K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 28, 2010 10:07 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

Panacur na Kocimskiej działa: dzisiaj rano w cat-roomie pawiki z makaronu :evil: Niestety nadal luźne kupy w budkach :evil: , a normalne w kuwetach, więc jest nadzieja. Przyniosłam 10 litrów pinia z mojego żelaznego zapasu, mam nadzieję, że na trochę starczy - jak to się w ogóle stało, że w kociarni nie ma zapasowego worka?

U Majeranka nadal bardzo brzydka kupka w kuwecie, u Truskawki już wszytko ok. Oczy zakropiłam obu pannom.

Jeśli chodzi o klatki królicze, są dwie z granatowym dniem, jedna (pusta) bardzo stara, łatana drutem, więc z pewnością nie Anny09. W drugiej siedzi Zuzia i ta klatka jest nowa, więc może to ona. Podpisu nie widziałam, przynajmniej od frontu. Dog złożony stoi między regałami.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lis 28, 2010 10:39 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

OK, to jak nam się uda koteczki złapać to włożymy do doga.
Teraz wytłumaczcie jaka procedura: złapanie----> Komenda---->Kocimska, czy złapanie---->Kocimska---->następnego dnia Komenda---->Kocimska
Wybaczcie pytania, ale to moje pierwsza osobista łapanka :oops:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie lis 28, 2010 10:50 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

mjs pisze:OK, to jak nam się uda koteczki złapać to włożymy do doga.
Teraz wytłumaczcie jaka procedura: złapanie----> Komenda---->Kocimska, czy złapanie---->Kocimska---->następnego dnia Komenda---->Kocimska

Koty muszą być odpchlone, zanim trafią na Kocimską, to jest absolutnie konieczne!!
Poza tym warunkiem kolejność dowolna.

Tyle, że nie wiem, gdzie poza cat-roomem postawić można doga, bo na stoliku się raczej nie zmieści. A koty nieszczepione do cat-roomu nie pójdą, nawet w klatce. Więc nie wiem, czy na początek nie będą jednak musiały siedzieć w króliczej :(
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 28, 2010 10:51 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

Ja potrzebuję tej jednej króliczej na chwilę, dla grubego Fiodora, żeby się chwilę przespał, bo potem ma wypad do Myślenic. problem w tym, że gruby Fiodor jeszcze się nie złapał.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie lis 28, 2010 10:56 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

mjs pisze:OK, to jak nam się uda koteczki złapać to włożymy do doga.

tyle, że doga to raczej nie ma gdzie rozłożyć :( jak rozłożycie go na środku to nie będzie dostępu do innych klatek a tego nie da się swobodnie przesuwać w przeciwieństwie do klatki króliczej, z którą też trzeba będzie jeździć po pokoju.

Procedura: tel. do doktora(Anna09 ma upoważnienie), kiedy można przywieźć - > wtedy złapanie - > doktor - > Kocimska

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lis 28, 2010 10:58 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

queen_ink pisze:Ja potrzebuję tej jednej króliczej na chwilę, dla grubego Fiodora, żeby się chwilę przespał, bo potem ma wypad do Myślenic. problem w tym, że gruby Fiodor jeszcze się nie złapał.

dla Fiodora jest rezerwacja w klatce po Lesiu. Jeżeli wcześniej złapią się dziewczyny to mogą być osobno ewentualnie przesiedzą razem tylko na czas nocnego pobytu Fiodora

Tweety

Post » Nie lis 28, 2010 11:15 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

Tweety pisze:
queen_ink pisze:Ja potrzebuję tej jednej króliczej na chwilę, dla grubego Fiodora, żeby się chwilę przespał, bo potem ma wypad do Myślenic. problem w tym, że gruby Fiodor jeszcze się nie złapał.

dla Fiodora jest rezerwacja w klatce po Lesiu. Jeżeli wcześniej złapią się dziewczyny to mogą być osobno ewentualnie przesiedzą razem tylko na czas nocnego pobytu Fiodora

Chwila, czegoś nie rozumiem. W tym momencie wolna jest jedna królicza po Lesiu (rozumiem, że dla Fiodora) i ten dog, którego nie ma gdzie postawić. To gdzie mają przesiedzieć te kotki? 8O

W pozostałych klatkach - dla przypomnienia - siedzą:
Zuzia z chorymi oczami
Majeranek ze sr..ką
oraz niesterylizowane Truskawka, Elma i Dygotka (ta ostatnia podobno po sterylce, ale dowodu nie ma). Żadnej z kotek nie można puścić do cat-roomu, bo tam są 3 niekastrowane podrośnięte kocurki. Kwadratura koła 8O

No chyba, że tego doga chce ktoś do domu, to nie widzę przeszkód.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 28, 2010 11:22 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

miszelina pisze:
Tweety pisze:

Chwila, czegoś nie rozumiem. W tym momencie wolna jest jedna królicza po Lesiu (rozumiem, że dla Fiodora) i ten dog, którego nie ma gdzie postawić. To gdzie mają przesiedzieć te kotki? 8O

Zuzia z chorymi oczami
Majeranek ze sr..ką
oraz niesterylizowane Truskawka, Elma i Dygotka (ta ostatnia podobno po sterylce, ale dowodu nie ma). Żadnej z kotek nie można puścić do cat-roomu, bo tam są 3 niekastrowane podrośnięte kocurki. Kwadratura koła 8O

Dygotka ma bliznę na brzuchu ale doktor Duda na 100% nie była pewna czy to po sterylce.

Jak tam Zuzia ? Oczka lepiej ? Fajna z niej panienka tylko wystraszona.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie lis 28, 2010 11:23 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

viewtopic.php?f=13&t=120720 - dom z Krakowa szuka kota :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie lis 28, 2010 11:35 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

kasumi pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=120720 - dom z Krakowa szuka kota :)

Wysłałam autorce namiary na Truskawkę.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 28, 2010 11:36 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

miszelina pisze:
Tweety pisze:

Zuzia z chorymi oczami
Majeranek ze sr..ką

Rozumiem, że nie ma miejsca dla kotek. Szkoda, no ale trudno, nie będę łapać.
Obrazek

mjs

Post » Nie lis 28, 2010 11:46 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

No na razie to ja miejsca nie widzę :( .
Doga NAPRAWDĘ nie ma gdzie postawić w pierwszym pomieszczeniu.

Może jak się zwolni klatka po Dygotce. Nie wiem, kiedy wiślackikot ją chce wypuścić.

On i Tweety decydują w kwestii kotów na Kocimskiej, ja tylko uporządkowałam informacje, jako że mam je na świeżo, z dzisiejszego ranka.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 28, 2010 11:56 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

miszelina pisze:
On i Tweety decydują w kwestii kotów na Kocimskiej, ja tylko uporządkowałam informacje, jako że mam je na świeżo, z dzisiejszego ranka.

Dlatego wczoraj zapytałam o zgodę Tweety, nie robię samowolki.
Obrazek

mjs

Post » Nie lis 28, 2010 12:16 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

mjs pisze:
miszelina pisze:

Dlatego wczoraj zapytałam o zgodę Tweety, nie robię samowolki.

Zdaję sobie sprawę, ale sama Tweety na wątku potwierdziła przecież, że doga nie ma gdzie postawić.
Tweety pisze:tyle, że doga to raczej nie ma gdzie rozłożyć :( jak rozłożycie go na środku to nie będzie dostępu do innych klatek a tego nie da się swobodnie przesuwać w przeciwieństwie do klatki króliczej, z którą też trzeba będzie jeździć po pokoju.

No więc nie wiem, o której klatce myślała, skoro wolna jest jedna królicza, przeznaczona - jak Tweety potwierdziła - dla Fiodora.
Tweety pisze:

Szefowa, może dla jasności wypowiesz się, którą klatkę miałaś na myśli?, skoro na dzień dzisiejszy wolna jest jedna królicza po Lesiu i dog.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 28, 2010 12:52 Re: K-ów, maluchy z Kryspiniowa - kto przygarnie przed zimą?

Klatkę króliczą ma np. Etiopia ale tez Edit_f przywiozła klatkę, w której miał siedzieć Lesio i nie siedział, bo poszedł do klatki po Tobim a klatka od Edyty jest złożona - leżała koło lodówki na pudełkach. I do tej mają iść kocice od mjs.
Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne i można ze spokojem powrócić do rodzinnego obiadu :wink:

Tweety

[poprzednia][następna]