Herszt z krwiakiem na uszku już w Ds :):):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 18:47 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Ola nie miała kuwety. Kuwetę już ma.... natomiast jest problem ze żwirkiem. Może ktoś chciałby wspomóc Herszta karmą czy żwirkiem.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro gru 01, 2010 10:33 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Tak :1luvu: wczoraj Herszcika odwiedził Święty Mikołaj i podarował mu kuwetkę, oraz miseczkę. :1luvu: Dziękujemy bardzo, oby więcej takich Mikołajów i to przez cały rok :):)
Jeśli chodzi o Herszta, to on ma niesamowity apetyt, on by jadł i jadł i jadł.... suchego w ogóle nie gryzie.... on je wprost połyka.... Jeśli chodzi o kuwetkowanie, to nie ma jakiegokolwiek problemu, zrobił dwa rady siuuu i raz ładną kupkę ;) Za to Muszka, strasznie to przeżył... nie umiał się pogodzić, z tym, że Herszt korzysta z kuwety, do której on jeszcze nie zdążył cokolwiek zrobić.... nie mówiąc o tym, że potem usłyszałam głośne "miauuuuu" (czyli posprzątaj to natychmiast)...
Herszt siedzi pod łóżkiem, ale wychodzi na jedzenie, do kuwetki i czasem na chwilkę, żeby coś powąchać..

Dziś postaram się mu zrobić tekst do ogłoszeń, czy mogę liczyć na jakieś ogłoszenia???

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro gru 01, 2010 11:29 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Coś tu cichuteńko....

dorobella

Post » Śro gru 01, 2010 11:43 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

OlaLola pisze:Tak :1luvu: wczoraj Herszcika odwiedził Święty Mikołaj i podarował mu kuwetkę, oraz miseczkę. :1luvu: Dziękujemy bardzo, oby więcej takich Mikołajów i to przez cały rok :):)
Jeśli chodzi o Herszta, to on ma niesamowity apetyt, on by jadł i jadł i jadł.... suchego w ogóle nie gryzie.... on je wprost połyka.... Jeśli chodzi o kuwetkowanie, to nie ma jakiegokolwiek problemu, zrobił dwa rady siuuu i raz ładną kupkę ;) Za to Muszka, strasznie to przeżył... nie umiał się pogodzić, z tym, że Herszt korzysta z kuwety, do której on jeszcze nie zdążył cokolwiek zrobić.... nie mówiąc o tym, że potem usłyszałam głośne "miauuuuu" (czyli posprzątaj to natychmiast)...
Herszt siedzi pod łóżkiem, ale wychodzi na jedzenie, do kuwetki i czasem na chwilkę, żeby coś powąchać..

Dziś postaram się mu zrobić tekst do ogłoszeń, czy mogę liczyć na jakieś ogłoszenia???

Jak będzie tekst i zdjęcie to raz dwa zrobię na najbardziej chodliwych portalach (poza allegro bo nie umiem :oops: ). Jak będa dane to przeslij mi na PW razem z danymi kontaktowymi (e-mail, telefon) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 01, 2010 12:31 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Gibutkowa pisze:Jak będzie tekst i zdjęcie to raz dwa zrobię na najbardziej chodliwych portalach (poza allegro bo nie umiem :oops: ). Jak będa dane to przeslij mi na PW razem z danymi kontaktowymi (e-mail, telefon) :ok:

Mnie też możesz przesłać - zrobię Allegro :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro gru 01, 2010 15:23 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Dziewczyny strasznie Wam dziękuje !!! Tekst będzie dzisiaj tak w godzinach wieczornych :) Największy problem będzie ze zdjęciami, ale jak Herszt pójdzie jeść to może mi się uda mu jakieś porobić :) i poszukam tego nieszczęsnego kabla (wreszcie)

I tak się chciałam poradzić, bo Herszcik nie pije wody... dałam mu mleko bo już się bałam, żeby mi się nie odwodnił. Jedzonko dodatkowo rozcieńczam w wodzie. Na mleko dobrze reaguje (zdrowa kupka). Koty w wylęgarnii dostają mleko, więc to dla niego nie nowość.

OlaLola

Post » Śro gru 01, 2010 15:59 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

OlaLola pisze:Dziewczyny strasznie Wam dziękuje !!! Tekst będzie dzisiaj tak w godzinach wieczornych :) Największy problem będzie ze zdjęciami, ale jak Herszt pójdzie jeść to może mi się uda mu jakieś porobić :) i poszukam tego nieszczęsnego kabla (wreszcie)

I tak się chciałam poradzić, bo Herszcik nie pije wody... dałam mu mleko bo już się bałam, żeby mi się nie odwodnił. Jedzonko dodatkowo rozcieńczam w wodzie. Na mleko dobrze reaguje (zdrowa kupka). Koty w wylęgarnii dostają mleko, więc to dla niego nie nowość.

Mleko może być - polecam takie ze zmniejszoną ilością laktozy z Warmii nazywa się "Łagodne, Lekkostrawne".
Obrazek
Dla kotów idealne, bo nie ma po nim biegunki - laktoza jest właśnie tym czego koty nie trawią i po czym są biegunki, a to mleko ma jej mniej niż 20%. Jest dostępne w kartonikach 1l (Carrefour, Społem) i 0,5l (Carrefour) - w innych sklepach nie widziałam. Jeszcze w sieciówkach EPI jest mleko bez laktozy ale inne jakieś niemieckie ale tego nie próbowałam.
Mój Miecio też nie pił wody - dopiero niedawno zaczął chliptać troszkę, bardziej dlatego że ostatnio ma manię naśladowania Sibel we wszystkim. Ale właśnie to mleczko pił od samego początku, bo też się bałam że się odwodni. A ono jest dużo tańsze niż kocie i dużo lepsze (a jakie fajne do kawki :D )

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 01, 2010 16:14 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Gibutkowa dzięki wielkie :) Do Carrefoura i tak będę musiała iść jutro najprawdopodobniej więc przy okazji je kupię :) Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że taki istnieje :oops:

dziewczyny mam też taki problem.... :roll: :roll: :roll: jutro muszę zwrócić transporterek.... (pożyczony od koleżanki) co prawda z kotami u mnie nie potrzeba na chwilę obecną nigdzie iść, a może uda mi się pożyczyć transporterek na sobotę, (jadę z kociakami do kakadu), ale Odział fundacji Elpis nie ma żadnego transporterka. Ja z racji tego, że kota żadnego nie miałam ( chyba, że na Dt) to też swojego prywatnego nie mam.... I nie wiem skąd go wziąć.... może ktoś ma, gdzieś jakiś używany.... ??

OlaLola

Post » Śro gru 01, 2010 19:26 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Tekst do ogłoszeń, mam nadzieję, że się Wam spodoba :oops:

Czasem zastanawiam się, czy ktoś kto wyrzucił swojego kota zastanawia się jak on sobie radzi i jaki spotkał go los… Jakiś rok temu całe życie zawaliło się dla potężnego,. Pręgowanego kocura… Został wyrzucony przez człowieka na ulice. Kocurek przybłąkał się do miejsca, w którym karmiono stadko kotów, został przywódcą stada i dzielnie bronił… Niestety pewnego dnia Herszt uległ wypadkowi, najprawdopodobniej uderzył się w uszko w wyniku czego na uszku powstał krwiak… I kolejny raz zawalił się Hersztowy świat… kocur stracił swoja pozycję w stadzie, zaczął być atakowany przez inne koty w coraz brutalniejszy sposób… Mimo, iż krwiak się wchłonął, a po urazie jedynym śladem jest oklapnięte uszko Herszt nie umiał odnaleźć się w stadzie i został stamtąd zabrany. W chwili obecnej znajduje się w domu tymczasowym Odziału Fundacji Elpis Nadzieja dla Zwierząt w Tarnowskich Górach. Heszt jest odrobaczony, odpchlony i wykastrowany. Bez problemu korzysta z kuwety, widać, że był kiedyś domowym kotkiem. Nadaje się do domu bez kotów, lub z małą ilością spokojnych kotów. Po okresie adaptacyjnym może stać się kotem wychodzącym.
Kontakt w sprawie adopcji: 514 413 521 tg@elpis.org.pl

OlaLola

Post » Śro gru 01, 2010 21:22 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

OlaLola pisze:Tekst do ogłoszeń, mam nadzieję, że się Wam spodoba :oops:

Czasem zastanawiam się, czy ktoś kto wyrzucił swojego kota zastanawia się jak on sobie radzi i jaki spotkał go los… Jakiś rok temu całe życie zawaliło się dla potężnego,. Pręgowanego kocura… Został wyrzucony przez człowieka na ulice. Kocurek przybłąkał się do miejsca, w którym karmiono stadko kotów, został przywódcą stada i dzielnie bronił… Niestety pewnego dnia Herszt uległ wypadkowi, najprawdopodobniej uderzył się w uszko w wyniku czego na uszku powstał krwiak… I kolejny raz zawalił się Hersztowy świat… kocur stracił swoja pozycję w stadzie, zaczął być atakowany przez inne koty w coraz brutalniejszy sposób… Mimo, iż krwiak się wchłonął, a po urazie jedynym śladem jest oklapnięte uszko Herszt nie umiał odnaleźć się w stadzie i został stamtąd zabrany. W chwili obecnej znajduje się w domu tymczasowym Odziału Fundacji Elpis Nadzieja dla Zwierząt w Tarnowskich Górach. Herszt jest odrobaczony, odpchlony i wykastrowany. Bez problemu korzysta z kuwety, widać, że był kiedyś domowym kotkiem. Nadaje się do domu bez kotów, lub z małą ilością spokojnych kotów. Po okresie adaptacyjnym może stać się kotem wychodzącym.
Kontakt w sprawie adopcji: 514 413 521 tg@elpis.org.pl

Dla mnie super :ok:
Jeszcze tylko zdjęcia i ogłaszamy :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw gru 02, 2010 0:04 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Jak się pojawią nowe zdjęcia - zrobię nowe allegro. Tymczasowo, wydłubałam takie :

http://allegro.pl/show_item.php?item=1349670179
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw gru 02, 2010 9:47 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Dzięki wielkie za allegro :) Problem ze zdjęciami mam na razie taki, że.... Herszt to sobie nocą lubi wychodzić.... dziś zwiedził szafe, piec, a przy oknie, to go już Muszka pogonił.... Muszę "wyrzucać" Muszkę z pokoju na czas gdy Herszcik jest w kuwecie, bo to jest straszny zazdrośnik, o jedzonko nie, ale o korzystanie z kuwety już tak... dziś idę po mleczko dla Herszcika i jedzonko, bo już nic nie zostało po śniadanku... :roll:

OlaLola

Post » Czw gru 02, 2010 9:56 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Musiałabyś mieć dwie kuwety.

Co z transporterem, bo ja ci mogę pożyczyć.

dorobella

Post » Czw gru 02, 2010 11:50 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

I ewentualnie krople Bacha albo feliway - może ktoś ma pożyczyć :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw gru 02, 2010 14:08 Re: Herszt z krwiakiem, Dt się rozmyślił... Prosimy o ogłoszenia

Herszt jest fajny :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]