Schronisko KRK - pilnie domek dla Czarki i Helmutki!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 20:22 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Tweety pisze:a jak Forest? zapadł komuś w serce?

Forest jeszcze się kwarantannuje i kuruje łapkę

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw lis 25, 2010 20:27 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Tunisia. tekst jest wspaniały, taki od serca, napewno ktoś się przejmie Gerardkiem i zapewni
mu to wszystko, o czym piszesz.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw lis 25, 2010 20:32 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Tunisia pisze:nadaje się coś takiego? na nic lepszego mnie na razie nie stać bo muszę "rozpracować w pracy raka płuca"

Cześć, to ja Gerard, jestem już całkiem „dużym” panem kotem – mam prawie 6 miesięcy i od 5 miesięcy mieszkam sobie w krakowskim schronisku. Trafiłem tam jak byłem maleńki i chory. Przez ten czas poznałem bardzo dużo kocich przyjaciół, takich całkiem małych i dużych też. Staram się być radosnym kotkiem ale jest mi strasznie przykro od kiedy zrozumiałem, gdzie są podziali się moi przyjaciele z którymi lubiłem się bawić i przytulać do snu – oni wszyscy zostali już zabrani przez ludzi do swoich, własnych domów – tak kiedyś powiedziała mi pewna pani, która codziennie mówi mi, że niedługo też trafię do takiego miejsca i będę mieć własne posłanko, awłasne miseczki i własną rodzinkę, tylko że nikt taki jakoś się nie zjawia…. a ja czekam i czekam już tak strasznie długo… przecież jestem bardzo milutkim i równie grzecznym, kotkiem, lubię tak bardzo mocno przytulić się do takich różnych ludzi, którzy mnie odwiedzają, oni mówią że jestem słodkim mruczadełkiem… ale potem muszą już wyjść i znowu zostaję zupełnie sam… Zaczynam podejrzewać że chyba nie podobam się nikomu, skoro nikt mnie nie chce zabrać to tego tak zwanego domu, może to wina mojego czarnego, zwyczajnego futerka i tego że w wyniku przebytej choroby jedno oczko mam mniejsze i nie do końca sprawne ale mi to zupełnie nie przeszkadza więc już niczego nie rozumiem. Tak bardzo chciałbym zobaczyć jak wygląda świat poza moim boksem i jak to jest być kochanym i móc cieszyć się obecnością ludzi przez okrągłą dobą, to musi być coś niesamowitego...zazdroszczę tym kotkom, które już wiedzą jak to jest MIEĆ DOM

przegiełaś, poryczałam się
więcej jego zdjęć potrzeba

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Czw lis 25, 2010 20:41 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Mruczeek pisze:A czy Ktoś ma może jakiś tekst do biedronek: Pyszotki i Szarotki ?
oraz coś więcej o Majkelu, Garardzie i Agatce

Pyszotka i Szarotka to dwie przeurocze białe w czarne łatki młode koteczki, zostawione w oknie życia na ul. Floriańskiej,
Nie mają jeszcze roku.
Pyszotka nieśmiało podchodzi , chce być głaskana ale się jesze boi.

Szarotka jeszcze nie ufa człowiekowi ale jego pieszczoty , cierpliwość i ciepły kąt sprawią że i ona tak jak inne koty zamruczy, połasi się.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw lis 25, 2010 21:33 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

j3nny pisze:czy Pufka już w domku?

zupdatowalam pierwszy post

nie mam tam tej kotki Lusi, gdzies sa zdjecia?
"Lusia jest uroczą, towarzyską i bardzo rezolutną kotką w wieku około 8-9 miesięcy. W schronisku przebywa od niedawna, jest niezwykle ufna i ciekawska, pełna jeszcze kocięcej radości z życia. Trochę jej się nudzi u nas bo za towarzystwo ma same poważne i dystyngowane koty. Lusia jest nauczona czystości, jest zaczipowana, wysterylizowana i czeka na nowych odpowiedzialnych opiekunów."

http://picasaweb.google.com/10072049192 ... 1190449634

Zdjęcia LUSI są na stronie schroniska -20/11/10 i w starym wątku str,101- posiadówka przy trawce,

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw lis 25, 2010 21:42 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw lis 25, 2010 22:40 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

a może jakiś Wasz znajomy albo znajomy znajomych marzył o dystyngowanej, pięknej, spokojnej 8-letniej persicy imieniem Hawa, bojącej się innych kotów??
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 15:20 przez Tunisia, łącznie edytowano 1 raz

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Pt lis 26, 2010 8:15 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Ja mam na stanie Havę przez v , tyle że norweżkę
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pt lis 26, 2010 10:14 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

Dodałam nowe ogłoszenia.

Za domki :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lis 26, 2010 10:14 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

bede miec kilka pytan o zdjecia teraz
nie musi byc na juz zaraz

to jest Sisi, ktora juz poszla do domu?
Obrazek

Mordor?
Obrazek

Buba?
Obrazek

Gimnastyczka?
Obrazek

a to kto?
Obrazek

te już w domu?
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 10:44 przez j3nny, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pt lis 26, 2010 10:29 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

może mogłabym odpowiedziec ale nie widzę zdjęc(blokada)
Gdybys mogla wkleic (nawet) miniaturki
(najzezdzasz -kopiuj adres obrazka->wstawiasz między img)
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pt lis 26, 2010 10:45 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

uzupelnilam

czy Pufka juz w domu?
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Pt lis 26, 2010 10:51 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

to jest Sisi, ktora juz poszla do domu?
Obrazek
Tak, To jest Sisi która jest już w domu

Mordor?
Obrazek

Mordor w całej krasie, On nie jest duży
On ma tylko taką dużą okrągłą głowę

Buba?
Obrazek
Nie, to jest kociak za wetem do końca po prawej, tam gdzie jest Sara i Mela
jedyny kontaktowy i przytul mnie z tamtej bandy
jest piękne
obok powinny byc dwa stojące zdjęcia na których widac jego skarpetki

Gimnastyczka?
Obrazek

Gimnastyczka
Ciezko złapac barwę jej futerka ale to jest chyba najbardziej zblizone do oryginalu

a to kto?
Obrazek

To jest takie małe czarne za wetem do końca po lewej , Tam w tym pomieszczeniu jest też Helmutka ale to nie jest Helmutka, tak o 1/3 od niej mniejsze to to od Helmutki

te już w domu?
Obrazek
Adam
Juz w domu
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pt lis 26, 2010 11:04 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

dzieki za pomoc:)
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Pt lis 26, 2010 11:06 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla kociaczka Gerarda

To jest Mordor
Obrazek

a to jest Zbik (zdjęcie ze strony gazeta.pl)

Obrazek

wiedziałam ze kogoś mi przypomina
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

[poprzednia][następna]