Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 22:15 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Paluszek pisze:A propos Twojej prośby - pewnie chcesz znowu uratować jakąś bidę? Ale ciężko będzie znaleźć kogoś, kto podpisze umowę na siebie - nie biorąc do siebie kota.

W W-wie często wyciąga się koty ze schronu na słupa. Na Paluchu z jakiś niezrozumiałych dla mnie względów nie dają kotów na tymczas. Puchatkowo jak jeszcze działało często tak robiło. Nie wiem jak teraz jest.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lis 30, 2010 22:24 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. Uda się...?

Mam nadzieję, że się uda.

A na dobranoc: spójrzcie tylko, jakie buble Telekarma dopakowuje ludziom do zamówień :roll:
Nie ma lekko: jutro odsyłam całe to towarzystwo w ramach reklamacji :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mój nowy amant :1luvu: zwany Glamurkiem :
Obrazek Obrazek
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro gru 01, 2010 10:58 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. Uda się...?

Siedzę i przeklinam pod nosem. Znów okazałam się outsiderką :roll: .

Tym razem postanowiły nażreć się kremówek (w tym celu wydelegowały jedną do cukierni). Każda zażyczyła sobie po 2-3 sztuki 8O , a ja stanowczo podziękowalam, albowiem sama zaczynam z powrotem wyglądać jak jedna wielka kremówka :twisted: i bardzo chcialabym postęp tego dramatycznego procesu w miarę możliwości spowolnić.
Ale w sumie, to chyba mi wszystko jedno. Pani naczelniczka patrzy na mnie takim wilkiem, że nie mam już właściwie żadnej nadziei. Ciężko będzie bez kasy, ciężko będzie znaleźć jakąś nową pracę :( , ale z prawdziwą ulgą myślę, o tym, że wreszcie nie będę musiala codziennie wysluchiwać tych ich debilnych dyskusji.

Tatuś ma włożyć dzisiaj Przemusiowi na spacerek cieplejszą kurteczkę :twisted:

A mnie jest zimno na dworze, bo żadnej cieplejszej nie posiadam. Mialam sobie kupić, ale w swojej babskiej próżności wzięłam i zanabyłam taką, która - owszem - jest ładna, ale za to stanowczo za cienka nawet jak na średnią zimę :oops:
Tylko czapkę z szalikiem udało mi się kupić śliczne, cieplutkie, w kolorze 'ciepłej' śliwki :love: Chyba po raz pierwszy w życiu nie tylko nie wyglądam w czapce jak półgłówek, ale nawet wręcz fajnie :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro gru 01, 2010 11:10 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. Uda się...?

Moja "ciepła" kurtka już ma kilka dobrych lat, ale z kasą kiepsko i prędko nowej nie nabędę :( Ratuje się tym, że pod kurtkę zakładam jeszcze jakiś ciepły sweter albo polar, który zdejmuję w pracy, gdzie z powodu klimy w lato jest dla mnie za zimno, a w zimę za gorąco i duszno :twisted: Okna się nie otwierają :twisted: Tzn. otworzyć może i by się otworzyły... jakimś krzesłem, ale ciężko by było później zamknąć... :roll:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro gru 01, 2010 15:37 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. Uda się...?

Wieczorem, gdzieś około 21.30 - 22.00, miną już dwa tygodnie :cry: :cry: :cry:
Ona była taka niepozorna, grzeczna, zawsze zwinięta gdzieś w kąciku, pod łóżkiem w sypialni albo w swojej budce... Nijak nie zwracała uwagi, nie umiała żebrać o nią tak, jak potrafi to większość innych kotów... Żałuję, że nie dałam Jej tyle miłości, ile być może mogłam dać, dlaczego na wszystko już za późno :( ...?

Mam ogromną prośbę do osób odwiedzających nasz wątek. Naiwną i chyba dziecinną, ale jednak. Jeżeli komuś z Was się zechce i będzie pamiętał... Zapalcie dzisiaj na te pół godziny jakieś płomyczki dla mojej małej Nędzusi...

Wielbłądzio

Post » Śro gru 01, 2010 16:01 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Zapalimy :(
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro gru 01, 2010 16:29 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Zapalę :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 01, 2010 19:01 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Dzięki Dziewczyny :(

Może Ona Gdzieś Stamtąd zobaczy te światełka i będzie wiedziała, że o Niej pamiętamy...

Wyszłam z pracy i od razu poleciały mi łzy. Na tym mrozie. Ryj mam teraz spierzchnięty i ryczę dalej :cry:

Wielbłądzio

Post » Śro gru 01, 2010 19:36 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Ja cały czas pamiętam i o Twojej i o mojej dziewczynce, które prawie w jednym czasie nas opuściły :cry:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 01, 2010 19:40 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

AgaPap pisze:Ja cały czas pamiętam i o Twojej i o mojej dziewczynce, które prawie w jednym czasie nas opuściły :cry:

Tak, Twoja chyba dwa dni później po mojej :cry:
A dzień przed Bidusią - Bolek Doroty z Olsztyna :cry:

Wielbłądzio

Post » Śro gru 01, 2010 19:47 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Już Bidusi zapalam - dobrze?

Obrazek
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro gru 01, 2010 19:49 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Dobrze :( , dziekuję...

Wielbłądzio

Post » Śro gru 01, 2010 19:56 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Wielbłądzio pisze:
AgaPap pisze:Ja cały czas pamiętam i o Twojej i o mojej dziewczynce, które prawie w jednym czasie nas opuściły :cry:

Tak, Twoja chyba dwa dni później po mojej :cry:
A dzień przed Bidusią - Bolek Doroty z Olsztyna :cry:

Tak, Tosi w piątek minie 2 tygodnie jak nas zostawiła.

Nie ma jej z nami już tyle dni, a ja wieczorem jak jestem juz w łóżku i czytam książkę to nieraz patrzę się przez drzwi na przedpokój i cichutko wołam Tosia, Tosinka i chcę całym sercem, żeby przybiegła tak jak zawsze to robiła i wpakuje mi się po książce na piersi, żeby ją głaskać. I nie przybiega.......
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Śro gru 01, 2010 20:12 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

Biduś z kolei co noc wskakiwała mi na łóżko prosto na książkę/gazetę, a potem na swoich niepewnych, chorych łapkach gramoliła się 'w nogi' i grzecznie zwijała w kłębuszek... Zanim jeszcze wskoczyła, podchodziła do łóżka, przykucała i wymownie spoglądała mi w oczy, tak jakby pytając, czy może... Klepałam dłonią miejsce obok siebie - wtedy upewniała się, ze może i wskakiwała.
Ja też do dzisiaj codziennie, leżąc już w łóżku, zerkam na dół, czy nie czeka tam jak zwykle - ale nie czeka :cry: :cry: :cry:

Idę do wyrka. Już teraz zapalę cynamonową świeczkę (jak co wieczór) i będę czytać.

Wielbłądzio

Post » Śro gru 01, 2010 20:28 Re: Tanie Dranie. Biduś - 2 tygodnie:( Prośba o światełko s. 90.

A ja jeszcze się nie kładę, bo mam od dzisiaj zwolnienie i jak za wczesnie pojde spać to obudze się o 4 i szlag mnie będzie trafiał.

A mój czarny koczur Józek, któego fotkę obiecałam i nie dałam jeszcze :oops: , na pierwszy rzut oka wygląda jak Glamurek :1luvu:

AgaPap

[poprzednia][następna]