[WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 18:10 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Ave pisze:
OloK. pisze:Oj Ave, Ave, jak argumenty się kończą to zaczyna się zamieszczanie ikonek albo EOTowanie :kotek: ps. Mylisz agresję z rzeczową odpowiedzią.

Nic mi się nie kończy, po prostu nie lubię powtarzać jednego w kółko. Moim argumentem w rozmowie z tobą jest nieustająco punkt 3.7 Regulaminu Wystawowego FIFe
Zamykanie w klatkach
Zabrania się – pod karą wykluczenia z wystawy – zamykać klatki z użyciem kłódek, jak również zmieniać kotom klatki przed ukończeniem sędziowania.

Ave, to co napisalam o obowiazywaniu regulaminow FIFe, FPL itp. jest po prostu faktem i jezeli upierasz sie, ze jest inaczej - chociaz nie masz ku temu zadnych podstaw ani - co widac z Twoich kolejnych postow - wiedzy w tym zakresie, to trudno, Twoja sprawa. Moze inni beda chcieli skorzystac z porady prawnej, udzielonej w dobrej wierze, bo zamieszczenie jednego zdania, o ktorym wspomnialam to niewielki wysilek, a zabezpiecza organizatora wystawy przed nieporozumieniami.
Ave pisze:a zamieszczanie ikonek i EOTowanie to zaczyna się wtedy, gdy ktoś na siłę uprawia monolog i uważa że ma wyłączny patent na rację :wink:

Z calym dla Ciebie szacunkiem tak jak ja nie tlumacze Ci zasad projektowania tak pozwolisz, ze nie bede przyjmowala uwag co do zasad interpretacji prawa od architekta.

ps. Twoje uwagi co do opuszczenia forum, uprawiania monologu na siłę itp. pozostawię bez komentarza, bo są po prostu niekulturalne.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto lis 23, 2010 19:35 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Obrazek

Kizior

Od: Pt paź 19, 2007 19:25

Post » Wto lis 23, 2010 23:08 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Witam
Mam jedno małe pytanko :) Z której hodowli był sfinks w takim czerwono żółtym kubraczku ? Niestety nie zanotowałam sobie :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Wto lis 23, 2010 23:38 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Kizior pisze:fotki POZNAŃ 2010

Jak fajnie zobaczyć znajome twarze :D
Zdjęcia piękne... :ok:
Obrazek Obrazek

Yolanta

Od: Sob maja 08, 2010 18:49

Post » Czw lis 25, 2010 11:37 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Oj Olok. ty chyba nigdy nie organizowałeś wystawy, prawo można interpretować różnie wystarczy włączyć TV i posłuchać naszych kochanych polityków.( znaczna część mają wykształcenie prawnicze) Ale do rzeczy, na mój mały babski rozumek, to wystawę kotów trudno porównać do umów bankowych, bardziej do zawodów sportowych lub wydarzeń kulturalnych np. kino, teatr, koncert np. rockowy.

Więc jako uczestniczka życia, nigdy na plakacie lub bilecie nie widziałam regulaminu

albo adresu do strony np. instrukcja obsługi krzesła w teatrze lub siedliska na stadionie.

Jako była pracownica administracji państwowej, Starosta wyznawał zasadę, nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania. Cieszmy się że są zapaleńcy którym jeszcze

chcą coś robić i mamy w Polsce dużo wystaw, lepszych lub gorszych jak w życiu. Najłatwiej

jest krytykować i się wymądrzać - kij ma zawsze dwa końce.

Baba

krylowa

Od: Pt wrz 25, 2009 14:19

Post » Czw lis 25, 2010 12:08 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

krylowa pisze: Więc jako uczestniczka życia, nigdy na plakacie lub bilecie nie widziałam regulaminu

A ja jako uczestniczka życia niejednokrotnie widziałam na biletach koncertów (halowych, stadionowych) regulamin. ;-)

ps. Jeżeli wskazówkę co zrobić, żeby uniknąć nieporozumień (tzn. zamieścić jedno - słownie jedno - zdanie) nazywasz wymądrzaniem się to ja pasuję.
ps 2. I proszę nie porównujmy "interpretacji" prawa przez polityków do interpretacji prawa przez prawników-praktyków. :kotek:

OloK.

Post » Pt lis 26, 2010 14:32 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

ok 140 fotek ( jeszcze bez podpisów) różnych ras: POZNAŃ 2010

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Pt lis 26, 2010 14:39 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

nie wyświetla się
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lis 26, 2010 17:51 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt lis 26, 2010 18:55 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

o jo joj......wracam sobie na forum, aby zobaczyć co tutaj nowego słychać..a tu zadyma :) o kłódkę...a ja chciałam tylko zamknąć na nią klatkę na noc, aby nie musiać zabierać na noc wszystkich rzeczy :roll:

a jeśli chodzi o interpretacje jakichkolwiek zapisów, przepisów itp. to przede wszystkim należy interpretować cały zapis a nie jego część....tak się składa, że też jestem prawnikiem i zapewniam, że na forum prawnym nie ma tyle jadu.

3.7.FIFe brzmi ,,zamykanie w klatkach"
Zabrania się-pod karą wykluczenia z wystawy-zamykać klatki z użyciem kłódek, jak również zmienieć kotom klatki przed ukończeniem sędziowania.

więc kuwetę można zamknąć na noc na kłódkę. Powyżyszy przepis (i nie tylko) ma zapewnić kotom na wystawie przede wszystkim bezpieczeństwo w razie różnych zdarzeń losowych, jakie mogą się wydarzyć na takiej masowej imprezie.

....dobra, nie ma o czym mówić...było i tak super :)........... :kotek:

paolka78

Od: Czw lis 18, 2010 11:01

Post » Pt lis 26, 2010 19:07 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

i jeszcze małe sprostowanie..ja niczego nie krytykuje a jedynie piszę o swoich spostrzeżeniach...chyba po to jest właśnie forum. Nie każdy sobie zdaje sprawę z tego jak wiele pracy i zachodu kosztuje zorganizowanie wystawy, ja się domyślam. Opisuje tylko, co mnie zaskoczyło i uważam, że z takich spostrzeżeń można wiele wyciągnąć wniosków. Myślę, że odwiedzający wystawę byli by zadowoleni z faktu, że koty są w klatkach wg ras ...a to, że komuś się czegoś nie chciało, czy sprawiło by mu problem to inny temat...jest to możliwe, tylko trzeba chcieć. :ok:

paolka78

Post » Pt lis 26, 2010 19:10 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

paolka78 pisze:a jeśli chodzi o interpretacje jakichkolwiek zapisów, przepisów itp. to przede wszystkim należy interpretować cały zapis a nie jego część.... tak się składa, że też jestem prawnikiem i zapewniam, że na forum prawnym nie ma tyle jadu.

Bo prawnicy sympatyczni wielce są :kotek:

ps. I to o czym piszesz to nie tyle interpretacja całego zapisu, a interpretacja celowościowa, żeby uściślić. :wink:

OloK.

Post » Pt lis 26, 2010 19:23 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

zgadza się :) , oczywiście, że są sympatyczni :piwa:

paolka78

Post » Pt lis 26, 2010 20:06 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

paolka78 pisze:i jeszcze małe sprostowanie..ja niczego nie krytykuje a jedynie piszę o swoich spostrzeżeniach...chyba po to jest właśnie forum. Nie każdy sobie zdaje sprawę z tego jak wiele pracy i zachodu kosztuje zorganizowanie wystawy, ja się domyślam. Opisuje tylko, co mnie zaskoczyło i uważam, że z takich spostrzeżeń można wiele wyciągnąć wniosków. Myślę, że odwiedzający wystawę byli by zadowoleni z faktu, że koty są w klatkach wg ras ...a to, że komuś się czegoś nie chciało, czy sprawiło by mu problem to inny temat...jest to możliwe, tylko trzeba chcieć. :ok:

na jakiej podstawie twierdzisz, ze mi sie nie chcialo ulozyc kotow wg ras? i - generalnie na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie byly one wg ras ulozone?
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

[poprzednia][następna]