Chcę adoptować kotka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 28, 2010 21:04 Chcę adoptować kotka

Witam.

Chcemy z mężem adoptować małego kotka. Nasz poprzedni kotek niedawno odszedł na drugą stronę tęczy, a nasze życie nieodłącznie jest związane ze zwierzętami. Mieszkamy w domku jednorodzinnym, mamy jeszcze pieska (yorka), który jest zupełnie niegroźny, bo sunia boi się nawet mniejszych od siebie zwierzątek. Mieszkamy w woj. lubuskim, a konkretnie w Żaganiu. Umaszczenie kotka nie ma znaczenia, chciałabym jedynie, aby był młody.
Proszę o odpowiedzi lub maile na adres: saruniaa5@wp.pl
Pozdrawiam wszystkich kochających zwierzaki.:)

Szeherezada

Od: Nie lis 28, 2010 20:40

Post » Nie lis 28, 2010 21:23 Re: Chcę adoptować kotka

na naszej stronie są koty do adopcji zapraszam www.fundacjakot.pl
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie lis 28, 2010 21:36 Re: Chcę adoptować kotka

Szeherezada pisze:Witam.

Chcemy z mężem adoptować małego kotka. Nasz poprzedni kotek niedawno odszedł na drugą stronę tęczy, a nasze życie nieodłącznie jest związane ze zwierzętami. Mieszkamy w domku jednorodzinnym, mamy jeszcze pieska (yorka), który jest zupełnie niegroźny, bo sunia boi się nawet mniejszych od siebie zwierzątek. Mieszkamy w woj. lubuskim, a konkretnie w Żaganiu. Umaszczenie kotka nie ma znaczenia, chciałabym jedynie, aby był młody.

Z jakiego miasta jesteście?

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Nie lis 28, 2010 21:39 Re: Chcę adoptować kotka

Lila_iwa pisze:
Szeherezada pisze:Witam.

Z jakiego miasta jesteście?

Z Żagania. Napisałam wyżej:)

Szeherezada

Post » Pon lis 29, 2010 10:08 Re: Chcę adoptować kotka

Podrzucam z rana :) Szkoda, zeby fajny domek marnowal sie na 2. stronie ;)
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Pon lis 29, 2010 10:46 Re: Chcę adoptować kotka

Zajrzyj do Kacperka z mojego podpisu albo do kociej arki Noego ( wchodzisz klikając na zdjęcie ).
Kacperek jest uroczy :1luvu: .

Koty z RTOZ w Radomsku niedługo stracą swoje lokum . Sytuacja jest b. poważna.
Transport na tym forum zawsze udaje się znaleźć.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon lis 29, 2010 12:34 Re: Chcę adoptować kotka

Szeherezada zapytam i tutaj czy wyrażasz zgodę na wizytę przed adopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej?
Czy brak odpowiedzi na te pytania mam traktować jak rezygnację z adopcji Asmodeusza?
Legnica

Post » Pon lis 29, 2010 16:54 Re: Chcę adoptować kotka

Legnica,
ja oczywiście wiem, że trzeba podpisać taką umowę i to jest bardzo dobre, bo różni ludzie się zgłaszają. Jak już pisałam - nie ma dla mnie większego znaczenia jak kotek będzie wyglądał. Ankietę wyślę wieczorem, bo w pracy nie mam worda i nie otwiera mi się ankieta. Dla mnie problemem jest w tej chwili transport, bo mąż ma rękę niesprawną a ze ślisko to boję się jechać tak daleko w taką pogodę.

Szeherezada

Post » Pon lis 29, 2010 19:27 Re: Chcę adoptować kotka

A to bardzo mnie dziwi,bo jeszcze wczoraj pisałaś ze problemu z przyjazdem po kociaczka nie ma.
Zamilkłaś dopiero kiedy wysłałam zapytanie o zgode na wizytę przed adopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej.

Na pewno uda ci sie znaleźć kociaczka bez zbędnych formalnosci.
Wolontariusz poswięca sredno godzinę dziennie przy monitorze aby sporzadzić ogłoszenia,korespondencje z zainteresowanymi,umieszczać aktualne info.
Byłoby miło gdyby osoba zainteresowana adopcją kota wysiliła się w odpowiednim momencie na ostatnią wiadomosć informującą o tym że rezygnuje z adopcji.
:roll:
Legnica

Post » Pon lis 29, 2010 22:49 Re: Chcę adoptować kotka

Znalazłam kotka i również będę podpisywać umowę. Nie stanowi to dla mnie żadnego problemu. Rozmawiałam dziś z Panią, która jest bardzo sympatyczna i rozumie moją sytuację. Myślałam, że na tym forum spotkam się ze zrozumieniem i z ludźmi, którzy tak jak ja kochają zwierzęta. Szkoda...

Szeherezada

Post » Wto lis 30, 2010 8:48 Re: Chcę adoptować kotka

Szeherezada pisze:Znalazłam kotka i również będę podpisywać umowę. Nie stanowi to dla mnie żadnego problemu. Rozmawiałam dziś z Panią, która jest bardzo sympatyczna i rozumie moją sytuację. Myślałam, że na tym forum spotkam się ze zrozumieniem i z ludźmi, którzy tak jak ja kochają zwierzęta. Szkoda...

Nie rozumiem Twojego postu. 8O

Na zwrócenie uwagi przez Legnicę, że wypadałoby kulturalnie napisać, że po prostu rezygnujesz z adopcji kotka od niej, zanim zaczynasz szukać tutaj na forum Ty od razu piszesz słowa, które podkreśliłam. Wdaje mi się, że to, że Legnica zapytała się o Twoją decyzję, którą jak zrozumiałam zmieniłaś wgóle bez powiadomenia jej, a ona martwi się o koty, które wyadoptowuje. Nie potraktowała Cię niegrzecznie, po prostu zwróciła uwagę, a Ty od razu zachowujesz się jak obrażona dziewczynka :evil:
Wystarczyło po prostu napisać do niej to pisałaś odnośnie transportu i po prostu zrezygnować z adopcji, a nie takie bzdury wypisywać na forum. Bo co jak co, ale tutaj wszyscy kochają zwierzęta i są w stanie zrozumieć różne sytuacje.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49