon

lawinka