Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 16:34 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

Sikanie na łóżko było 1-2 m-ce po zamieszkaniu kota z nami. Teraz sika tylko w kuwecie. W piątek jadę z nim do weta na badania. Kał, mocz, krew. Zobaczymy.

hidalgo30

Od: Śro gru 01, 2010 15:04

Post » Śro gru 01, 2010 16:37 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

Skąd jesteś? Bo jeśli z Wrocławia, to tu jest dobry behawiorysta, naprawdę pomocny.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 01, 2010 18:14 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

W piątek idziemy do weterynarza, będzie badanie kału, moczu i krwi. Kuweta już zamówiona i nowy żwirek również. Mam nadzieję że te "zabiegi" pomogą bo bardzo kochany naszego koteczka i chcemy żeby jemu jak i nam się dobrze żyło!! Na pewno zastosuje się do waszych rad :) Musi być jakieś wyjście z tej sytuacji. Jestem z Bielska-Białej więc jeżeli ktoś zna behawiorystę z moich okolic bardzo proszę o namiar. Skorzystam jeżeli kot okaże się zdrowy po badaniach.

hidalgo30

Post » Śro gru 01, 2010 18:15 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

marta79 pisze:Kot odchodami również zaznacza swoje terytorium. Mam taką przesympatyczną maupkę, która kupę robi tylko na swoje legowisko. Bo jest jej i koniec.

Badania swoją drogą, ale ja bym od razu dostawiła drugą kuwetę i skontaktowała się z behawiorystą.

Do tego jeszcze dorzuciłabym krople Bacha, które dobiera forumowa ryśka.

O, właśnie - skoro jesteś z Bielska-Białej, skontaktuj się z ryśką. :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro gru 01, 2010 18:19 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

Przepraszam ale nie znam :) Gdzie mogę szukać tej Pani? :)

hidalgo30

Post » Śro gru 01, 2010 18:22 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

Ok, mam znalazłam. Zaraz napisze wiadomość. Dzięki.

hidalgo30

Post » Wto lip 24, 2012 17:39 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

Witam serdecznie wszystkich szcęśliwych posiadaczy kociaków. :ok: :kotek:
Dwa miesiąca temu przygarnełam kota, nie rasowego, ale bardzo fajniutkiego. Taki jest słodki, że dostał imie Niunius. Wszystko jest dobrze, ALE....od jakiegos czasu zaczeł robić kupę do łóżka mojej współloktorki. To znaczy, nigdy tego nie robił, a dopiero zaczęł to robić pare dni temu. Moja współlokatorka wyjechała do Szwajcaryi na 3 tygodnie, wrocila napare dni, rozścieliłą swoje łóżko i następnego dnia jej nie było w domu. Wróciła dopiero wieczorem. I znalazła kupe na pościeli. Następnego dnia sie wysikał na jej pościel. Ajak wyjechała z powrotem, to w ciagu dnia zrobił kupę znowu. Wszystko sprzątałysmy bez żadnej reakcji. Ale dzisiaj rano, mój kot przekroczył wszystkie mozliwe normy zachowania. Do mnie przyjechal mój przyjaciel, i on został u mnie na noc. Więc pościelilam mu w pokoju współlokatorki. Czyta pościel, wszystko pięknie, a rano niespodzianka : Najpierw siku zrobił, a pózniej dołożył kupę i to wtedy jak mój kumpel spał w łóżku!
Kot zawsze załatwia się w kuwecie. I siku i kupkę. Wszystko mu się podobało, i niczego takiego nie robił wczesniej. CO MU ODBIŁO? Czy możecie mi coś doradzić? Co stało się z moim kotem? Jestem załamana! :(

OlaKarry

Od: Wto lip 24, 2012 17:20

Post » Wto lip 24, 2012 19:33 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

U mnie problem leżał w kuwecie. Zmień mu rodzaj piasku lub dostaw drugą kuwetę. Ja dostosowałam się do rad innych i pomogło. Po prostu coś przestało mu odpowiadać w miejscu w którym sika. Miejmy nadzieję że to jest tylko to...:) pozdrawiam

hidalgo30

Post » Wto lip 24, 2012 19:39 Re: Ratunku !! Kocia toaleta w naszym łóżku!!

hidalgo30 pisze:U mnie problem leżał w kuwecie. Zmień mu rodzaj piasku lub dostaw drugą kuwetę. Ja dostosowałam się do rad innych i pomogło. Po prostu coś przestało mu odpowiadać w miejscu w którym sika. Miejmy nadzieję że to jest tylko to...:) pozdrawiam

Z kuwetą jest wszystko dobrze, bo chodzi do niej regularnie. Tylko wlasnie pare dni robi coś takiego i jednorazowo. Nie robi tego tak, że sprzątnę kupke i on odrazu idzie i robi ją znowu. Tylko normalnie chodzi do kuwety. Załatwia się normalnie. Wlasnie mysle , ze może jest zazdrosny o coś , czy coś jeszcze... nie wiem. Bo jak ja spałam w tym łóżku, to nic takiego nie robił. A własnie jak wróciła współlokatorka, to odrazu poszedł i załatwił się na pościel. A pózniej normalnie poszedł do kuwety. U mnie w łóżku nie załatwia się, jeden raz nasikał, ale był jeszcze malutki. Teraz tego nie robi.

OlaKarry

Od: Wto lip 24, 2012 17:20

[poprzednia]