Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 26, 2010 0:11 Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

Nie wiem, czy już wiecie, ja się dowiedziałam dopiero dziś, że ta rzeźnia dla zwierząt - schronisko w Kielcach - została zamknięta nakazem odgórnym. Na emirze: http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCH ... kielce.htm Mam nadzieję, że to początek końca takich miejsc.

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11

Post » Sob lis 27, 2010 15:05 Re: Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

ja wiem bo sledziłam watek na dogo
oczywiscie głosy sa za i przeciw
mianowicie teraz trzeba wyadoptowac te ktore tam sa zeby schron mozna bylo wyburzyc i z tego co tam doczytalam ma byc stawiane wszystko od podstaw-niewiem czy sie plany nie zmienily bo juz watku nie sledze,nienadazalam czytac postow :roll:
do tego jest zakaz przyjmowania zwierzat-to oczywiste skoro zamkniete ale wiadomo ze bezdomne zwierzeta pojawiaja sie na ulicy i niewiadomo co z nimi? jest zima,schronu niema.
Pojawialy sie tez wpisy ze tak naprawde schron nie zostanie odbudowany bo stoi za blisko zabudowań i tego juz im nie pozwola postawic tam gdzie byl,jak stal to stał a teraz bedzie mozna go bez problemu zrownac z ziemia.
Ale to tylko to wiem co użytkownicy pisali
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie lis 28, 2010 9:38 Re: Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

U nas to zawsze wszystko od d... strony. Zamiast wywalić stamtąd chore kierownictwo (pewnie część pracowników też), zwołać wolontariuszy i zakrzyknąć o kasę na ratowanie zwierząt, to chcą wyburzać... Czyli teraz trzeba petycję o nowe schronisko...

Miscorpio

Post » Nie lis 28, 2010 9:44 Re: Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

Miscorpio pisze:U nas to zawsze wszystko od d... strony. Zamiast wywalić stamtąd chore kierownictwo (pewnie część pracowników też), zwołać wolontariuszy i zakrzyknąć o kasę na ratowanie zwierząt, to chcą wyburzać... Czyli teraz trzeba petycję o nowe schronisko...

to pisz,podpiszemy!
z powyższym zgadzam sie w zupełnosci.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie lis 28, 2010 14:40 Re: Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

to co napisalam to to co wyczytalam na dogo-wpisow bylo jeszcze duzo ale ja juz poprostu nie czytalam bo watek rozwijal sie w blyskawicznym tepie i nie wyrabialam :roll: wiec niewiadomo czy cos sie zmienilo,moze juz zostala podjeta inna decyzja.czytalam ze maja byc wyburzone wszystkie budy teren zdezynfekowany

to sa watki psow z kielc na dogo

http://www.dogomania.pl/threads/196823- ... %99%C5%82y

http://www.dogomania.pl/threads/31124-S ... GAFA-odeszła-za-TM-*-*-*-czy-inne-też-odejdą?p=15819212#post15819212
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie lis 28, 2010 23:19 Re: Schronisko w Kielcach wreszcie zamknięte

Cytat z Emira:

W piątek, 19 listopada, Urząd Miasta Kielce dokonał uzgodnień z lokalnymi organizacjami prozwierzecymi, w wyniku których organizacje te przejmą schronisko i opiekę nad zwierzętami, do czasu rozpisania przez miasto konkursu na prowadzenie schroniska.

Z artykułów prasowych:

– Zaczynamy działać już od poniedziałku. Będą prowadzone rozmowy na temat przejęcia schroniska na okres tymczasowy, gdyż na właściciela obiektu zostanie rozpisany konkurs, który będzie rozstrzygnięty w marcu – poinformowała Anna Studzińska z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami.

Dyżury przy boksach z zabiedzonymi zwierzakami ŚTOZ prowadzi od piątku.

Ruszyła akcja adopcyjna psiaków w dobrym stanie.
Czyli nie jest źle.

Miscorpio