Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 1:07 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

alysia pisze: Pani Ania dokarmia koty cmentarne w piatki i poniedizlaki. Czy ktos moglby pomoc w te dni? Ja na razie, poki jestem zastapie Pania Anie, ale co potem? :(

Poniedziałki nie zawsze, ale w piątki mogę na pewno. Miejsca te same co w zeszłym roku?

K&T

Od: Czw lis 12, 2009 22:35

Post » Pon lis 22, 2010 1:14 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Te same miejsca, dzięki :1luvu:
Ja idę w tę środę.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lis 22, 2010 9:40 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

K&T pisze:
alysia pisze: Pani Ania dokarmia koty cmentarne w piatki i poniedizlaki. Czy ktos moglby pomoc w te dni? Ja na razie, poki jestem zastapie Pania Anie, ale co potem? :(

Poniedziałki nie zawsze, ale w piątki mogę na pewno. Miejsca te same co w zeszłym roku?

K&T, bardzo wielkie dzieki :ok: Pani Ania bardzo sie martwi o "swoje" koty. Dzwonilam wczoraj, by ja uspokoic, ze bedzie wszystko dobrze, choc nie wiedzialam. A tu taka niespodzianka!!

Ja jade dzisiaj znow. Jesli mozesz w piatek - to super! Pani Ania w tym tygodniu nie moze. Po prostu sie zatacza! Poza tym tydzien przed i tydzien po swietach - Pani Ania jest optymistyczna i sadzi, ze w tydzien po operacji bedzie znow dyzurowac, ale ja mysle, ze to sie przeciagnie, wiec pomoc nieodzowna!!

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon lis 22, 2010 19:17 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Czy ktos mogłby podjechac po miseczki dla p.wiesi bo sporo sie nazbierało i przydało by sie je przekazac :lol:

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Czw lis 25, 2010 21:16 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Byłam dziś na cmentarzu, kotki w nienajgorszej kondycji, stało jeszcze jedzenie rano postawione przez p. Wiesię, dołożyłam mięsko i chrupki. Miały i mleko i śmietankę, także w holenderskim domku i przy kościele. P. Ania może się nie martwić. Postawiłam dziś jeden domek, jutro wiozę kolejne dwa, może do niedzieli zrobię jeden większy, żeby zdążyć przed atakiem zimy.

mziel52

Post » Pt lis 26, 2010 10:44 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Pani Ania prosila, by podziekowac wszystkim osobom, ktore zechcialy ja zastapic podczas jej choroby, co niniejszym czynie :ok: :kotek:
Ja jeszcze w przyszlym tygodniu moge podokarmiac, potem poprosze o dalsze wsparcie (poniedzialki). Przypomne, ze Pani Ania bedzie miala operacje w drugiej polowie grudnia. Dajmy jej wydobrzec po operacji...

alysia

Post » Pt lis 26, 2010 19:52 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dziś zawiozłam kolejne dwa domki, jeśli znajdę odpowiednie pudło to jeszcze w niedzielę pojadę. Trzeba zdążyć przed zimą. Koty dziś głodniejsze, podjadły sobie, biegały za mną po cmentarzu, bo pachniałam walerianą, którą kropiłam nowe domki. Jednemu zażywnemu buro-białemu kocurkowi musiałam polać na asfalt, żeby się odczepił. Szczęśliwy tarzał się, słoneczko świeciło, miał chwilę radochy, po niedzieli ma być zima :((
Widziałam lekko kulejącego burego szkieletora - To już jednak nie był szkieletor - ale normalny kot!!! Podjadł sobie mięska, pilnowałam, żeby inne mu nie zabierały.
Dzięki alysiu, że tam chodzisz, póki możesz, bo trzeba kociny odpaść przed mrozami.

mziel52

Post » Pon lis 29, 2010 17:29 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Była dzis u mnie pani Wiesia , pokazałam jej rozliczenie funduszu wolszczaków.
Jest bardzo wdzięczna sponsorom , że pamiętaja o głodnych kocich brzuszkach.
Kotki wyglądaja zupelnie ładnie , mają błyszczącą siersc zapewne dzieki
suchej karmie Purina / dawniej było suche z Lidla/
oraz dowolnej ilosci puszek - p. Wiesia im nie załuje jedzonka dzieki waszym wpłatom. :1luvu:
Dzis p. Wiesia dostała od mojej córki super długą puchową kurtke, bardzo się ucieszyła , że juz nie przemoczy ją mokry śnieg na cmentarzu.

Kasia-czy serdeczne dzieki za wpłate na fundusz :1luvu: :1luvu:

Chciałabym, żeby w grudniu udało się zrobić zapas jedzonka, bo w nowym roku
wiadomo ceny pólecą do góry.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon lis 29, 2010 19:23 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Wysłałam dzisiaj 100 zł na kotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon lis 29, 2010 21:39 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

edii, jesteś KOCHANA!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Taka zima się zrobiła... znów te kociny biedne będą marzły... :cry:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto lis 30, 2010 14:58 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

a powiedzcie wlasciciel czy zarządca cmentarza nie ma nic przeciwko tym kociakom? a ludzie odwiedzający cmentarz nie robią im krzywdy?
gerardbutler

Post » Wto lis 30, 2010 19:21 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

edii pisze:Wysłałam dzisiaj 100 zł na kotki.

pieniązki juz doszły, dziękuje :1luvu:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 01, 2010 11:57 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

gerardbutler pisze:a powiedzcie wlasciciel czy zarządca cmentarza nie ma nic przeciwko tym kociakom? a ludzie odwiedzający cmentarz nie robią im krzywdy?

Róznie z tym bywa, zapraszam do poczytania watku.
Wesołego życia kotki na pewno nie mają na cmentarzu,
najważniejsze, że mają pełne brzuszki dzieki wpłatom sponsorów. :D
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 01, 2010 15:16 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dzisiaj bylam z Pania Wiesia. Jestem pelna obaw o los tych kociakow. Dzisiaj z kilkadziesieciu kotow wyszlo do nas 5.!! :( Zimno bardzo. Stalysmy przy biedakach z puszkowym jedzeniem, zachecajac, by zjadly. Zostawiac nie bylo sensu, bo zamarzalo w pare sekund. Bardzo sie boje, czy przetrwaja te mrozy. :( :( Wiecej nie jestesmy w stanie nic zrobic.

alysia

Post » Śro gru 01, 2010 15:25 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

A to wszędzie tak alysiu, ja mam pod opieką 5 bezdomniaków (niestety, bardzo daleko od domu, jestem u nich jak najczęściej mogę, choć nie codziennie :( ) w ten straszny poniedziałek nie poszłam, bo i nie było po co w tę śnieżycę, byłam wczoraj (-12), byłam dzisiaj (-16), zostawiłam świeżo ugotowaną wątróbkę i suchą purinę, wczorajsza porcja zniknęła, ale nie wiem, czy ptaki się za to nie wzięły :( bo oczywiście ani wczoraj, ani dzisiaj, kotów nie było :( Bardzo się o nie boję :(
Róbmy dalej to, co robimy, tak, jak piszesz, więcej nie jesteśmy w stanie zrobić :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]