Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 20:30 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

szczęśliwego powrotu
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob paź 23, 2010 20:15 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Powrót w miarę :)
Pojutrze znowu do Malsch.
Sprawa jest.
Mamusia Seniorek +Biska na dole dokarmiane są purina UTH.
Właśnie skończył sie drugi worek 15kg.
Zastanawiam sie nad kupnem kolejnego ale mam czasami wrażenie że ta karma im już zbrzydła.
Jednak to jedyna karma która nadaje sie do sterylek oraz pełno płodnych kotów.
jest jakaś inna na równej jakościowo i cenowo półce?
Mamusia i Biska sa ciachnięte seniorek jajeczka ma. Nie ciacham go bo jednak to kot wolno żyjący toczący regularne bitwy często przegania inne kocury. Kastracja mogłaby spowodować że został by wypędzony lub przez inne koty częściej atakowany (brak samczego zapachu) czego zaryzykować nie mogę.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Sob paź 23, 2010 20:27 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

hmm, no nie wiem
moje dostają mieszankę różnych karm "dla wychodzących" + odkłaczacz + na zęby
wiem, że koty lubią urozmaiconą dietę
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob paź 23, 2010 22:08 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Na karmach sie zbytnio nie znam moje chrupia Selekt Gold Leight bo sa seniorkami (bardzo puszystymi).
Mysle, ze seniorkowi warto byloby jajeczka podwiazac - nie stracilby nic na swojej meskosci a nie przyczynialby sie do zwiekszania kociego nieszczezscia na tym padole ziemskim. Jest przeciez tyle bezdomnych kotek, ktore corocznie a nawet kilka razy do roku rodza kociaki a zapladniane sa wlasnie przez takich kocurkow. Stad tyle bezdomniaczkow niestety :?

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lis 29, 2010 15:57 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Witajcie.
Mam coś co chętnie zamienię na pieniążki a pieniążki na karmę na zimę dla Mamusi Biski i Seniorka.
viewtopic.php?f=20&t=120779&start=0

Tal-Rash

Post » Pon lis 29, 2010 20:26 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

a co u nich słychać?
jak przygotowania do zimy?

Killatha

Post » Pon lis 29, 2010 21:14 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Piwnica dostępna jest legowisko jest trochę styropianu bo lubią na nim leżeć - pewnie grzeje.
Jak będę w Poznaniu kupie trochę styropianu i zrobię z niego domek myślę że się sprawdzi.
Teraz już co dzień siedzą. W piwnicy. Zimno na zewnątrz.
Karma im sie znudziła wybrzydzają. Chyba będę musiał zmienić na inną ale jaka inna jest tak samo dobra i nadaje sie do kastratów/nie kastratów jednocześnie jak purina uth?

Tal-Rash

Post » Wto lis 30, 2010 19:14 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Dziś zrobiłem zdjęcie a obejrzeniu zrozumiałem że w kocich oczach widać wszystko. Cały wszechświat...
Dlatego tez zdjęcie w niezmienionym formacie udostępniam :)
Polecam patrzeć na dużym zbliżeniu w oczka... Ja widzę wszechświat galaktyki układy planetarne czarne dziury kwazary tunele czasoprzestrzenne i KOTA :)
http://rash.home.pl/koty/cg.jpg

Tal-Rash

Post » Wto lis 30, 2010 23:45 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

zdjęcie piękne
kot piękny
i jakie ma czyściutkie uszka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Sob gru 04, 2010 18:25 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Polecam dwa super filmiki do obejrzenia:
http://www.youtube.com/watch?v=hRTT_8V8 ... re=channel
i
http://www.youtube.com/watch?v=fzzjgBAaWZw
---
Mam już styropian i deski na dniach będę zabierał się za budowę ocieplanego domku dla Mamusi i Seniorka.
Felgi dla kotów nadal do nabycia.
viewtopic.php?f=20&t=120779&start=0

Tal-Rash

Post » Sob gru 04, 2010 23:01 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Piękne złociste galaktyki...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie gru 05, 2010 22:02 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

zdjęcie super
faktycznie widać centrum wszechświata

kocie domki ze styropianu to powszechna praktyka
tylko koty często przerabiają styropian na wióry
to co ja zrobiłam to wykorzystałam starą szafkę na obudowę zewnętrzną i resztki paneli z mdf na ścianki wewnętrzne
między tym oczywiście płyty styropianowe 5 cm
trzymam kciuki :ok:

Killatha

Post » Wto gru 28, 2010 13:59 Re:

Tal-Rash pisze:
annskr pisze:Na rudzielce dużo chętnych, ale bardzo różnych...
Często takich, co kota do koloru mieszkania dobierają :?

Jak pisałem już, mam łom i siekierę. Zapraszam takich do mnie na kurs "kotowania"... Dobiorę im kolor buzi do łomu który... jest niebieski xD

Pamiętacie... Doszło do skutku jestem po ostrej akcji z sąsiadem... Szczegółów nie podaję bo po co komu wiedzieć dlaczego dostał w pysk. Odebrałem mu też rudego kota... Podobno zgłosi mnie na policję. Czekam. Kotek już dzięki Elizie (Psotnik) ma już nowy dom. Dobry dom.

Tal-Rash

Post » Wto gru 28, 2010 14:49 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

A ma swiadka, ze dostal w pyszczycho?

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw gru 30, 2010 18:05 Re: Ojciec i Mamusia wolnozyjace a dzieci domowe... +Biska

Raczej nie.
---
Z okazji że musiałem cos zrobić z rękoma stworzyłem kotom półki nad kominkiem.
Nerwy mam po wątku viewtopic.php?f=1&t=121944 więc zabrałem wiertła i zacząłem borować dziury :) Ostateczne dzieło :)
http://rash.home.pl/koty/polki1.jpg
http://rash.home.pl/koty/polki2.jpg
:1luvu:

Tal-Rash

[poprzednia][następna]