Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 20:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Czarna kicia u Agi...niestety zdjęcia nie są pierwsza klasa, ale tej koteczce nie da rady w ogóle zdjęć robić bo tylko by się miziać chciała i ocierać o człowieka :) i co się oddalałam celem zrobienia zdjęcia ona już "napierała" w moją stronę :mrgreen:
Jest boska, kochana, łagodna, miziasta, grzeczna, same superlatywy można o niej pisać a to i tak mało...dobrze dogaduje się z inna koteczką, z którą dzieli łazienkę... Nadałam jej imię Lilka :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto lis 30, 2010 20:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

oraz Sisi, przyjaciółka z łazienki Lilki, koteczka miała już domek ale ją zwrócono...siedziała tydzień za szafą :evil: a do mnie jakoś się miziała... :roll: :roll: :roll:
Prawda że ładna ?

ps. po przemyśleniu sprawy imienia, zmieniam je na Amelka :) Lilka i Amelka :)

Obrazek

Ostatnio edytowano Śro gru 01, 2010 16:16 przez Marea, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Marea

Post » Wto lis 30, 2010 21:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Prawda że ładna ?

Obrazek

bardzo ładna ale imię zmieniłabym na Marzenka albo Martusia :wink:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Wto lis 30, 2010 21:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Hm,ja się jutro rozejrzę po okolicy za tymi budkami. Który budynek jest który nie mam pojęcia. Wiem tylko że te 3 koty o których była mowa siedzą przy smietnikach dokładnie naprzeciwko wejścia do mojej pracy albo pod naszym boksem na rowery, pod którym zrteszta własnie zrobiłam im te foty. Od kilku dni ich nie widziałam.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto lis 30, 2010 23:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sisi faktycznie przepiękna!LILKA cudo-a ja uwielbiam czarne koty (od dawna marzę o takim). Pogadam z Michałem, czy na 100% weźmie Franka na dt (wszystko za tym przemawia) i jeśli tak, to w piątek/sobotę mogę ją brać, tylko proszę o pomoc w dowozie do Rumii. Dobrze, że kotka jest towarzyska, bo w razie mojego wyjazdu na dłużej niż dwa dni pewnie siedziała by z Frankiem. Co ze sterylizacją?

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Wto lis 30, 2010 23:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:PAMIĘTACIE APEL DO BIURA PKDT? PISAŁA KOBIETA Z ZAGRANICY, PANI B., KTÓRA PRZECZYTAŁA WATEK NA FACEBOOKU:

"Tak jest napisane na Facebooku, nie wiem czy to daje informacje gdzie one są:

"W Gdańsku na PG, między wydziałami eti i oceanografii, przy śmietnikach mieszkają 3 młode kociaki (max. 6 mies.). Wszystkie od jednej mamy, ale każdy inny. Dwa srebrno - białe, w tym jeden z wyjątkowo długą sierścią, a jeden rudy. Są trochę dzikie i płci nie znamy. Ich mama podobno znów jest w ciąży .. Niedaleko koło baru mieszka grupa wysterylizowanych, dorosłych kotów. W tamtym roku było ich kilkanaście, teraz zaledwie kilka. Zimą strasznie chorują, albo giną pod kołami. Wiem, że musiałby się zdarzyć cud, aby ktoś mógł uratować i te maluchy, ale jak tak dziś na nie zmarźnięte patrzyłam, to serce mi pękało .. Zaraz zima, trzeba złapać ich mamę i wysterylizować. Może u kogoś z Was znalazłoby się dla tych maluchów miejsce .. ? Kociaki urodziły się na wolności, więc oczywiście idealny byłby dla nich dom z ogródkiem.

Zdjęcia robione były przez kraty, bo są z nich dzikuski. Są prześliczne, jak wszystkie koty, ale te wyglądają naprawdę wyjątkowo. Dokarmia je pani, która stróżuje na PG, ale nie może też być u nich codziennie. Dziś były strasznie głodne. Dziwi mnie tylko obojętność studentów, których tam tłumy, a nie widać, aby ktoś jeszcze kotki dokarmiał. A kot sam sobie nie poradzi, tym bardziej zimą, gdzie ciężko znaleźć ciepłe i suche schronienie."

A TO RIPOSTA:

"Witam,

Bardzo ładne domki zrobiliście, ale nie skończyliście. Trzeba w środku wyścielić słomą (słomę można kupić w sklepie zoologicznym) i przybić lub przykleić klapki na wejściach żeby ciepło nie uchodziło i żeby do środka nie padało. Można po prostu przykleić kawałek folii i przeciąć po środku. Dobrze by też było postawić domki wejściami na przeciw siebie i położyć deskę na nich. Wtedy wejścia by były dodatkowo ochronione przed opadami i wiatrem, a także by było gdzie położyć miski z jedzeniem i wodą żeby na nie padało.

Pozdrawiam

B"

NIE WIEM CO MAM ODPISAĆ, NIE MAM POJECIA KTO TE BUDKI TAM USTAWIŁ. CZY KOMUS COS NA TEN TEMAT WIADOMO?

Aż się płakać chce jak taką ripostę się czyta. Cały dzień zapieprzania z budkami, wyjazd do Gdańska w kilka miejsc, z kilku miejsc w trójmieście zabieranie budek, palet, styropianu, farby, słomy, drukowanie kartek z ostrzeżeniem, ustawianie mega ciężkich budek a nas tylko 3, przedzieranie się przez krzaki, załatwienie wjazdu na Politechnikę, a tu pani pisze jak można by było zrobić lepiej, czemu sama nie zrobi jak tam bywa, czemu sama nie dokarmia tych kotów, słomę kupiłyśmy ale u gospodarza w Rumi i jechałam z nią na tylnym siedzeniu... sami zobaczcie jak zapakowane byłyśmy:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro gru 01, 2010 7:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Asia K pisze:Sisi faktycznie przepiękna!LILKA cudo-a ja uwielbiam czarne koty (od dawna marzę o takim). Pogadam z Michałem, czy na 100% weźmie Franka na dt (wszystko za tym przemawia) i jeśli tak, to w piątek/sobotę mogę ją brać, tylko proszę o pomoc w dowozie do Rumii. Dobrze, że kotka jest towarzyska, bo w razie mojego wyjazdu na dłużej niż dwa dni pewnie siedziała by z Frankiem. Co ze sterylizacją?

Asiu, kicia jest po streylizacji, wiem że dostaje jeszcze antybiotyki bo była lekko chora jak ją zabralyśmy...wyślę namiary do siebie na PW i zgadamy się co i jak...
Obrazek

Marea

Post » Śro gru 01, 2010 8:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Dziewczyny forum kocie, ale tym psiakom też potrzebna pomoc, można by wrzucić je na facebooka?

Pierwsze ogłoszenie od Marii, nie wiem czy wspominała Wam, 8 psiaków, urodziło się w zakładzie pracy

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-ViewAd?A ... =244316388

NAJGORSZE JEST ŻE BYŁ JEDEN TYLKO TELEFON O PIESKI I TO JESZCZE CHCIELI PSINKE W PIATEK WIECZOREM NA ZARAZ A PAWEŁ MÓGŁ PODWIESC DO PRUSZCZA GDASKIEGO NA za dwie godziny WIEC SIE ODMYŚLILI... PORAŻKA
Zima idzie pieski rosną, rozdaje ogloszenia gdzie sie da..
kumpela jezdzi pociagiem co dzień do i z Tczewa i juz nawet rozklada w pociagu.... cisza cisza....
co robić dalej? martwie sie...
help...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro gru 01, 2010 8:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Może ten artykuł na Trójmieście dla trochę ludziom do myślenia o adopcjach : http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Adoptuj-zwierzaka-ale-z-glowa-n43709.html 8)
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Śro gru 01, 2010 10:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nie licz na to...

maria_kania z tymi psiakami będzie ciezko, one nie sa.... adopcyjne:( No taka rpawda, tamte co było ich 10 zaczeły szybko schodzic bo maja ladne kolory, a przecież TO JEST NAJWAŻNIEJSZE :roll: żeby wyglądał jak jakaś rasa i byłładny
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Śro gru 01, 2010 10:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

maria_kania pisze:NAJGORSZE JEST ŻE BYŁ JEDEN TYLKO TELEFON O PIESKI I TO JESZCZE CHCIELI PSINKE W PIATEK WIECZOREM NA ZARAZ A PAWEŁ MÓGŁ PODWIESC DO PRUSZCZA GDASKIEGO NA za dwie godziny WIEC SIE ODMYŚLILI... PORAŻKA
Zima idzie pieski rosną, rozdaje ogloszenia gdzie sie da..
kumpela jezdzi pociagiem co dzień do i z Tczewa i juz nawet rozklada w pociagu.... cisza cisza....
co robić dalej? martwie sie...
help...

Mario musisz napisać ładniejsze ogłoszenie,taki chwytajace za serce, zeby ludzie chcieli tym psiakom pomoc...i czuli ze zrobia cos wyjatkowego pomagajac tym psiakom, ze jesli nie oni psiaki czeka marny los...suche fakty na nikim nie robia wrazenia...no bo przeciez ktos tam inny pewnie pomoze...
Obrazek

Marea

Post » Śro gru 01, 2010 13:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Czy to ogłoszenie chwyta za serce? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 24190.html
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro gru 01, 2010 14:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Tak Marlenka :ok: Maria mi już pokazywała i przerobiłam allegro dla nich :ok: Masz dar do pisania ładnych historii :ok:

A opiniami co do budek się nie przejmuj :!: My wiemy ile robisz i jak się poświęcasz....jak to mówią, dopiero w niebie czeka nas kociary nagroda za te poświęcenia dla kociastych :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Śro gru 01, 2010 14:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Postaram się zrobić tym psiakom też dogomanię. Tamtym chyba pomogło, tlyko jutro, bo dzisiaj... walczę o Kamila... dziewczyny, jeśli któraś z Was ma Facebooka i może chociaż "polubić"...
O złotówkę nie proszę, wiem ile robicie dla kotów... ale... to chłopiec ze szkoły mojego brata...tzn...już do niej nie chodzi:(
Szczegóły w moim podpisie...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Śro gru 01, 2010 14:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Betbet pisze:Postaram się zrobić tym psiakom też dogomanię. Tamtym chyba pomogło, tlyko jutro, bo dzisiaj... walczę o Kamila... dziewczyny, jeśli któraś z Was ma Facebooka i może chociaż "polubić"...
O złotówkę nie proszę, wiem ile robicie dla kotów... ale... to chłopiec ze szkoły mojego brata...tzn...już do niej nie chodzi:(
Szczegóły w moim podpisie...

Polubiłam :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[poprzednia][następna]