Figa&Ronin-Trudna Decyzja - Szukamy nowego DS dla Figi:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 26, 2010 11:35 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Witamy się słonecznie:) Późno już, a my dopiero od Pani Doktor wracamy:) Figunia miała ściągane szwy i jej oczka zostały skontrolowane:) Wszystko pięknie wygląda:) Gorzej z Roninkiem...Ma brzydkie zapalenie dziąseł przy trzonowych zębach. Obserwowaliśmy jego dziąsła od kiedy Pan Doktor powiedział, że to może być stan zapalny albo efekt wyrzynania się zębów. Niestety mamy stan zapalny i to w dodatku nieładny. Roniś dostał tabletki i zobaczymy za tydzień czy będzie poprawa. Mam nadzieję, że tak bo jakoś pechowo co chwila któremuś "coś" dolega.

Choć tyle dobrego, że są w bardzo dobrej formie i zdrowo wyglądają (poza dziąsłami Ronka):) Zostały wychwalone przez Panią Doktor:D

Jak zwykle mieliśmy przejścia z nimi:P Dziś pierwsza podróż samochodem w szelkach :mrgreen: Się działo....Jaki ten świat dużych brzydki i straszny.... Figa trzęsąc się chowała się w moje ramiona lub w szalik, a Roniś usiłował łazić po samochodzie, bo przecież co to ma znaczyć, że Panek siedzi z przodu, a mnie coś trzyma i nie mogę iść tam, gdzie chcę... :mrgreen:

W gabinecie się uspokoiły:) Chcieliśmy z mężem zobaczyć maleństwo, które ostatnio trafiło do lecznicy - piękna, mała pręguska. Roniś podszedł się przywitać i na wstępie małą oprychał....(Wstydź się Ronek!). Maleństwo nic sobie z tego nie zrobiło:) Oczywiście Pani Doktor nie omieszkała zapytać czy nie chcemy:P no ale niestety....Chcieć chcemy, ale nie możemy...

No to tyle na dziś;) Miziaki dalej oswajają się z szelkami i jest już lepiej, bo Figa przestała chodzić na brzuchu:P

Miłego dnia wszystkim:D

p.s. Ronisiowi stuknęły 4 kilogramy :mrgreen: Toż to smok, nie kot:P

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pt lis 26, 2010 12:39 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Witam Dużą i jej miziaste stadko :) A jak siuśkowe problemy u Figuni? Zauważyliście jakaś poprawę po sterylizacji? Cały czas strasznie mnie to ciekawi...
A Roniś i te 4 kilogramy... rośnie mała pyza z niego :)

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Pt lis 26, 2010 12:58 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

larentia pisze:Witam Dużą i jej miziaste stadko :) A jak siuśkowe problemy u Figuni? Zauważyliście jakaś poprawę po sterylizacji? Cały czas strasznie mnie to ciekawi...
A Roniś i te 4 kilogramy... rośnie mała pyza z niego :)

Obiecałam sobie, że nie powiem głośno i nie napiszę, by nie zapeszać. Chwilowo mamy z tym spokój;) A co do Ronina, to pyzaty jest, ale w normie. Pani doktor stwierdziła, że formę ma rewelacyjną:D

ja_ana

Post » Pt lis 26, 2010 15:37 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

pozdrawiamy Dużą,Figę i Roninka :D :D :D
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob lis 27, 2010 12:09 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

buziaki dla Figulinki i Roniaaa :D

cudne koty, żądam nowych fot!

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Wto lis 30, 2010 0:22 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Ja tak na moment - w tym tygodniu urwanie głowy mamy, bo raz, że wybieram się na pierwsze seminarium dr (zobaczymy co z tego wyjdzie), a dwa pozbywamy się pasożytniczych współlokatorów, w związku z czym czasu brak na wszystko.

Roniś proszków nie chce przyjmować, więc dostaje je na siłę. Została jedna tabletka - na 4 dni (bo po ćwiartce dostaje) i chyba zmienimy lek.

Niestety ostatnio znalazłam 2 plamy moczu, ale w zupełnie innych miejscach niż te, w których Figa sikała zazwyczaj. Nie wiem czy to ona czy nie. Nasi współlokatorzy się wyprowadzają, może się uspokoi. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Tyle dobrego, że Figunia nie siusia już na nasze rzeczy.

Athalyse - zdjęcia będą obiecuję, ale nie wiem kiedy, bo po prostu nie mam czasu. Ganiam w piętkę:/

pozdrawiamy wszystkie Cioteczki i innych zaglądających:)
Miłej nocy:)

ja_ana

Post » Wto lis 30, 2010 6:42 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Roniś zacznij przyjmować grzecznie leki
kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 30, 2010 10:03 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Głaski dla miziaków, no i dla Dużej :mrgreen:

larentia

Post » Wto lis 30, 2010 18:46 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

larentia pisze:Głaski dla miziaków, no i dla Dużej :mrgreen:

Oj dzięki. Wierz mi, że mnie się teraz bardziej przydadzą niż miziakom. Właśnie wraz z właścicielką daliśmy wypowiedzenie z mieszkania współlokatorom......Mamy mały sajgon, bo do nich nie dociera i usiłują się kłócić. Teraz najgorsze przed nami, bo mają miesięczny termin. Już postanowiliśmy, że Figa i Ronin ten miesiąc spędzą głównie w naszym pokoju....

ja_ana

Post » Śro gru 01, 2010 6:55 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

witamy mroźnie kociska piękne :)

Obrazek
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro gru 01, 2010 18:42 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

ja_ana pisze:Właśnie wraz z właścicielką daliśmy wypowiedzenie z mieszkania współlokatorom......Mamy mały sajgon, bo do nich nie dociera i usiłują się kłócić. Teraz najgorsze przed nami, bo mają miesięczny termin. Już postanowiliśmy, że Figa i Ronin ten miesiąc spędzą głównie w naszym pokoju....

Oj, to nie ma co z Wami zadzierać! ;) A taka chwilowa izolacja może kociakom na dobre wyjdzie. Ale jednego jestem pewna... będziecie terroryzowani! :twisted: Już widzę te dwa małe łobuzy płaczące i wyśpiewujące serenady pod drzwiami, żeby je wypuścić na całe mieszkanie. Tylko się nie poddajcie! :)

larentia

Post » Śro gru 01, 2010 21:05 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Obrazek
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro gru 01, 2010 23:55 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

larentia pisze:
ja_ana pisze:Właśnie wraz z właścicielką daliśmy wypowiedzenie z mieszkania współlokatorom......Mamy mały sajgon, bo do nich nie dociera i usiłują się kłócić. Teraz najgorsze przed nami, bo mają miesięczny termin. Już postanowiliśmy, że Figa i Ronin ten miesiąc spędzą głównie w naszym pokoju....

Oj, to nie ma co z Wami zadzierać! ;) A taka chwilowa izolacja może kociakom na dobre wyjdzie. Ale jednego jestem pewna... będziecie terroryzowani! :twisted: Już widzę te dwa małe łobuzy płaczące i wyśpiewujące serenady pod drzwiami, żeby je wypuścić na całe mieszkanie. Tylko się nie poddajcie! :)

Daj spokój, to jak my się z nimi męczyliśmy to raz, dwa, to to jak oni zachowują się teraz. I fakt będziemy terroryzowani, ale nie przez miziaki....tylko przez nich. Miziaki wychodzą do przedpokoju i kuchni, ale rzadziej i z nami.

ja_ana

Post » Śro gru 01, 2010 23:57 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Edytka1984 pisze:Obrazek

To my się najpierw z Cioteczką przywitamy:) i od razu powiemy dobrej nocy:) Idziemy spać po ciężkim dniu.

P.s. Cioteczki zaglądajcie do nas, nas co prawda jakiś czas może nie być, lub będziemy na chwilkę. Jak tylko się uda będą nowe zdjęcia i filmiki:) Pozdrawiamy:)

ja_ana

Post » Czw gru 02, 2010 7:29 Re: Figa&Ronin-behawiorysta jednak potrzebny...

Dzień dobry Wam kochani

Obrazek
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]