Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 26, 2010 21:52 Re: Legnica

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Pt lis 26, 2010 21:53 Re: Legnica

Artemis nie zainteresował się piłeczka,od razu zaczał zajadać wstazeczki.

Obrazek
Legnica

Post » Pt lis 26, 2010 21:55 Re: Legnica

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Pt lis 26, 2010 21:57 Re: Legnica

A złota rybka od kilku dni drażni Kasię,podpływa z ciekawości do szyby,Kasia myśli że ją złapie i tak się kiwają.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Pt lis 26, 2010 21:59 Re: Legnica

Jeszcze Kuba w roli niani

Obrazek
Legnica

Post » Pt lis 26, 2010 22:10 Re: Legnica

Legnica pisze:Obrazek

:1luvu:

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Sob lis 27, 2010 10:34 Re: Legnica

Zaraz wybieramy się z Harym i Pyrlikiem do okulisty.
Mam nadzieję ze podpowie co zrobić aby lewe oczko Harego wyglądało lepiej,nie sklejało się i nie zaczerwieniało się od czasu do czasu.A jak lekarz powie że można jednak coś z bielmem na oczkach zrobić to juz będzie całkiem dobrze.
Żeby choroba oczek Pyrlika nie okazała sie postępująca,świnek nie do końca jest ufne,przy utracie wzroku byłoby mu bardzo cieżko.
Taką mam na dzisiaj listę życzeń.
Legnica

Post » Sob lis 27, 2010 10:44 Re: Legnica

pozdrawiamy całą ekipę z wrocka i trzymamy kciuki za wizytę u okulisty
i oczywiście "specjalne" buziaki dla Bayerka
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Sob lis 27, 2010 10:58 Re: Legnica

:ok: :ok: :ok: My też trzymamy kciuki za Was
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Sob lis 27, 2010 14:37 Re: Legnica

Z Harym sytuacja ma sie bardzo podobnie jak z Kubą.
Lekarz bardzo profesjonalnie tłumaczył mi co się z oczkami kocurka stało,co sie aktualnie dzieje i jakie sa rokowania.
Wybaczcie że przekażę info w sposób w jaki potrafię,czyli własnymi słowami:
po przebytej infekcji,wystąpiły komplikacje objawiające sie zrostami na gałkach ocznych,niestety uniemożliwiają one widzenie.Zrosty teoretycznie można próbować usunąć,ale jest to zabieg szalenie trudny,ryzykowny i nie dający gwarancji na to ze przywróci sie kotu mozliwość widzenia,a także że zrosty nie bedą się odnawiać.
Ja osobiscie nie zdecydowałam sie na tego typu zabieg u Kuby,wolałabym u Harego również nie podejmować tego ryzyka.Po pierwsze stres,po drugie ból,po trzecie koniecznosć narkozy,po czwarte zadnej w sumie gwarancji,po piąte ślepota nie odbiera mu mozliwosci normalnego funkcjonowania w warunkach domowych,po szóste koszty.
Chciałabym aby osoby z Głogowa również wypowiedziały sie na temat decyzji-robić/nie robić.
Aktualnie ciśnienie wewnątrz gałkowe jest w normie.Hary ma stan zapalny oczek,zlecono zakrapianie kroplami:Floksal i Difadol na zmianę przez 21 dni.Kontrola u lekarza weterynarii,nadal podawanie immunostymulatorów.

Pyrliś:chłopak dał czadu na całego,nawet wielkie psiska nie dały okuliscie tak popalić jak ten świniaczek.Średnio dało się obejrzeć jego oczęta,po zapuszczeniu kropelek był jak dziki rumak dosłownie.Okulista również(tak jak nasz wet wcześniej)stwierdza niewielkie zamglenia na gałkach ocznych,mimo to Pyrlis widzi i to całkiem dobrze.Co do przyczyn okulista nie stwierdza jednoznacznie czy to spowodowane jest genetycznie,czy nie.Konieczna kontrola u naszego lekarza wet co kilka miesięcy,przede wszystkim będziemy obserwować czy objawy sie nasilają czy też nie.Na razie nic złego sie nie dzieje,stan oczek jest taki jaki był podczas pierwszej wizyty u naszego weta,czyli ze sie nie pogarsza,przynajmniej na razie.Leków nie zalecono.
Legnica

Post » Sob lis 27, 2010 14:57 Re: Legnica

Krople Difadol niestety nie dostępny na dzis w aptece,zamówiłam,po weekendzie dopiero do odbioru,Floksal mam jeszcze Forestowy.
Legnica

Post » Sob lis 27, 2010 20:57 Re: Legnica

Życie kociątka wcale nie jest takie beztroskie,jak mogłoby się wydawać.Pełne jest obowiazków,zadań,ważnych spraw.
Kasia bardzo dzielnie wywiązuje sie z obowiązku codziennej,poobiedniej drzemki:

Obrazek
Legnica

Post » Sob lis 27, 2010 21:00 Re: Legnica

Jedyne momenty kiedy moge wygłaskać do syta Artemisa.
Nie wiem dla czego kiedy spi,pozwala mi na głaskanie,sprawdzenie futerka,uszu,nawet zabki mogę mu policzyć,czasem otwiera oczka,widzi ze to ja i nic sobie z tego nie robi.
A poza stanami snu podejść nie pozwoli do siebie na bliżej niż metr i o co mu chodzi?

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Nie lis 28, 2010 13:49 Re: Legnica

Mam już sposób na zakończenie dzikich biegów kociątek po całym mieszkaniu.
Wszystkie dzieciaki(i nie tylko) sa teraz w jednym miejscu,wszystkie,synek też wpatrzony w całą akcje jak w TV:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Nie lis 28, 2010 13:51 Re: Legnica

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

[poprzednia][następna]