UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 13:14 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

I potem leczyc nerwice? :-)

Duzo ludzi mowi, zeby sie nie wkurzac, jak oni w nocy cos robia. Po prostu ignorowac, bo sie naucza, ze jak cos pewnego robia i dostana nasza uwage, to im sie spodoba i dlatego to robia. Ale wez kurcze spij spokojnie, jak Ci w drzwi wali i gume wyciaga, albo spluczke w ubikacji maltretuje. To Emil tez potrafi bardzo dobrze. Sluczka od paru lat juz ma korek z boku, zeby zachamowac to.
Nieraz tylko pocichutku wolam go do lozka i nie raz mam szczescie, ze sie uspokoi i spi. Lilly sie zaczela od niego uczyc... Moze byc wesolo.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lis 25, 2010 22:04 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Tak. I mieć grupową zniżkę na to leczenie 8)

Ja się staram ignorować Pucusia ale to nic nie daje. On się tylko nakręca i rozkręca :spin2: Czasami jak wstanę i go przytulę to to pomaga :oops: Czasami włącza się jeszcze Buba, która skacze na klamkę od drzwi wyjściowych żeby pozwiedzać klatkę schodową 8) Oczywiście to wszystko w akompaniamencie miauków. I ma wtedy takie rozgorączkowane i szalone oczy 8O
One są mądre bo w dzień odsypiają... Chociaż najbardziej cierpi moja Kacpusia, która jest oazą spokoju i jest najgrzeczniejsza i w nocy jak się budzę, siedzi taka zmartwiona bura kupka na moim łóżku z błagalną prośbą w oczkach "no weź coś z tym zrób proooszę" 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw lis 25, 2010 22:13 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Co by szlo jeszcze wyprobowac, to taka pasta uspokajajaca, ktora daje sie jako smakolyk. Tylko, ze w Polsce ona jest nie dostepna a ja jestem troche oprana z kasy. :mrgreen:
Ale ja teraz z ta karma uspokajajaca od RC dobre rezultaty mam. Ok, tez rozrabiaja, ale sa jakos takie wyrownane przewaznie.
Co tez powinno pomoc to krople Bacha dla takich aktywnych futerek. Miesza Ryska na forum, tylko nie moge znalesc jej postow ale jej stone http://www.czarny-kot.pl/index.php?opti ... &Itemid=28
Moje z kuleczkami Bacha remonty dobrze zniesli.

SecretFire

Post » Czw lis 25, 2010 23:39 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

A ja mam takie pytanko, jaki jest aktualny status Ufika :roll:
DT czy DS, bo nie wiem jak chłopaka zakwalifikować w wątku schroniskowym :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lis 26, 2010 9:29 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

gosiaa pisze:A ja mam takie pytanko, jaki jest aktualny status Ufika :roll:
DT czy DS, bo nie wiem jak chłopaka zakwalifikować w wątku schroniskowym :mrgreen:

no DS przecież :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 26, 2010 9:34 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Ja się dopytuję, bo na schroniskowym jest cały czas jako DT :roll:

gosiaa

Post » Pt lis 26, 2010 11:17 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Nie może być inaczej - tylko DS! :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 27, 2010 1:15 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

SecretFire pisze:I potem leczyc nerwice? :-)

Duzo ludzi mowi, zeby sie nie wkurzac, jak oni w nocy cos robia. Po prostu ignorowac, bo sie naucza, ze jak cos pewnego robia i dostana nasza uwage, to im sie spodoba i dlatego to robia. Ale wez kurcze spij spokojnie, jak Ci w drzwi wali i gume wyciaga, albo spluczke w ubikacji maltretuje. To Emil tez potrafi bardzo dobrze. Sluczka od paru lat juz ma korek z boku, zeby zachamowac to.
Nieraz tylko pocichutku wolam go do lozka i nie raz mam szczescie, ze sie uspokoi i spi. Lilly sie zaczela od niego uczyc... Moze byc wesolo.

jak mój Milo w nocy szaleję, to próbuje go najpierw ignorować a jak to nie pomaga to biorę go do łóżka i głaszcze aż sie uspokoi - działa, ale co kot to charakter,
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob lis 27, 2010 19:45 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

No to świeżutki

Waleriana - Connecting cats 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 27, 2010 19:47 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Jejku, jakie Pucuś miał szczęście że do Was trafił :1luvu:

gosiaa

Post » Sob lis 27, 2010 19:47 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

:-) Co za piekne futerka! Popsikalas ich nawzajem? :mrgreen: Ja nieraz psikne na dywan, to sie tez takie legowisko robi.

SecretFire

Post » Sob lis 27, 2010 19:50 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Pokropiłam torebkę ziół walerianą i rzuciłam lwom na pożarcie 8) Zobaczcie jak na drugiej focie Pucek śmiechowo wyszedł :ryk: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 27, 2010 19:53 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Wyglada jak ten kot http://www.ooha.de/mediashare/oq/t2vbuj ... wy-pre.jpg Nie moglam wskoczyc, ale prawie identyko. Cudowne zdjecie.

SecretFire

Post » Sob lis 27, 2010 19:53 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Dodam, że to naprawdę wielka chwila. Pucuś do tej pory nie był tak blisko z Bubą. Najwyżej na wyciągnięcie Bubiej łapki 8) :roll:
Buba machała mu przed puckami ogonem, on myślał, że to zabawka i ją lekko ugryzł w ogon :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 27, 2010 19:54 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

:mrgreen: Lilly Emila czesto w ogon gryzie. Jak jej specjalnie podtyka, to co oczekuje? :ryk:

SecretFire

[poprzednia][następna]