POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 29, 2010 20:56 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

u nas śniegu z pół metra, teraz -10, sama zmarzłam, że szok, pod jałowcem postawiłam karton z jedzonkiem, bo napadało, w pracy budka na podeście mam nadzieję, że nie napada do środka... :oops: :oops: w przedszkolu też zawaliło, niecierpliwie czekamy na budki...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon lis 29, 2010 21:57 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

ja jestem załamana tym co się dzieje :strach:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon lis 29, 2010 22:19 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Ja też, a jeżdżenie na letnich oponach - to dopiero wyzwanie :mrgreen:
Mam nadzieję, że biedne ogony jakoś dadzą radę :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lis 29, 2010 23:17 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

:( :( też mam nadzieję, budeczki na wagę złota z siankiem pod jakąś wiatą, nawet w kącie śmietnika, a i do karmienia, trzeba zrobić taką budkę-stołówkę, ofoliowaną i pod drzewko...oj, jak ja nie lubię tej pory roku...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lis 30, 2010 14:40 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

u nas też strasznie, czarmulka nie była na jedzeniu, a maluch też nie przyszedł.. śniegu po uszu.. co robić????
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 30, 2010 23:06 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

ja stawiam pod krzakami pudła kartonowe, muszę tylko od spodu oklejać folią i tak w środku stawiam jedzonko, chrupki polane oliwą, teraz mamy -18, śniegu po kolana, zaspy niesamowite, nie wiem, gdzie te biedne koty się chowają, u mnie w pracy budka zabezpieczona, stoi bokiem, jest wielka, no i na podeście drewnianym, nie zawieje jej, najgorzej kotki w przedszkolu potrzebują schronienia...one są jeszcze młodziutkie, jutro niosę tam wór z sianem, dziś wydałam ostatnie chrupki dziadkom, 1,5 kg, babcia przygarnęła 9 kota, śpi w jej piwnicy, młodziutki i płakał w śmietniku,,, byłam też u pana karmiciela z siankiem, postawił jedną budkę i siedzą tam koty, chrupki się kończą, jak jutro będą to mu zaniosę też,
u mnie jest o tyle sytuacja ok, że mam schronienie kotom pod balkonem, ale kto dokarmia jakieś koty, powinien zrobić jakiś domek, to jest naprawdę nic trudnego, a kotom uratuje życie,,,czekamy na domki, ale przecież nie mogę ponaglać, każdy ma swoje sprawy...
dziś odebrałam mamę ze szpitala, i będziemy teraz chodzić po lekarzach, tym razem prywatnie, bo nie ma innego wyjścia..

viewtopic.php?f=1&t=67461&start=135 ten wątek jest bardzo przydatny...szczególnie podwójne budki Psiokot są super...
jeszcze nowe info: Mruczeńka jest szczęśliwa w nowym domku, Tygryska dochodzi do siebie, właśnie została odrobaczona,,,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lis 30, 2010 23:12 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

http://www.newzooland.pl/index.php?products=product&prod_id=158
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 01, 2010 9:43 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

dobrze, że mama ze szpitala wyszła :1luvu:
:ok: chociaż chodzenia po lekarzach nie zazdroszczę

dobry patent z kartonem :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 01, 2010 20:01 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Patmol pisze:dobrze, że mama ze szpitala wyszła :1luvu:
:ok: chociaż chodzenia po lekarzach nie zazdroszczę

dobry patent z kartonem :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro gru 01, 2010 22:45 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Byłam w pracy nakarmiłam swoje kićki, ale nikogo nie było, w każdym razie zostawiłam trochę mięsa i pojemnik duży suchych z oliwą, domek ok, niezawiany, tylko kurtynę muszę wymienić, pod jałowcem coś nikt nie jadł... :( :( w nocy przy gruncie mieliśmy -33 stopnie, dziś skonstruowałam do końca jeden domek, który pojedzie do Luspy, powoli będą domki, jutro otrzymają pewne panie, ale tak ogólnie karmiciele powinni też robić domki we własnym zakresie, to nie jest trudne, jeśli ktoś poświęci chwilę czasu, a nawet do karmienia, zwykły karton oklejony folią i w środku jakiś materiał, dywanik, lub coś w tym stylu, i do środka można postawić miskę, dobrze jest też położyć gorące jedzonko, takie prawie że wrzące prosto z garnka, jest nadzieja, że ciepłe zasili czyjś żołądek...
Jutro będą chrupki z Krakvetu i od pewnej pani Marzeny, czekamy z niecierpliwością... :ok: :ok: :ok:
Mama w domu, ale czuje się niezbyt dobrze, nic nie może robić, muszę jej pomagać i fizycznie i psychicznie... :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 01, 2010 22:54 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

W takie mrozy koty pewnie wolą głodować, niż noski wychylać z kryjówek. Trzymam tylko, żeby się nie pochorowały, bo przetrzymać taki ziąb to mistrzostwo świata. Tak sobie myślę, że niektóre futerka to ani schronienia, ani miseczki, skazane tylko na siebie, ech :(
Dobrze, że jesteś :ok: :ok: :ok:
Mamie dużo zdrowia i dużo jeszcze lat życia :1luvu:

jasdor

Post » Śro gru 01, 2010 22:59 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Dzięki nie ma wyjścia, ja bez swojej mamy ani rusz, i jej to powiedziałam, gdy miała kryzys, musi żyć do 100 lat :ok: :ok: :ok:
Nie wyobrażam sobie, co robią kotki zdane na siebie w taki nieludzki mróz, mam nadzieję, że nie ma takich, że każdy ma choć na tyle serca, że postawi coś do jedzenia, oraz jakąś budkę do spania ciepłą...
a mam pytanie, czy to prawda że koty wchodzą od podwozia do auta??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 01, 2010 23:07 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

A myślisz, że gdzie swoją zołzę małą znalazłam :mrgreen: Pół nocy sie za nią uganiałam po parkingu, bo chowała się w samochodach włażąc od spodu do ciepłego silnika, albo siedziała w samochodowej feldze koła i tak się strasznie darła w niebogłosy, że o północy sie ubrałam i Kośkę zabrałam ze soba, żeby służyła za wabik, bo jak wcześniej próbowałam małą jakimś cudem wywabić spod tych aut, to nie wyszła za nic. Wyszła, jak poczuła i zobaczyła Kośkę, pewnie myślała, że to mam po nią przyszła, a ją wtedy cap i od tej pory jest moja. Była czarna, to brudu na niej nie było widać, ale to co na rękach zostawało po głaskaniu :strach:
One wchodzą do silnika od spodu, bo chcą się zagrzać. Kierowca nie wie, bo skąd, że tam jest jakiś kot. Jak puści silnik to już tylko .... :( no.

jasdor

Post » Śro gru 01, 2010 23:14 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

o ludzie, to i pewnie tam śpią co nie?? ale lepsze to niż na mrozie co nie?? :oops: :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 01, 2010 23:19 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Tylko niektóre czasem nie zdążą uciec , zanim ktoś silnik odpali :(

jasdor

[poprzednia][następna]