ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 28, 2010 14:07 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

PearlRain pisze:dziewczyny jeśli byłby transport może tego drugiego rzeczywiście odłowić, on bardziej dziki ale podchodzi :ok:

W wątku transportowym można poszukać transportu albo założyć oddzielny wątek jakby się złapał. Jak się nie znajdzie transport to najwyżej ja pojadę. Szkoda go bo kichał. Szkoda, że te głupizny nie wiedzą, że się łapie je, żeby lepiej miały.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie lis 28, 2010 16:09 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

Jeżeli jest opcja na domek i transport - ja bym go łapała... Jeśli jest taki młodziak ma duże szanse na oswojenie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Nie lis 28, 2010 20:33 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

Czy czarnemu podrostkowi można dać na imię Maniuś?A jeśli okaże się że to dziewczynka to była by Mania.Nie kicha,więc może uchował się przed infekcją.Z kryjówki nie wyszedł ,może jutro....Najważniejsze,że ma ciepło w dupala a jak zgłodnieje to miska z jedzeniem obok.Żal tylko jego braciszka. :(

Michalinka też bardziej w ukryciu siedzi a Borys czuje się jak u siebie nawet rezydenci ustępują mu z drogi.Chudy nadal,każdą kosteczkę można jemu policzyć,tylko brzusio wygląda jakby połknął piłeczkę.
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon lis 29, 2010 9:57 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

Może być Maniek albo Mania. Ja mam Mańka, widać go w podpisie moim, to wielki kocur z charakterem. A gdzie on ma kryjówkę, gdzieś w mieszkaniu czy w łazience siedzi? Cieszę się, że są u Ciebie. Przede wszystkim nie marzną. Dzisiaj zrobiło się tak okropnie zimno.
Martwię się o burego podrostka. Zwłaszcza, że kichał w sobotę. Kto się pisze na łapankę?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lis 29, 2010 10:40 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

ObrazekObrazekObrazek

Ten mały czarny to Piotrek-brat kociąt z cmentarza. Na jednym zdjęciu jest z moim tymczasowym Kamilem.
Piotrek był taki zabiedzony, a wystarczyły 2 tygodnie, żeby się zamienił w puchatą, śliczną kuleczkę.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lis 29, 2010 10:46 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

W łazience jest nie obudowana wanna a z tyłu wanny na ścianie są rury kanalizacyjne i on tam włazi,ma zapalone światło.Wczoraj wieczorem myliśmy dupala rezydentowi Maniusiowi(jest wyszyty i obsikuje sobie sierść)i ten płakał to Maniuś tymczasik też śpiewał pod wanną.Na noc zamknęłam drzwi łazienki,żeby w spokoju mógł pojeść i skorzystać z kuwety,zjadł gotowaną rybkę i pił wodę,chrupki nie tknięte.W nocy płakał pod drzwiami więc otworzyłam łazienkę ale nie chciał wyjść.Strasznie mi go szkoda ale wiem,że tam na cmentarzu nie było by mu lepiej.Dzisiaj na dworze jest strasznie,nawet moja suczka nie chce wyjść na spacer.

Michalinka nabiera śmiałości,apetycik dopisuje.Jedzą tylko to co ja im ugotuję,nie chcą mokrego sklepowego ale może to i lepiej chociaż wiem,że jedzą dobrze tylko szkoda że rezydenci nie chcą jeść takich pyszności,nawet na gotowaną rybę się wypięły.Zapowiedziałam im wczoraj,że wywiozę je na Paluch i wymienię na nowe :wink:
Obrazek

renatab

Post » Pon lis 29, 2010 10:50 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

Piotruś jest identyczny jak B :1luvu: orysek,nawet białe włoski w uszach identyczne.A Kamilek to kocia piękność
Obrazek

renatab

Post » Pon lis 29, 2010 10:52 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

renatab :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Agata ja mogę łapać podrostka :ok: z tym że jutrzejszy dzień odpada

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon lis 29, 2010 11:02 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

renatab, najłatwiej jest oswoić kota jeśli jest zamknięty np w klatce.
Może to brzmi jakoś drastycznie,ale tak jest.W ten sposób oswajałyśmy maluchy z banerka w podpisie katimal.
Niestety bez miziania na " siłę" , nawet jak kot prycha czy paca łapką , to będzie długi proces.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lis 29, 2010 11:26 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

W sobotę nim trafił do łazienki to moja córka wyciągnęła z kąta, tuliła go ,głaskała a on mruczał.Gdyby był dzikuskiem to tak by nie reagował na głaski,on jest po prostu wystraszony.Nie mam możliwości wyciągnięcia go z za wanny bo musiała bym ją zdemontować.Chodzę do niego ciciam,mówię cieplutko i zachęcam do wyjścia.Nie mam klatki ale jak wyjdzie z łazienki to w mieszkaniu nie ma więcej miejsc z których nie można było go wyciągnąć .Prędzej czy pózniej wyjdzie a jeśli nie to na początku grudnia będziemy remontować łazienkę i zdemontujemy wannę :mrgreen:
Obrazek

renatab

Post » Pon lis 29, 2010 11:27 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

ok, poprostu tak mi przyszło do głowy :) ,że to najlepszy sposób i najszybszy .
Ale skoro kociak jest tylko wystraszpny to luzik. Trzymam kciuki .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lis 29, 2010 11:37 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

renatab pisze:Piotruś jest identyczny jak B :1luvu: orysek,nawet białe włoski w uszach identyczne.A Kamilek to kocia piękność

Dokładnie, te białe włosy w uszach są zabawne. Koty stamtąd są wszystkie prawie identyczne. Czarne malce są wg. mnie bardzo podobne do czarnego podrostka, wydaje mi się, że mają taki sam kształt nosa.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lis 29, 2010 11:40 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

PearlRain pisze:renatab :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Agata ja mogę łapać podrostka :ok: z tym że jutrzejszy dzień odpada

Czyli Ty i ja. Golla chyba też by łapała, ale wiem, że dzisiaj próbuje łapać jakiegoś dzikusa z cmentarza "ludzkiego", który jest już tak chory, że wiele czasu mu nie zostało.
W takim razie będziemy się umawiały na bieżąco, bo teraz też mi ciężko powiedzieć kiedy mogę. Chyba dopiero piątek wchodzi w grę.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lis 29, 2010 15:04 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

Proponuję od razu łapać na klatkę-łapkę. Będą większe sznase na sukces... Jeśli będziecie potrzxebowały mojej pomocy - dajcie znać. Taka moja skromna sugestia - nie musimy jechac w czwórkę. Wysarczy, jelśli uda się zorganizowac dwie osoby ;) Im mniejsze zamieszanie, tym lepiej....I większe sznase na sukces...
A w razie czego, będzie go gdzie przechować?
Czy już coś wiadomo w sprawie budek? Pearl Rain, to Ty chyba miałaś mieć jakieś wtyki tam? Wiadomo już coś?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Pon lis 29, 2010 16:10 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

moja wtyka jest na urlopie wraca w środę :ok: i będzie mnie umawiać gdzie trzeba :mrgreen: w piątek mogę jechać

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

[poprzednia][następna]