PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 7:59 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Dalej :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw gru 02, 2010 8:00 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

A :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw gru 02, 2010 8:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Grudziądz zasypuje śnieg, a ja mam stać na jamarku Św. Mikołaja z kalendarzami Fundacji For Animals, buuuu 3 dni po 10 godzin. I tak nikt nie dotrze :cry:
I, że sie pochwalę artykułem, siostry co Wy na to?
http://www.mmgrudziadz.pl/artykul/ptaki ... 49986.html
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw gru 02, 2010 9:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Śnieżne info ze stolycy: sypie i to gęsto. Podejrzewam, że zimno jak stpięćdziesiąt :evil: A my dzisiaj idziemy na sterylkę. Czekałam, żeby koci oszczędzić nerwów, no i się doczekałam idealnej pogody (głupia ja, oj, głupia). Mama mówi: zawińcie ją w kocyk :roll: Ona by ten kocyk zjadła i nas na dokładkę, nerwus jeden. Raczej zawiniemy transporter i do torby. Dobrze, że wet niedaleko. Już mi się nerwówka zaczyna: wybudzi się, czy się nie wybudzi? Spaprają robotę, czy nie spaprają? I jak ja jej kaftanik założę, skoro przy zakładaniu szelek jest walka. Cały dzień w nerwach nas czeka, bo operacja dopiero o 15:30. No i kot głodny. "Nie słyszysz, że kot głodny?! Miauuu!"

Pompommama, świetna historia z akwarium. Co jakiś czas mi się przypomina i parskam śmiechem - wizja zawału kociska, gdy na niego wrzeszczysz wbiła mi się w łeb :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw gru 02, 2010 9:33 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Hikiko, za sterylkę :ok: , pogoda faktycznie paskudna, może weź jakiś termoforek albo butelkę z gorącą wodą, albo termos i potem przelać (tylko owiń w coś) do transporterka bo po narkozie może jej być zimno

jozefina1970

Post » Czw gru 02, 2010 9:36 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

W kaftanik to chyba wet jeszcze pod narkozą zawija, czy u Was nie? Kamila w ogóle nie była zawinięta w kaftanik, ani nic, jakoś żyje :lol: Już jej nawet brzuszek zdążył zarosnąć, nikt by się nie skapnął, że niedawno została wypatroszona :mrgreen:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Czw gru 02, 2010 9:37 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Nie zawinęła mi wetka w kaftanik a ja potem męki przeżywałam czy nic sobie w brzuszek nie zrobi bo nasza wetka przeciwnikiem kaftaników jest :-) Ale na szczęście wszystko ok

jozefina1970

Post » Czw gru 02, 2010 9:59 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Tłumaczę sobie, że to przecież rutynowy zabieg, a wet powiedział, że jeszcze się u nich nie zdarzyło, żeby się zwierzak nie wybudził i zszedł, ale... Z nerwów zapomniałam spytać, jakie robią szwy, no nic, przeżyjemy, co trzeba będzie przeżyć;] Mam nadzieję, że będzie trochę osłabiona przez pierwsze dni, to by nam ułatwiło opiekę i kaftanikowanie :wink: Szłam wczoraj i myślałam o tych wszystkich kotach bezdomowych, jak muszą marznąć, a my się roztkliwiamy, że naszej Azie będzie zimno prze 5min. Paskuda nawet sobie nie zdaje sprawy, jakie ma szczęście :wink:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw gru 02, 2010 11:19 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Obrazek

Hej Siostry Czarownice.

Wczoraj sypało wiało a dzisiaj w Krakowie +1 z dachów zwisają wielkie sople i nawisy zmrożonego śniegu blehhhhh strach przechodzić. jak to co się lekko odmroziło zetnie mróz lodowisko murowane ..........

Chodniki nie odśnieżone no bo po co ... :evil:

Dziunia przyniosła mi pustą miskę chyba ktoś głodny jest....

Miłego dnia Wszystkim

Solangelica sierściuchy też bierzecie na Śląsk :?:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw gru 02, 2010 11:20 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

kirke18 pisze:Grudziądz zasypuje śnieg, a ja mam stać na jamarku Św. Mikołaja z kalendarzami Fundacji For Animals, buuuu 3 dni po 10 godzin. I tak nikt nie dotrze :cry:
I, że sie pochwalę artykułem, siostry co Wy na to?
http://www.mmgrudziadz.pl/artykul/ptaki ... 49986.html

Artykuł super!!

Szkoda, że fanty nie dojechały do Ciebie. :?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 02, 2010 11:20 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

I tak sobie tlumacz Hikiko. I mysl pozytywnie. My tu kciuki trzymamy :ok: wiec bedzie dobrze!
Kirke z czego zrobilas karmik dla ptakow?? Ja tez chce zrobic ale nie mam pomyslu, choc widzialam wczoraj ktos robil z butelki plastikowej. A te ziarna slonecznika to luskane czy nie?? Bo ja troche ciemna jestem :oops: wiec jesli mozesz mi udzielic informacji...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 02, 2010 11:22 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopio dzielna kobieto!!
Nasze psisko sypie się na całego. A mój ojciec panikarz wczoraj nie pozwolił go do weta zabrać, a dziś znów moge dopiero po robocie, pytanie tylko czy dotrę, bo nie można sie wydostać z mojej wsi!
Pies ma sraczkę i rzyga...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 02, 2010 11:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

villemo5 pisze:Etiopio dzielna kobieto!!
Nasze psisko sypie się na całego. A mój ojciec panikarz wczoraj nie pozwolił go do weta zabrać, a dziś znów moge dopiero po robocie, pytanie tylko czy dotrę, bo nie można sie wydostać z mojej wsi!
Pies ma sraczkę i rzyga...

W jakim wieku psisko ?

jaka rasa / lub podobny do jakiej rasy ?

Ile waży ?

Jaka historia zdrowotna ?

Oprócz biegunki i wymiotów jakie ma objawy ?

Regularnie odrobaczany i szczepiony ?
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw gru 02, 2010 11:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw gru 02, 2010 11:42 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopia pisze:Obrazek

Hej Siostry Czarownice.

Wczoraj sypało wiało a dzisiaj w Krakowie +1 z dachów zwisają wielkie sople i nawisy zmrożonego śniegu blehhhhh strach przechodzić. jak to co się lekko odmroziło zetnie mróz lodowisko murowane ..........

Chodniki nie odśnieżone no bo po co ... :evil:

Dziunia przyniosła mi pustą miskę chyba ktoś głodny jest....

Miłego dnia Wszystkim

Solangelica sierściuchy też bierzecie na Śląsk :?:

U mnie na termometrze na Podgorzu bylo przed godzina -4 stopnie. Slonce cudne, szkoda tylko ze w domu ziab. Taka zima moze byc, bez opadow, ze sniegiem za oknem, lekki mrozik - podoba mi sie :)
Ogony zostaja w domu. Nie mamy czym ich tam zawiezc zreszta nie bedziemy siedziec w domu tylko gonic po urzedach i klinice, wiec raczej by sie to footrom nie spodobalo 8) Moja klinika ma mnostwo ciekawych i cieplutkich zakamarkow wiec pewnie by sie w nich zwinely i poszly spac, niemniej jednak tym razem zostaja. Kolezanka kociara o dobrym sercu przyjdzie do nich dac im jesc i oporzadzic towarzystwo.

Etiopia, kciuki za psa. Jak wroce to wpadaj na kawe. Moj TZ ma urodziny w sobote mu robie impreze niespodzianke takze czuj sie zaproszona :)
A wiecie ze dzis w Krakowie dzien darmowego jezdzenia komunikacja miejska?? Chyba w ramach kampanii wyborczej plus awarii pogodowej z wczoraj...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]