ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 8:14 Re: Toruń-KotyzCmentarza.JestDTdlaKOCIĄTiPODROSTKÓW.Jest TDT.

Pojechałyśmy z gollą na cmentarz na 6 z rana. Praktycznie od razu pojawiły się te 2 bure kocice, które były wczoraj popołudniu. Postałyśmy tam dłuższą chwilę, ale podrostki się nie pojawiły.
Wsiadłyśmy jeszcze do auta, żeby chwilę poczekać i nagle podrostki się zjawiły. Wyszły z okolic jakiejś stróżówki czy czegoś podobnego, po chwili ktoś podniósł tam roletę w oknie. Może ktoś je tam przetrzymał na noc...pewnie naiwna jestem.
Czarnego złapałyśmy od razu, nie było problemów. Buras nie dał się złapać :( Golla próbowała, ale cwaniak nie dał się podejść. Gdybyśmy umiały obsłużyć klatkę łapkę to może coś by z tego wyszło i gdybyśmy ją od początku wystawiły, ale nie spodziewałyśmy się, że podrostki jednak się pokażą. Wielka szkoda :(

Będzie tam trzeba pojechać za parę dni na rekonesans, bo, niestety, jedna kocica i podrostek kichają :( Nie podoba mi się to. Wczoraj kocica była zdrowa, dzisiaj kichająca. Za szybko się ucieszyłam, że nie chorują.

Na chwilę obecną zostały tam 3 koty: 2 bure kocice i bury podrostek. Kocice są w miarę oswojone .
PearlRain jak masz dojścia to myślę, że jednak jest sens postawić tam budkę. Dobrym miejscem byłby teren na cmentarzu, koło tego domku-składziku. Byłoby tam bezpiecznie, bo jest wszystko ogrodzone i żaden pies by nie wszedł.

Pomysł ze spotkaniem mi się podoba. Jestem za.

2 kociaki i czarny podrostek są już w drodze do Warszawy.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Sob lis 27, 2010 8:20 Re: Toruń-KotyzCmentarza.JestDTdlaKOCIĄTiPODROSTKÓW.Jest TDT.

Za podróż :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Sob lis 27, 2010 12:23 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

mam nadzieję, że kociaki dotarły już do docelowego DT :ok: w poniedziałek będę dzwoniła gdzie trzeba w sprawie tej budki, masz rację na cmentarzyku można postawić.
Teraz dziewczyny kto prócz mnie i Agaty chętny na spotkanie i pogadanie?
podawajcie propozycje terminu i miejsca po 14 ja się dostosuję

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob lis 27, 2010 13:16 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Ja tez pisałam, że ja :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob lis 27, 2010 14:16 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Fajnie, że czarnulek dał się złapać, on to taka oswojona mała niezdara. Bardzo miły, nawet fukać nie umie. Będzie dobrą partią na kota przytulankę. :kotek:
Czekamy na wieści od renatab, jak się kotulki mają w nowym domku tymczasowym.
Pewnie, że możemy się spotkać. :piwa:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob lis 27, 2010 14:59 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Czarnulek podrostek dopiero przed chwilą zjadł pierś kurczaka gotowaną z marchewką i ryżem.Mnie się trochę boi ale córka wzięła go na ręce i przeniosła do łazienki.W łazience jest ciepło ,ma posłanko,kuwetę ,wodę i chrupki.Troszkę potrwa nim nas zaakceptuje.
A poza tym jest śliczny,nawet nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka.
Czarny maluch dostał na imię Borys a malutka Michasia.Borysek pojadł ,skorzystał z kuwetki,bawił się i zwiedzał a teraz śpi.Michalinka trochę przestraszona,prycha na nas ale apetyt dopisuje a z resztą sobie poradzimy :D
Obrazek

renatab

Post » Sob lis 27, 2010 16:52 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

zajrzałam i widzę, że kociaki dotarły całe i zdrowe :mrgreen:

PearlRain

Post » Sob lis 27, 2010 20:04 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Cieszę się, że kotki do Was trafiły i jakie ładne imiona dostały. Tak się na dworze zrobiło zimno, że w ostatnim momencie znalazły cieplutki domek. Mam nadzieję, że podrostek nie będzie miał kociego kataru, bo jego mamusia i ciocia trochę dzisiaj kichały. Roboty przy kociakach będzie, ale za to jaka frajda dla dziaciaków. Będziemy trzymać kciuki za szczęśliwe adopcje.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob lis 27, 2010 21:41 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Również się bardzo cieszę, że kociaki już w ciepełku! Jak tylko trochę sie oswoją z nową sytuacja i dojdą do siebie - czekam na ładne fotki ;) Zrobię im allegro, a Becię poprosimy o gratkę ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Sob lis 27, 2010 21:43 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Podrostek wygląda na zdrowego,oczka czyste,nosek też i nie kicha ale za to Borysek kichnął kilka razy,jedno oczko trochę zapyziało i z noska coś troszkę wyłazi,na razie nie panikuję i zaczekam do jutra ,gdyby było gorzej to pojadę z nim do lecznicy.Mam nadzieję,że to zmiana miejsca zamieszkania (zimno-ciepło) tak na niego wpłynęła.
Trzeba potrzymać kciuki za Boryskowe zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Burasia Michalinka odkrywa dzisiaj jak to jest być domową kicią,poznaje zabawki i zwiedza mieszkanie.Jest śliczna(mam słabość do burasków),na szczęście u niej nie widać żadnych niepokojących objawów.
Obrazek

renatab

Post » Nie lis 28, 2010 10:13 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Borysek wygląda lepiej,z noska nic nie leci ,oczko nadal trochę zapyziałe.Zaparzyłam świetlika i wpuszczam Gentamycynkę.Apetyt dopisuje w kuwetce też w porządku.
Rano poszłam do łazienki to podrostek siedział w wannie,dał się pogłaskać ale jak chciałam dać mu do wanny wodę i papu to tak trzepnął łapą w miskę ,że mi z rąk wypadła.Pózniej spróbuję wyciągnąć go z łazienki bo zdziczeje w niej jak będzie tam sam siedział.
Agatko warto by złapać jego braciszka,może gdyby były razem łatwiej było by je zresocjalizować :D
Obrazek

renatab

Post » Nie lis 28, 2010 12:26 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Cieszę się, że jakoś się się Tobie i kotom układa. Imiona ładne, mi do małego pasował Igor, ale Borys też może być, bo też to jest wschodnie imię. A podrostek jak będzie miał na imię?
Na pewno się oswoi, pewnie się przestraszył jak się nachylałaś z miskami do wanny i dlatego pacnął łapą. U małego Gentamycyna powinna pomóc. W Toruniu jeszcze nic mu nie leciało, ani z nosa ani z oczu.

Ja się rozłożyłam na dobre, a jutro do pracy idę.

Dziewczyny, myślicie, że jest jeszcze sens próbować łapać burego podrostka? U Renaty czeka na niego miejsce. Szkoda, że się nie złapał w piątek albo wczoraj, bo był i TDT dla niego i transport do Warszawy.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Nie lis 28, 2010 12:40 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekWdrodzeDoWawy

Czarny podrostek to chłopczyk czy dziewczynka?
Pacanie łapką nas nie zraża bo nasza Karolka jest u nas 4 lata i nie raz nam potrafi przylać jak coś jest nie po jej myśli a kochamy ją strasznie :1luvu:
Borysek w tej chwili spaceruje po mieszkaniu ,oczko w tej chwili jest ładne a Michasia pojadła i śpi.
życzymy Ci Agatko dużo zdrówka :1luvu:
Obrazek

renatab

Post » Nie lis 28, 2010 12:49 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

Nie mam pojęcia jakiej jest płci podrostek. Nie było możliwości zajrzeć mu pod ogon :wink: bo od razu go go z gollą do transportera wsadziłyśmy. Ale z mordki to mi wygląda na takiego gamoniowatego kocurka.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Nie lis 28, 2010 13:05 Re: Toruń-KotyzCmentarza.2KociakiIczarnyPodrostekJużWDTwWawie

dziewczyny jeśli byłby transport może tego drugiego rzeczywiście odłowić, on bardziej dziki ale podchodzi :ok:

PearlRain

[poprzednia][następna]