Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 23:08 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Jedną mniej:))))

mikamika pisze:...i melduję grzecznie, że Avia już szaleje z Phoebe :D Bywają zdystansowane do siebie ale i tak jestem zachwycona :D

O proszę, cieszę się, szybciutko się dogadały :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 01, 2010 12:04 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Jedną mniej:))))

Jesooo, nie wytrzymam z tymi ludźmi :evil: :evil: Jakiś czas temu zadzwoniła do mnie pani o Scanię. Ponieważ nie wiedziałam, czy Avia czy Scania trafi do mikimiki, wstrzymałam się do ostatniej soboty. W niedzielę pani napisała mejla, że właściwie to kotek nie dla niej, że dla jakiejś innej rodziny. Poprosiłam o kontakt bez pośredników, od tych zainteresowanych osób, gdyż wstępnie chciałabym omówić warunki, w jakich kot miałby mieszkać. Jeśli uznam, że ok, poproszę kogoś o wizytę przedadopcyjną i o ile wypadnie dobrze, zaproszę do Łodzi celem odbioru kota i podpisania dokumentów. Od pani pośredniczki otrzymałam adres jakiś osób w Wieliczce i zdawkową informację "Kot będzie mieszkał w domu" 8O A czego ja niby kotu szukam :?: Dziś popędza mnie pani pośredniczka, dlaczego nikt u państwa w Wieliczce nie był...Ja ponownie proszę o kontakt ze mną ludzi, u których kot będzie mieszkał. Pani pośredniczka odpisuje, że przecież podała mi ich adres i ona nie rozumie, czego ja chcę 8O 8O
"Proszę o bezpośredni kontakt od domu docelowego"- czy ten przekaz jest tak trudny do zrozumienia :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro gru 01, 2010 12:35 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Jedną mniej:))))

Odnoszę wrażenie, że obawiają się, że kota mogą nie dostać. Kot pewnie miał być 'na prezent' i stąd te niedomówienia :/ ale nie do każdego dociera, że kot NIE JEST futrzanym workiem mięsa do dekoracji... :/

mikamika

Od: Wto lis 16, 2010 18:28

Post » Śro gru 01, 2010 13:05 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Święte słowa.
Właśnie kolejny mejl od pani pośredniczki. Że jak niby ta rodzina miała się ze mną skontaktować (tel i mejl w ogłoszeniu stoją jak byk), że jej mama tak adoptowała kota i nikt trudności nie robił, że więcej wiary w ludzi, że jestem niegrzeczna...
Mam wrażenie, że do kobiety nie dociera, co piszę :cry:

A tak strasznie niegrzeczna byłam:

"Ja natomiast prosiłam, aby zainteresowana kotem rodzina skontaktowała się ze mną. Kontakt zarówno mejlowy, jak i telefoniczny do mnie Państwo znacie. Po raz kolejny informuję, że wizytę przedadopcyjną poprzedza rozmowa z osobami bezpośrednio zainteresowanymi kotem. Zanim kogokolwiek z Wieliczki poprosiłabym o wizytację, chciałabym zamienić kilka słów i uzyskać kilka informacji od rodziny, w której kot miałby mieszkać. I od tej rodziny oczekiwałam kontaktu. Dlaczego do nich nie dzwoniłam- wyjaśniłam w poprzednim mejlu.

Dostaliście państwo drogą mejlową informację o kotach pod moją opieką (Scania i Avia), a także pod opieką innych wolontariuszek. Zainteresowani Adopcją, a nie ich pośrednicy (w tym wypadku pani), winni skontaktować się z domem tymczasowym sprawującym opiekę nad konkretnym kotem, w przypadku Scani- ze mną, w przypadku innych kotów- na podane przeze mnie nr telefonów.

W naszej organizacji nie wymieniamy się zdjęciami adoptowanych kotów z pośrednikami, a jedynie między domem docelowym i tymczasowym. Z prostego powodu: Adopcje załatwiamy- co podkreślam po raz enty- bez pośredników.

Pozdrawiam."

Niemiluch ze mnie, nie :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Śro gru 01, 2010 13:09 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

no, strasznie byłaś bezczelna :wink:

głupi i chamski babsztyl, tylko szkoda Twoich nerwów

a coś wymyśliłaś o kotach, żebym mogła wrzucić na facebooka?
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Śro gru 01, 2010 13:47 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Malk, mejla masz :D
Jakby coś było nie kompatybilne z fejsbukiem- daj znać.
Dzięki :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Śro gru 01, 2010 14:46 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

na fejsbuka trzeba tylko tekst, może być nawet bez formatowania i jakieś ładne zdjęcia ;)
Avii nie wrzucać, prawda? :D

edit: Róża Luksemburg http://www.facebook.com/?ref=home#!/pho ... 1598989087

zdjęcie Scanii, chłopaków się nei wkleiło, nie wiem czemu i tekst o trójce Spedytorów :/
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pho ... 5357816046

link może być nieaktywny dla niezalogowanych na FB
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Śro gru 01, 2010 14:59 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Dzięki- nie mogę podejrzeć, ale na bank jest pięknie :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw gru 02, 2010 12:15 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Ta pani z forum, która pytała o Scanię nie odezwała się :cry: Szkoda, bo domek forumowy, to forumowy. A tu nic- ani, że dziękuje, ani, ze warunki nie takie, ani, że cokolwiek....
Ci z Wieliczki też odpadli.
Pan ze Śląska zainteresowany Scanią posiada rotweilera, małe dziecko i rasowego- UWAGA :!: - półpresa krótkowłosego 8O 8O niesterylizowana kocica, sterylki nie będzie....

Za to pewnie w łikend będą telefony. W poniedziałek Mikołajki......

Już nie wspomnę, że o chłopaków i Różę nikt nie zapyta :cry:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw gru 09, 2010 12:07 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Rasowy półpers krótkowłosy? Brzmi ciekawie :P

Coś ruszyło?

mikamika

Post » Czw gru 09, 2010 14:32 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

taaaa, ruszyło :?
Dwa telefony, że "chciałbym kotka małego na prezent dla dziewczyny" i jedna pani, od której dowiedziałam się, że ośmiomiesięczna Rozita i siedmiomiesięczna Scania są- UWAGA :!: - "...takie stare..." :cry: :cry:

Kiszka z bolcem jednym słowem..

A panienki jak :?: dogadały się :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw gru 09, 2010 14:38 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Dlaczego ludzie są tacy beznadziejni :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 09, 2010 15:30 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

marija pisze:
A panienki jak :?: dogadały się :?:

Owszem :) Szaleją niesamowicie :) czasem zazdrość daje o sobie znać ale problemów nie ma :D
W planach pojawił się zakup większego łóżka bo się jakoś ciasno zrobiło - jedna wzdłuż, druga w poprzek, a już człowiek niech najlepiej łóżko opuści i kotom nie przeszkadza :D :D Dbamy o obie najlepiej jak tylko możemy. Aviątko ma lekko zaczerwienione dziąsło przy jednym ząbku, ale z jedzeniem problemów nie ma. Zauważyłam to dzisiaj. Jak do jutra nie przejdzie to idziemy do weta.

mikamika

Post » Pt gru 10, 2010 22:17 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

Toż to pora najwyższa na ząbkowanie :D nie rusza jej się to zębiszcze :?:
Proszę wygłaskać dziewczyny moooooocno :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Śro gru 15, 2010 0:02 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:) Oszaleję....

I co z tym zębiszczem :?: wyleciał :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

[poprzednia][następna]