Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 10:57 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Śliczne kociaczki :1luvu: Też trzymam za nie kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto lis 30, 2010 15:16 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Ejjjjj nie rezygnujcie tak łatwo! Wrocław nie leży na innym kontynencie ;)

W połowie grudnia ma przyjechać do Stepnicy weterynarz z Wrocławia. Może pomógłby w transporcie kociaka?
Weihaiwej podać Ci na niego namiary, żebyś mogła się skontaktować i zapytać, czy zabrałby kociaka do Wrocka?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto lis 30, 2010 17:15 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Cudak1 pisze:W połowie grudnia ma przyjechać do Stepnicy weterynarz z Wrocławia. Może pomógłby w transporcie kociaka?

O zupełnie o tym nie wiedzieliśmy! Jeśli by się zgodził to zmienia postać rzeczy :wink:
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Śro gru 01, 2010 16:54 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Anduk, Envy - na miau mamy wątek transportowy, ludzie jeżdżą po Polsce, to i koty mogą wozić - więc nie zrażajcie się ofertami DT z drugiego końca kraju :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro gru 01, 2010 18:19 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Cudak1 pisze:Ejjjjj nie rezygnujcie tak łatwo! Wrocław nie leży na innym kontynencie ;)

W połowie grudnia ma przyjechać do Stepnicy weterynarz z Wrocławia. Może pomógłby w transporcie kociaka?
Weihaiwej podać Ci na niego namiary, żebyś mogła się skontaktować i zapytać, czy zabrałby kociaka do Wrocka?

O, to poproszę o namiary na weta! To by było super :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro gru 01, 2010 20:55 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Poszło PW :)

Cudak1

Post » Śro gru 01, 2010 20:57 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Szalony Kot pisze:Anduk, Envy - na miau mamy wątek transportowy, ludzie jeżdżą po Polsce, to i koty mogą wozić - więc nie zrażajcie się ofertami DT z drugiego końca kraju :)

Coś tam kiedyś mi przemknęło przed oczami ale nie zarejestrowałem - dla nowej osoby trudno ten ogrom wątków ogarnąć ;) Tak nawiasem mówiąc wszystkiego najlepszego! :piwa:

Dzisiaj jak co dzień opiekun był na działce ale nie miałem z nim kontaktu... temperatury bardzo niefajne się zrobiły w między czasie...

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Śro gru 01, 2010 21:28 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Niestety, strasznie zimno :(

Weihaiwej

Post » Śro gru 01, 2010 22:38 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

A dziękuję dziękuję, urodziny spędziłam biegając po Ochocie i wołając "kici kici, Princesska!", bo komuś z miau zgubił się kot... ;)

Trzymam kciuki za transport, na tej trasie o to niełatwo :)

Szalony Kot

Post » Czw gru 02, 2010 9:48 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Naszła mnie jedna wątpliwość: ja mam psa, myślicie, że w przypadku takiej działkowej kici nie będzie to problem?

Weihaiwej

Post » Czw gru 02, 2010 9:54 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Kicia póki mała to raczej szybciej się przyzwyczai. Suki też zazwyczaj nie mają problemów z akceptacją zwłaszcza małego koteczka (bo traktują jakby to miało być ich dziecko). Natomiast w przypadku psa wydaje mi się, że duże znaczenie ma, czy jest kastrowany.

Szalony Kot

Post » Czw gru 02, 2010 9:56 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Szalony Kot pisze:Kicia póki mała to raczej szybciej się przyzwyczai. Suki też zazwyczaj nie mają problemów z akceptacją zwłaszcza małego koteczka (bo traktują jakby to miało być ich dziecko). Natomiast w przypadku psa wydaje mi się, że duże znaczenie ma, czy jest kastrowany.

Dzięki Szalony Kot :)
To jest suka - ale o jej zachowanie nie martwię się w ogóle, ona koty akceptuje i jest absolutnie nienachalna. Trochę już kotów poznała w życiu :) Zresztą jej zdjęcia z kotami przewijają się w moim wątku.

Weihaiwej

Post » Czw gru 02, 2010 12:48 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Weihaiwej pisze:Naszła mnie jedna wątpliwość: ja mam psa, myślicie, że w przypadku takiej działkowej kici nie będzie to problem?

Nie wiem, my psa nie mamy. Za to wzięliśmy z działki siostrzyczkę puchatki do domu (we wrześniu), jak ledwo słaniała się na nogach. Najpierw separowaliśmy i odkarmialiśmy w łazience, potem powoli oswajaliśmy nasze dwie starsze kocice z jej widokiem (kilka minut dziennie). Po prostu baliśmy się, że ją zaszczują jak będzie taka słaba.

Gdy zaczęła nam już wariować w łazience po prostu uwolniliśmy. Okazało się, że mała sobie dobrze radzi i się szorstko tolerują (co przy naszych dwóch zazdrośnicach i tak jest duży sukces). Koniecznie trzeba też pamiętać by małą odrobaczyć.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Czw gru 02, 2010 13:13 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Jeśli suka koty toleruje to nie powinno być problemu :) najwyżej dostanie kilka razy po nosie od kociaka ;)

Weihaiwej dzwoniłaś?

Cudak1

Post » Sob gru 04, 2010 15:21 Re: 4 bezdomne kociaki.ZAMARZNĄ na działce.Pilnie POTRZEBNY DT!!

Uwaga!

Szylkretka, mały szary i mały czarny odważniejszy siedzą u nas w baraku na działce przy grzejniku. Czwarty mały czarny za nic w świecie nie ma ochoty i jest na zewnątrz na mrozie :| Dodatkowo siedzą w baraku dwa rude koty z lipca (Cycek i Nieśmiałek).

Maluchy nie mają szczęścia... proszą o DT/DS :!:

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]